Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Γερουσιαστής Ντέινα Ρορομπάκερ: Η ψευδομακεδονία πρέπει να διαλυθεί…

Φεβρουάριος 6, 2017. 20:15

Η αλβανική τηλεόραση Vizion Plus βρέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, στο γραφείο του Ντέινα Ρορομπάκερ, λίγες ημέρες μετά την αποστολή της επιστολής του προς τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς , από τον οποίο ζήτησε να εξετάσει τη δυνατότητα ανταλλαγής εδαφών στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου. (Ο Σέρβος πρόεδρος σύμφωνα με σερβικά δημοσίευμα αρνήθηκε αυτήν την πρόταση).

Ο  αμερικανός γερουσιαστής όμως προχώρησε και παραπέρα. Ζήτησε όχι μόνο να αλλαχθούν και τα σύνορα των Σκοπίων, αλλά να πάψει να υπάρχει αυτό το 'πράγμα'.

Ο Ρορομπάκερ δήλωσε στη συνέντευξή του:

«Μισώ να το πω αυτό, αλλά… η θέση μου είναι ότι η ψευδομακεδονία δεν είναι κράτος. Λυπάμαι, αλλά δεν είναι κράτος. Είναι τόσο διχασμένη κατάσταση που ποτέ δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσει. Έτσι, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί των Σκοπίων, πρέπει να είναι μέρος του Κοσσυφοπεδίου. Ενώ η υπόλοιπη χώρα θα πρέπει να γίνει μέρος της Βουλγαρίας ή οποιαδήποτε άλλης χώρας με τους οποίους ισχυρίζονται ότι σχετίζονται.
Η ιδέα ότι η  ψευδομακεδονία θα κρατηθεί ζωντανή, επειδή κάποιος πριν από 30 χρόνια το αποφάσισε έτσι να διαμορφωθεί, από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, δεν οδηγεί σε μια εξήγηση ότι η ιδέα αυτή εξακολουθεί να υφίσταται..."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.