Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Η “ασύμμετρη οικονομική απειλή” Ερντογάν κατά της Ελλάδας!


Του Πάρι Καρβουνόπουλου 

Οι απειλές Ερντογάν για “πάγωμα” της συμφωνίας με την ΕΕ για το προσφυγικό μας αφορούν άμεσα φυσικά. Αν ο Ερντογάν υλοποιήσει τις απειλές του και ανοίξει ξανά τις “στρόφιγγες” των προσφυγικών ροών τις οποίες ΑΠΟΛΥΤΑ ελέγχει η Άγκυρα,τότε το πλήγμα που θα δεχτεί η Ελλάδα θα είναι εξαιρετικά ισχυρό στην οικονομία της.Γιατί θα πληγεί άμεσα το νούμερο ένα προϊόν της: ο τουρισμός.

Ο σουλτάνος εκβιάζει ανοιχτά της ΕΕ καταλαβαίνοντας ότι η υπόθεση της βίζας που απαιτεί για τους πολίτες της Τουρκίας δύσκολα θα περάσει. Δεν θα διστάσει να υλοποιήσει τις απειλές του όχι μόνο για να κάνει επίδειξη ισχύος προς τις Βρυξέλλες αλλά για να αποδυναμώσει περαιτέρω οικονομικά την Ελλάδα.

Ο τουρκικός τουρισμός έχει “πεθάνει” μετά από τα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα. Το ίδιο συμβαίνει μ΄ όλες τις τουριστικές χώρες της περιοχής μας,όπως η Αίγυπτος. Η Ελλάδα έχει ποντάρει και φέτος πολλά στον τουρισμό της για τον οποίο οι προβλέψεις είναι θετικές παρά την εγκληματική αύξηση του ΦΠΑ την οποία…ομολόγησε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μόνο που οι προβλέψεις αυτές δεν θα επιβεβαιωθούν αν προκύψει ένα νέο “τσουνάμι” προσφύγων μέσα στο καλοκαίρι.

Έχει εναλλακτικό σχέδιο η ΕΕ; Πολύ φοβόμαστε πως όχι. Κάποιος από την Αθήνα θα πρέπει να τηλεφωνήσει στον Έλληνα πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ για να του δώσει οδηγίες “κινητοποίησης” των Βρυξελλών.
Καλό είναι να ετοιμαζόμαστε από μόνοι μας για να αντιμετωπίσουμε την “ασύμμετρη οικονομική απειλή” από την Τουρκία.

Όσο για το ΝΑΤΟ; Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει ότι η παρουσία του έχει μειώσει τις προσφυγικές ροές δεν πείθει.

Ποιες είναι οι απειλές Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα μπλοκάρει τη νομοθετική διαδικασία για να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες την οποία συνήψαν οι Βρυξέλλες και η Άγκυρα εάν η Ευρώπη δεν εξαιρέσει τους Τούρκους από την υποχρέωση να παίρνουν βίζα όταν θέλουν να ταξιδέψουν στον Χώρο Σένγκεν ως τα τέλη Ιουνίου.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κανένα αποτέλεσμα όσον αφορά τις θεωρήσεις εισόδου, «καμιά απόφαση, κανένας νόμος στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας επανεισδοχής δεν πρόκειται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Τουρκίας», διεμήνυσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο Κορυφής στην Κωνσταντινούπολη.

«Θα φθάσουμε σε ένα ορόσημο την 30ή Ιουνίου στο ζήτημα που αφορά τις βίζες (…). Ο υπουργός των Εξωτερικών μας, ο υπουργός μας για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις θα έχουν συζητήσεις  (με τους Ευρωπαίους). Εάν υπάρξει αποτέλεσμα, καλώς. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κανένα αποτέλεσμα, λυπούμαστε», πρόσθεσε ο Ερντογάν.


ΣΧΕΤΙΚΑ:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.