Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο ζητούν Βερολίνο και Άγκυρα...


Του Δημήτρη Καζάκη

Στην ανάγκη εμπλοκής του ΝΑΤΟ με περιπολίες στο Αιγαίο για την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών συμφώνησαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, που συναντήθηκαν χθες στην Άγκυρα. 
«Τουρκία και Γερμανία θα προτείνουν μαζί τη δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών από τη Συρία», 
δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου.


Ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι ο Τούρκος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα έρθει σύντομα στην Αθήνα για συζητήσεις. Η αποστολή του; Η διευθέτηση των όρων με τους οποίους θα επισκεφθούν - σε πρώτη φάση - τα νησιά και τα hotspots "παρατηρητές" από την Τουρκία.

Η Τουρκία εν τω μεταξύ έχει αναπτύξει - για πρώτη φορά στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους - το μεγαλύτερο μέρος του πολεμικού της στόλου στο Αιγαίο. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ιστορικά η Ελλάδα δεν επέτρεπε ποτέ την έξοδο στο Αιγαίο του τουρκικού στόλου, προκειμένου να διατηρεί πάντα το ελληνικό πολεμικό ναυτικό το επιχειρησιακό πλεονέκτημα για την υποστήριξη των νησιών.

Αυτό σήμερα δεν ισχύει. Η Ελλάδα μετά από εντολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είχε επιτρέψει την έξοδο του πολεμικού στόλου της Τουρκίας, μετά από "νόταμ" διαρκείας για ναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο. Έτσι η ελληνική πλευρά στα σιωπηρά παρέδωσε τον έλεγχο του Αιγαίου και των νησιών στον τουρκικό στόλο.
Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει τη "φύλαξη" όλου του Αιγαίου υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ. Σε μια τέτοια περίπτωση, το Αιγαίο αποεθνοποιείται και μετατρέπεται αποκλειστικά σε Νατοϊκή θάλασσα.[1]

Η κ. Μέρκελ εμφανίστηκε έτοιμη να υποστηρίξει τις συμφωνίες επαναπροώθησης μεταξύ Τουρκίας- Ελλάδας. Ενώ, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, υποστήριξε πλήρως την απαίτηση της Τουρκίας για αύξηση της επιχορήγησής της από 3 δις ευρώ σε 9 δις ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω απαίτηση της Τουρκίας συνοδεύτηκε με ανοιχτή απειλή του Ερντογκάν, εκφράζοντας ότι η Τουρκία μπορεί ανά πάσα στιγμή να στείλει με «πούλμαν πρόσφυγες» στην Ελλάδα. Η απειλή αυτή μαζί με τον υπαινιγμό ότι αν δεν ικανοποιήσει η ΕΕ το αίτημά του, η Frontex θα μαζεύει χιλιάδες νεκρά παιδάκια από την θάλασσα, ήταν στις συζητήσεις που είχε τον περασμένο Νοέμβριο με τους κ. Τουσκ και Γιουνκέρ στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό.[2]

Και η Ελλάδα; Ούτε καν τη ρωτά κανείς. Και γιατί να τη ρωτήσει; Το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας από τους μνημονιακούς, έως του αντιμνημονιακούς του κοινοβουλίου έχουν αποδεχθεί το καθεστώς κανονιστικής, οικονομικής και πολιτικής κατοχής της χώρας. Το "ναι" της ελληνικής πλευράς είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο. Σε οτιδήποτε σχεδιάζουν οι "εταίροι".

Άλλωστε ο καημός της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου είναι άλλος. Μιλώντας χθες στην Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, αλλιώς αν πάει για Μάιο-Ιούνιο «καήκαμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.[3]

Γιατί καήκαμε; Διότι δεν θα υπάρχουν τα χρήματα να πληρωθούν οι δανειακές υποχρεώσεις. Ολόκληρο το πρόβλημα της χώρας έχει αναχθεί στην εξυπηρέτηση του χρέους, παραδίδοντας γη, ύδωρ και αέρα. Η χώρα έχει υποβαθμιστεί σε τέτοια κατάσταση ανυπαρξίας, ώστε εξαρτάται παντελώς από τα βίτσια των "εταίρων" της. Μπράβο μας!

Πηγή:http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/02/blog-post_9.htmlΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:

[1] 

[2] 


[3]Διαβάστε ακόμη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.