Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ρε συμπατριώτες…


Του Πιτσιρίκου

Η δήλωση της Ραχήλ Μακρή -περί της δυνατότητας να τυπωθούν ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδας «εάν χρειαστεί»- ήταν καταπληκτική και καίρια. Οι αντιδράσεις που προκάλεσε από κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και πολίτες αποδεικνύουν ποιο είναι το τεράστιο και ανίκητο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε αυτή την θέση.
 «Δεν γίνεται αυτό που είπε η Ραχήλ Μακρή»
«Γιατί δεν γίνεται;»
«Γιατί δεν το προβλέπει πια η Ευρωπαϊκή Ένωση»
«Δηλαδή, πριν μερικά χρόνια το προέβλεπε;»
«Ναι»
«Άρα, μπορεί να το προβλέψει ξανά. Οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλάζουν. Δεν είναι Ευαγγέλια.»

Όλοι αυτοί που έπαθαν υστερία με την Ραχήλ Μακρή ξεχνούν πως ούτε μηχανισμός στήριξης προβλεπόταν πριν την χρεοκοπία της Ελλάδας. Αλλά τώρα υπάρχει.

Ρε ζώα, όλα αυτά που έγιναν στην Ελλάδα μετά το 2010, προβλέπονταν από πουθενά;

Προβλεπόταν από κάπου το ξεπούλημα της χώρας;

Προβλεπόταν από κάπου οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων και η κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες αιώνων;

Προβλεπόταν από κάπου το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;

Προβλεπόταν από κάπου ότι θα σου παίρνει το σπίτι σου η τράπεζα και θα το βγάζει σε πλειστηριασμό;

Προβλεπόταν από κάπου ότι θα σας ξεσκίζουν τη ζωή και θα παραμένετε προσκυνημένοι και ραγιάδες;

Προβλεπόταν από κάπου ότι θα είστε έρμαια των τοκογλύφων των αγορών;

Προβλεπόταν ότι θα είναι νόμιμη η τοκογλυφία;

«Μα δεν συμφωνεί ο Μηλιός»

Τι μου λες, σοβαρά; Ο Μηλιός; Δεν το ήξερα αυτό. Αμάαααν!!! Πέφτω από τα σύννεφα!

Ο Σταθάκης τοποθετήθηκε; Γιατί εγώ στον Σταθάκη έχω ποντάρει όλες τις ελπίδες μου για ανατροπή.

Στον Σταθάκη και στον Μηλιό. Φαίνονται γνήσιοι επαναστάτες.

Εντάξει, κάπως σιτεμένοι -πιο πολύ για καλή ψυχή είναι οι άνθρωποι παρά για ανατροπές- αλλά γυαλίζει το μάτι τους στα καθεστωτικά ΜΜΕ, όταν τους λέει ο τηλεδημοσιογράφος πως πρέπει να κάνει διάλειμμα για διαφημίσεις.

Είναι πάρα πολύ αστείο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που, πριν από δυο χρόνια, θα έσκιζαν τα Μνημόνια και θα τα έβαζαν στον πισινό της Μέρκελ να ψάχνουν τώρα τρόπο να ανακοινώσουν το νέο Μνημόνιο, και να τους ενοχλούν οι δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή, γιατί δεν θέλουν να ακούν τέτοια πράγματα τώρα που πλησιάζει η ώρα της κυβέρνησης, η ώρα της μάσας.

Θα φάτε, κι εσείς, καλέ, πώς κάνετε έτσι;

Έχουμε ακούσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο να λένε εντελώς διαφορετικά πράγματα για το ίδιο θέμα ο ένας από τον άλλον, αλλά να λέει διαφορετικά πράγματα ο ίδιος άνθρωπος για το ίδιο θέμα την ίδια μέρα.

Τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους πειράζουν οι ατελείωτες κωλοτούμπες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -αυτές τις έχουν ξεχάσει-, η δήλωση της Ραχήλ Μακρή τους πείραξε.

«Μα γιατί να το πει; Ακόμα κι αν το κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτό που είπε, λέγονται δημόσια αυτά τα πράγματα;»

Ζούμε σε μια χώρα που ο ένας αποκαλεί τον άλλο μαλάκα από το πρωί ως το βράδυ, αλλά, όταν ακουστεί η λέξη «μαλάκας» στην τηλεόραση, μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος.

Αν ακουστεί το «μαλάκας» στην τηλεόραση, οι Έλληνες κοκαλώνουν. «Ρε μαλάκα, είπε “μαλάκας” ο μαλάκας! Δεν το πιστεύω, ρε μαλάκα!».

Ζούμε στη χώρα που ο πατέρας πηδάει την γκόμενα του γιου του -καμιά φορά και τον γκόμενο του γιου του ή και τον ίδιο τον γιο του- αλλά όλοι το παίζουν θεούσες και παρθένες.

Ζούμε στη χώρα που όλοι είναι επαναστάτες στα καφενεία -και θα πάρουν και τα όπλα- αλλά είναι κότες μόλις βγουν από το καφενείο.

Όλοι «Je suis Charlie» και υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης αλλά μονόδρομος τα Μνημόνια και να μην πει κανείς τίποτα διαφορετικό, γιατί θα τον καθαρίσουμε που μας διώχνει τους πελάτες.

Όλοι στην γραμμή του κόμματος. Στη μία αλήθεια. Μετά κοροϊδεύουν το ΚΚΕ.

Συμπατριώτες, να πάτε να ψηφίσετε Σαμαρά, Ντόρα, Βενιζέλο, Παπαδημούλη, Σταθάκη, Θεοδωράκη, Τατσόπουλο, Ψαριανό και Γιώργο Παπανδρέου, για να μην κινδυνεύσει η χώρα.

Ρε συμπατριώτες, δεν μου γαμιέστε κι εσείς και τα κόμματα!

(Ευτυχώς που δεν είμαι υπάλληλος κανενός και δεν έχω ανάγκη κανέναν. Σε διαφορετική περίπτωση, θα έπρεπε να μεταναστεύσω.)

(Συγγνώμη που με διαβάζουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, δεν φταίω εγώ για αυτό. Έχω μάθει να γράφω ό,τι σκέφτομαι. Και δεν είναι υποχρεωτικό να με διαβάζει κάποιος. Ούτε το Μέγαρο Μαξίμου, ούτε ο κάθε Σκατατσόπουλος. Επιλογή τους είναι. Δεν έρχομαι από την τηλεόραση, ούτε από το καθεστωτικό ΜΜΕ κάποιου νταβατζή ολιγάρχη· έρχομαι από το διαδίκτυο, όπου μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα ο κάθε πολίτης. Αρκεί να θέλει να εκφραστεί ελεύθερα.)

Πηγή:http://pitsirikos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.