Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Ξεπουλήστε τα όλα!!!


Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στην ERGO International AG

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ATE Ασφαλιστικής στην ERGO International AG, θυγατρική της Munich Re, μετά την πλήρωση του συνόλου των προβλεπόμενων στη σχετική σύμβαση όρων, καθώς και τη λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τους αρμόδιους φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η ERGO International AG κατέβαλε τίμημα που ανέρχεται σε €90,1 εκατ σε μετρητά, για το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στην ATE Ασφαλιστική. To τίμημα υπόκειται σε αναπροσαρμογή, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης, βάσει συνήθων κριτηρίων αναπροσαρμογής τιμήματος εξαγοράς, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών. Η συναλλαγή βελτιώνει το δείκτη CET-1 του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κατά περίπου 5 μονάδες βάσης, με στοιχεία 31 Μαρτίου 2016, κυρίως από τη μείωση του σταθμισμένου ενεργητικού κατά €0,2 δισ.

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική κατέχει σημαντική θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά στον κλάδο Ζημιών, παρέχοντας παράλληλα και ασφαλιστικά προϊόντα Ζωής και Υγείας.

Ο κ. Γιώργος Πουλόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε:

«H πώληση της ATE Ασφαλιστικής υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην υλοποίηση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αποεπένδυση από συγκεκριμένες μη αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες. Η επένδυση στην Ελλάδα ενός ισχυρού Ομίλου, όπως αυτός της ERGO, επιβεβαιώνει το διεθνές ενδιαφέρον για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σε μια περίοδο που οι άμεσες ξένες επενδύσεις και οι θέσεις απασχόλησης έχουν εξαιρετική βαρύτητα για την εγχώρια αγορά. Η τεχνογνωσία και η ισχυρή φήμη της ERGO διασφαλίζουν τη συνέχιση της επιτυχούς πορείας της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, με τη συνδρομή των εργαζομένων της και προς όφελος των πελατών της.»
Σχόλιο ιστολογίου:[Για το καλό μας παιδιά για το καλό μας!!!]

Πηγή:newsit.gr

***

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ERGO

Αποτελεί σκάνδαλο το γεγονός ότι η Αγροτική Ασφαλιστική πουλήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς στον γερμανικό όμιλο Ergo, με τον τελευταίο να αποσπά γι' αυτήν τη μεταβίβαση ειδικές χαριστικές και παράνομες ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα και προκειμένου να υλοποιηθεί η πώληση, ο όμιλος Ergo απαίτησε να υπάρξει κατ' εξαίρεση άρση των capital controls, προκειμένου να μεταφερθούν στη Γερμανία αποθεματικά της Αγροτικής Ασφαλιστικής ύψους 430 εκατ. ευρώ, απαίτηση την οποία η κυβέρνηση έσπευσε σκανδαλωδώς και παρανόμως να ικανοποιήσει.

Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει [1] άμεσα την επιλεκτική και σκανδαλώδη μεταχείριση της γερμανικής Ergo, η οποία μεταχείριση πέραν της ζημίας που προκαλεί στο δημόσιο, πλήττει βάναυσα και την εμπιστοσύνη προς τη χώρα.

Θέλω να σημειώσω, επίσης, ότι Τράπεζα Πειραιώς και η κυβέρνηση απέφυγαν να εξετάσουν σοβαρές προτάσεις των εργαζομένων της Αγροτικής Ασφαλιστικής για αγορά της τελευταίας από σχήματα με καθοριστική τη συμμετοχή τους, γεγονός που θα μπορούσε, πέραν των άλλων, να περιορίσει και τον επικείμενο αφελληνισμό του ασφαλιστικού κλάδου.

Πέραν τούτων, το γεγονός ότι η Αγροτική Ασφαλιστική μεταβιβάζεται στην Ergo έναντι περίπου 90 εκατ. ευρώ, όσο ήταν το εξευτελιστικά χαριστικό τίμημα με το οποίο ξεπουλήθηκε συνολικά ο όμιλος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς, με την τελευταία να παίρνει και «προίκα» από πάνω πολλά δισ., έρχεται να αναδείξει άλλο ένα μέγα σκάνδαλο που «κουκουλώθηκε» από τη νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι τώρα η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που, παρότι αγροτική, δεν διαθέτει Αγροτική Τράπεζα.

Καλούμε την κυβέρνηση όχι μόνο να ανακαλέσει αμέσως [2] την ταπεινωτική ευνοϊκή μεταχείριση της Ergo αλλά και να κινηθεί έστω και τώρα, για την απόδοση ευθυνών στο πελώριο σκάνδαλο της μεταβίβασης της ΑΤΕ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κυβέρνηση οφείλει να διαφυλάξει τις θέσεις εργασίας, τις εργασιακές συνθήκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Αγροτική Ασφαλιστική.[3]

Πηγή:http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24976:ate-ergo&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168

[1]-[2]-[3]: ΣΧΟΛΙΟ: Σιγά ρε λεβέντες ...τώρα τους τρομάξατε!!!!

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.