Νομίζω ότι πάσχω από το σπάνιο ψυχικό σύνδρομο που ονομάζεται «Τρόμος Απώλειας Κεφαλής». Φοβάμαι, γιατρέ μου, ότι ανά πάσα στιγμή θα πεταχτεί κάποιος από μια γωνιά, θα μου κόψει το κεφάλι και μετά θα αρχίσω να τρέχω βουστροφηδόν, όπως τρέχουν οι αποκεφαλισμένες κότες. Φοβάμαι, γιατρέ μου, αλλά ο φόβος μου δεν είναι παράλογος. ΄Ακουσα το Σάββατο τον Σαμαρά στη ΔΕΘ που έλεγε ότι, αν γίνουν πρόωρες εκλογές, θα γίνουμε σαν τη Συρία και το Ιράκ, όπου τα κεφάλια κόπτονται αφειδώς, και την επόμενη ημέρα διάβασα το «Πρώτο Θέμα» που επιβεβαίωνε του λόγου το ασφαλές: «Συναγερμός από τις μυστικές υπηρεσίες, 100 ύποπτοι της τζιχάντ στην Αθήνα» έγραψε η εφημερίς του Αναστασιάδη κι από τότε τρέχω βουστροφηδόν, για να είμαι προετοιμασμένος, όταν θα 'ρθει η ώρα η καλή.
Τρέχω να γλιτώσω το κεφάλι μου από τους τζιχαντιστές, ενώ θα έπρεπε να τρέχω για να ξεφύγω από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη που με κυνηγάει από πίσω με το τσεκούρι. Αποκεφαλισμός διά του ΕΟΠΥΥ, που αποφάσισε, λέει, να προσαρμόσει τις διαγνωστικές εξετάσεις στα αγγλοσαξωνικά πρότυπα, τα οποία, κοίτα να δεις σύμπτωση, είναι πολύ πιο περιοριστικά από τα δικά μας. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις για να γίνεις αγγλοσάξων κι εμείς ξεκινάμε από το τσεκούρι στις εξετάσεις. Τα άλλα, το χιούμορ, η ομίχλη, οι πουτίγκες, η Βασίλισσα, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, θα έλθουν μετά.
Ζωή να 'χουμε να τα περιμένουμε τα καλά, αν και δεν μας βλέπω να έχουμε και πολλή ζωή. Πώς να την έχουμε, όταν τις ζωτικής σημασίας εξετάσεις του τεστ Παπ θα τις δικαιούνται πλέον οι γυναίκες ηλικίας 21 έως 65 ετών κι όσες είναι μικρότερες ή μεγαλύτερες, πάπαλα το τεστ. Δεν είναι μόνο το τεστ Παπ που πετσοκόβεται, είναι και οι ψηφιακές ακτινογραφίες για τον καρκίνο του μαστού, οι εξετάσεις των ανδρών για τον καρκίνο του προστάτη, οι εξετάσεις φερριτίνης και σιδήρου.
Και μετά μπαίνουμε στα χωράφια τού απολύτως εξωφρενικού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, σε περίπτωση που ο ασθενής έχει υποβληθεί σε by pass (χειρουργική παράκαμψη αρτηρίας), ο επόμενος έλεγχος με υπερηχογράφημα, το γνωστό τρίπλεξ, θα γίνεται μετά από 5 χρόνια και στους ασθενείς που έχουν καταφύγει σε ξεβούλωμα αρτηριών με μπαλονάκι το τρίπλεξ θα γίνεται μετά από 2 χρόνια κι αυτό εφόσον υπάρχει μεταβολή στην κλινική εικόνα. Δύο με πέντε χρόνια αναμονή για ζωτικής σημασίας εξετάσεις στην καρδιά! Θα πεθάνω οπωσδήποτε, γιατρέ μου, κι εκείνο που φοβάμαι είναι ότι θα πεθάνω κοντά στη λήξη των προθεσμιών και θα έρθει ο Βορίδης να μου κάνει το τρίπλεξ που δικαιούμαι πάνω στο φέρετρο.
Από την ΑΥΓΗ
Πηγή:http://sioualtec.blogspot.gr/2014/09/blog-post_40.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.