Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Με το πρόσχημα των «τζιχαντιστών» κατεβάζουν τον στρατό στους δρόμους της Κύπρου


Του Μιχάλη Χατζηβασίλη

Λευκωσία: Επιστράτευση και του στρατού για πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών συζητούν αρμοδίως όχι μόνο για φρούρηση της γραμμής αντιπαράταξης, αλλά και για την ασφάλεια άλλων σημείων κινδύνου. Αυτό αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, που μελέτησε την κατάσταση τόσο ενόψει των πληροφοριών που υπάρχουν, όσο και των κτυπημάτων στη Γαλλία αλλά και της αποτροπής στο Βέλγιο. Ανάμεσα στα μέτρα που μελετούνται είναι και η αξιοποίηση της Εθνικής Φρουράς ώστε να συνδράμει στη φύλαξη διαφόρων πιθανών στόχων. Μάλιστα γίνεται λόγος για χρησιμοποίηση ΕΠΥ, που έχουν πείρα.

Ήδη το θέμα τέθηκε από τον Αρχηγό Αστυνομίας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος θα το θέσει στον υπουργό Άμυνας ώστε να δοθούν οι ανάλογες οδηγίες. Η Κυβέρνηση προβληματίζεται από την κατάσταση στο εξωτερικό και γι’ αυτό δόθηκαν οδηγίες για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να προληφθούν τρομοκρατικά κτυπήματα.

Στη χθεσινή σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας την οποία συγκάλεσε ο Αρχηγός Ζαχαρίας Χρυσοστόμου και παρευρέθηκε όλη η ηγεσία, οι αστυνομικοί διευθυντές και οι διοικητές μονάδων, ζητήθηκε όπως οι τελευταίοι ετοιμάσουν σχέδιο ενεργείας για τις επαρχίες τους και να το υποβάλουν το αργότερο σήμερα. Όπως δήλωσε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, μελετήθηκαν όλες οι πτυχές του θέματος με απώτερο στόχο τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων. Όπως τόνισε ο κ. Αγγελίδης, περιλαμβάνονται έλεγχοι στα σημεία εισόδου και εξόδου της Δημοκρατίας, σημεία ζωτικής σημασίας για το κράτος και χώροι δυτικών συμφερόντων.

Επίσης, από σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας θα εμφανιστούν περίπολα της ΜΜΑΔ, θα γίνεται συστηματικός έλεγχος των σκοπών σε πρεσβείες και θα ελέγχονται σχολαστικά όσοι εισέρχονται μέσω κατεχομένων στις ελεύθερες περιοχές.

Ο Φιλελεύθερος

Πηγή:http://epam-patras.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.