Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Λεπτομερή στοιχεία δήμων και περιφερειών ζητά ο Φούχτελ


Σχόλιο «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ-ΕΠΑΜ»: Εμείς, τρία ολόκληρα χρόνια το βροντοφωνάζουμε, ότι βρισκόμαστε σε καθεστώς ξένης κατοχής, με τους δωσίλογους συγκυβερνώντες να έχουν επιτρέψει στους επικυρίαρχους να κάνουν "περατζάδα" διαλύοντας τη χώρα και χαρακτηριζόμασταν από ακραίοι, έως υπερβολικοί, ακόμα μέχρι και γραφικούς μας αποκάλεσαν. Τώρα που η απάθεια και η αδράνεια όλων οδηγεί το καθεστώς στην πλήρη αποθράσυνση, τι έχουν να πουν οι «κατήγοροί» μας και πως άραγε σκοπεύουν να αντιδράσουν, μόνο με λόγια και την επίκληση, ότι «υπάρχουν και όρια»; Ποια άραγε είναι τα όρια στην κατρακύλα;

«Απογραφή»

Ερωτηματολόγιο στους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες για την «απογραφή» των χαρακτηριστικών και των υποδομών των ελληνικών ΟΤΑ, απέστειλε η «Ελληνο-γερμανική Συνέλευση» του εντεταλμένου της γερμανικής καγκελαρίας Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, η επονομαζόμενη «Ελληνογερμανική Συμμαχία» έστειλε στις νέες διοικήσεις δήμων και περιφερειών 8σέλιδο ερωτηματολόγιο, ζητώντας λεπτομερή απογραφή για τους κατοίκους, τον δήμο καθώς και τις υποδομές και την περιουσία του.

Το πρώτο δισέλιδο εστιάζει στην «ταυτοποίηση» των δήμων: εάν ο δήμος είναι αγροτικός, τουριστικός, ορεινός κ.λπ., τα πλεονεκτήματα της περιοχής, το είδος των συλλόγων που υπάρχουν κ.ά. Στο επόμενο 6σέλιδο ζητείται να καταγραφεί το σύνολο των κατοίκων, κατηγοριοποιημένο σε ηλικιακή κατανομή πραγματικού πληθυσμού, έως και στοιχεία πληθυσμού ΑμεΑ, αστέγων, Ρομά και μεταναστών εκτός Ε.Ε.


Επίσης, ζητούνται στοιχεία για τις υποδομές του κάθε δήμου στους τομείς των μεταφορών, της εκπαίδευσης, της υγείας, του τουρισμού, της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης, του περιβάλλοντος και, μεταξύ άλλων, της διαχείρισης των απορριμμάτων

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Συμπεριφέρονται ως σύγχρονοι κατακτητές

«Ο κ. Φούχτελ και η παρέα του, που υποστηρίζεται από εγχώριους υποτελείς των δανειστών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, συμπεριφέρονται ως σύγχρονοι κατακτητές της Ελλάδας. Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε δήμου και περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση, με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας», αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, φέρνοντας το έντυπο στην επιφάνεια.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχουν και όρια

«Υπάρχουν και όρια! Δεν πουλάμε, κύριοι…», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος σε θέματα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης. «Τη στιγμή που ο εντεταλμένος της κ. Μέρκελ αναζητά, και μάλιστα με τόσο απροκάλυπτο τρόπο, νέους επικερδείς χώρους για “μπίζνες” για τα γερμανικά συμφέροντα, αναρωτιέται κανείς τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση», σχολιάζει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

από το «tvxs.gr»

Πηγή:http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2014/09/blog-post_98.html

Σημείωση ιστολογίου: Σχετικά με το θέμα δείτε και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.