Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Σκόπια: Αμερικανός γερουσιαστής Ρορομπάκερ- Θα προτείνω την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια

Φεβρουάριος 7, 2017. 21:06

Τα σλαβικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σήμερα αναφέρονται στις δηλώσεις του Αμερικανού γερουσιαστή Ντέινα Ρορομπάκερ, τις δηλώσεις του οποίου δημοσιεύσαμε χθες.

Συνοψίζουμε το δημοσίευμα από το σλαβικό ‘mkd’:

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Ντέινα Ρορομπάκερ, δήλωσε ότι η ψευδομακεδονία δεν είναι ένα κράτος και πρέπει να διαλυθεί. Σε συνέντευξή του στο Vision Plus των Τιράνων, ο Ρορομπάκερ είπε ότι η δημιουργία του κράτους είναι ένα αποτυχημένο έργο και δεν αποτελεί κρατική οντότητα και ότι τμήματά του πρέπει να δοθούν σε γειτονικές χώρες, μέσα σε αυτές είναι η Βουλγαρία και το Κοσσυφοπέδιο.

Ερωτηθείς κατά πόσον η νέα διακυβέρνηση του εκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζει την ιδέα του Ρορομπάκερ, είπε ότι επηρεάζει την αμερικανική εξωτερική πολιτική και ότι σε μελλοντικές συνεδριάσεις της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων θα συζητήσει το θέμα της αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια.

«Έχω επιρροή στους Αμερικανούς πολιτικούς. Είμαι πρόεδρος της Επιτροής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής που ασχολείται με αυτό το μέρος του κόσμου. Θα έχω συναντήσεις κατά τους προσεχείς μήνες. Ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε είναι η αλλαγή των συνόρων, προκειμένου να έχει νόημα και να φέρει την ειρήνη στα Βαλκάνια», είπε ο Ρορομπάκερ.

Ο ίδιος, όπως σημειώνει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα είπε με σαφήνεια:
«Η θέση μου είναι ότι η ψευδομακεδονία δεν είναι κράτος. Λυπάμαι, αλλά δεν είναι κράτος. Είναι μια διχασμένη κατάσταση που ποτέ δεν θα είναι σε θέση να πορευτούνε όλοι μαζί. Ως εκ τούτου, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί των Σκοπίων θα πρέπει να γίνουν μέρος του Κοσσυφοπεδίου, ενώ το άλλο μέρος της ψευδομακεδονίας θα πρέπει να γίνει μέρος της Βουλγαρίας ή σε οποιαδήποτε άλλη (γειτονική) χώρα με την οποία πιστεύουν ότι σχετίζονται».

Πηγή:http://www.echedoros-a.gr/2017/02/blog-post_78.html#more

Διάβασε ακόμη:

https://kostasxan.blogspot.gr/2017/02/blog-post_887.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.