Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΡΦΙΑ...τα χάσαμε όλα, αλλά έχουμε... ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!...


ΑΓΡΟΤΕΣ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για να ανοίξουν τα μπλόκα


Παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελικών αρχών για αγροτικά μπλόκα ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητά να διερευνηθεί αν συντελείται το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Όπως αναφέρει η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των συγκοινωνιών. 

Η Εισαγγελική Παραγγελία:
«Προς τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι' αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφέρειας τους. 
Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κ.λπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει).

Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.
Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».
Πηγή:http://tvxs.gr/news/ellada/parembasi-toy-areioy-pagoy-gia-na-anoiksoyn-ta-mploka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.