Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ένα μάτσο κουταμάρδες...


Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Πόσο μαλάκας λαός πρέπει να είμαστε  που εξακολουθούμε να παρακολουθούμε το πολιτικό τσίρκο  της χώρας να δίνει παραστάσεις αναισθησίας και μικρότητας απέναντι στα ζέοντα προβλήματα της καθημερινότητάς μας;

Ο πρωθυπουργός μάς «ενημέρωσε» για 13 νομοθετικές παρεμβάσεις της, ποδηγετούμενης από την εκτελεστική εξουσία, νομοθετικής εξουσίας στα έργα της δικαστικής εξουσίας επί συγκυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Παρεμβάσεις εν ευρεία εννοία, αφού με τις εν λόγω «πρωτοβουλίες» απλώς αποσπάσθηκαν από τα χέρια της Δικαιοσύνης ποινικώς διωκόμενοι μεγαλόσχημοι/κολλητάρια/λαμόγια. Περίμενα διευθύνσεις και ονόματα για εν στενή εννοία παρεμβάσεις, ήτοι εκφορά δικαστικών κρίσεων κατ’ εντολή της εκτελεστικής εξουσίας. Αλλά τέτοιο δεν άκουσα.

Μας «αποκάλυψε» ο πρωθυπουργός ότι ο πολύς Παπασταύρου, είδος ουσιώδες εν ανεπαρκεία κατά Σαμαρά, είναι ο ιδιοκτήτης της offshore με τα $ 5,5. Δηλαδή, μας είπε αυτό που έχει πει και ο Παπασταύρου, αλλά δεν μας είπε πόθεν προκύπτει ότι η offshore και τα χρήματα ανήκουν πράγματι στον Παπασταύρου και ότι αυτός δεν είναι απλώς η βιτρίνα κάποιου τρίτου. Ούτε τόλμησε βέβαια να πει ότι τα χρήματα δεν ανήκουν στον Σάμπη Μιωνή.  
  
Ο μόνος που μίλησε για εν στενή εννοία παρέμβαση στα έργα της δικαστικής εξουσίας ήταν ο Μιχαλιολάκος, ο οποίος περιορίσθηκε στην υπόθεση που τον ενδιαφέρει, ήτοι τη δίκη της ΧΑ, και σε τίποτε άλλο. Λες και εκεί τελειώνει η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Τουλάχιστον αυτός θα μπορούσε να δωρίσει σε όλους τους βουλευτές το βιβλίο του εισαγγελέα Κολιούση με τίτλο «Στο Βατοπέδι δεν είχε λακέρδα».* Αυτό το βιβλίο αρκεί, για να καταδείξει τη διαπλοκή δικαστικών και πολιτικών. Αλλά ούτε αυτός έκανε κάτι τέτοιο.  

Εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και Εξεταστική Επιτροπή για τα  δάνεια των κωμάτων και των μιντιαρχών που δανειοδοτήθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις. Αυτό δεν αρκεί. Θα ερευνήσει η Εξεταστική που πήγαν τα δανεικά; Αν π.χ. δόθηκαν σε διάφορους με εικονικά ή πλαστά παραστατικά; Εκεί είναι το ζουμί. Και ποιες «συναλλαγές» κάλυψαν στην πραγματικότητα τα εν λόγω παραστατικά. Διαφορετικά, θα παρακολουθήσουμε τις εργασίες μίας άλλης ανούσιας Επιτροπής, η οποία δεν θα καταλήξει πουθενά.  

Στο θέμα Μουζάλα ο Καμμένος από το «ή εγώ ή αυτός» κατέληξε στο «και οι δύο μαζί μέχρι τέλους». Αλήθεια, γιατί η ΝΔ δεν υποβάλλει πρόταση μομφής κατά Μουζάλα, ώστε να τελειώσει τον Καμμένο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι αν διέθετε 50 βουλευτές θα υπέβαλλε εκείνος πρόταση μομφής και καλούσε τη ΝΔ να το κάνει εκείνη, ώστε να καταψηφίσει και αυτός τον Μουζάλα; Αλλά, θα μου πείτε, οι πολιτικοί μας είναι σοβαροί άνθρωποι και δεν κάνουν πλάκες σε σοβαρά πωλητικά ζητήματα. 

Συμπέρασμα: Καρανίκας, Θάνου και άλλοι μετακλητοί υπάλληλοι στις θέσεις τους. Αμετάκλητα. «Μέχρι τέλους», όπως είπε ο Πάνος.

Αλήθεια, πόσο πιο βλακώδη ανακοίνωση θα μπορούσε να εκδώσει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, όταν είχε ανακύψει το θέμα Μουζάλα;  
«Ζητάμε συγγνώμη από τους ράφτες του Ποταμιού που για μια ακόμη φορά έραψαν τσάμπα κοστούμι.  Θα περιμένουν καιρό εκεί στο γκρίζο Ποτάμι να κάνουν πράξη τα σχέδια και τις επιδιώξεις των αφεντικών τους, που δεν είναι άλλα από το να βάλουν σώνει και καλά τον δικό τους άνθρωπο στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποτρέψουν τη διαλεύκανση των σκανδάλων της διαπλοκής. Είναι πασίγνωστο άλλωστε ότι ο αρχηγός του Ποταμιού υπηρέτησε πιστά το καθεστώς Σημίτη και κατόπιν τον μοιραίο άνθρωπο για την Ελλάδα, Γιώργο Παπανδρέου».
Τα πάντα για το κοστούμι. Και ο Τσίπρας κύριε;  Αυτός θα σχημάτιζε κυβέρνηση με τους ανθρώπους που θα απέτρεπαν τη διαλεύκανση των σκανδάλων; Ποιών σκανδάλων άραγε; Έγινε κάποιο σκάνδαλο και μου διέφυγε;

Τελικό συμπέρασμα: η πεμπτουσία της προχθεσινής συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κωμάτων ήταν
            «Σιγά μην αφήσουμε την καρέκλα, για να στρογγυλοκαθίσετε εσείς κουφαλίτσες».

Σώτος 
*http://makpress.blogspot.com/2015/01/3-1.html

Πηγή:http://makpress.blogspot.com/2016/03/blog-post_453.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.