Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Αμερικανός γερουσιαστής καταγγέλλει μεγάλη εμπλοκή του Τζόρτζ Σόρος στα Σκόπια

Ζητά και την αντικατάσταση του Αμερικανού πρέσβη, Τζες Μπέιλι, όπως αναφέρει το κανάλι ‘Sitel’

Φεβρουάριος 2, 2017. 21:51

Ο Αμερικανός γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων, Κρίστοφερ Σμίθ, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση των Σκοπίων, ότι η Ουάσιγκτον θα διερευνήσει την εμπλοκή της πρεσβείας σε ανάμειξη της, στην πολιτική της χώρας.
Ο Σμιθ κάλεσε ακόμη τον νέο υπουργό Ρέξ Τίλερσαν να αντικαταστήσει τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι.

Ο Σμίθ, επικεφαλής μιας ομάδας έξι γερουσιαστών του ρεπουμπλικανικού κόμματος ζήτησε διευκρινίσεις, εάν ο Μπέιλι, ως επικεφαλής της πρεσβείας στα Σκόπια, λειτουργεί υπέρ πολιτικών κομμάτων και των χρηματοδοτούμενων έργων από το Ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος.
Ο Μπέιλι δεν έχει απαντήσει στην επιστολή των γερουσιαστών και ο Σμίθ που είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, έκρινε ότι πρέπει να διενεργηθεί μια προσεκτική έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες της πρεσβείας.
«Ο πρέσβης των ΗΠΑ δεν πρέπει να παίζει κανένα ρόλο στο σχηματισμό κυβέρνησης και να λαμβάνει μέρος στο σχηματισμό ενός συνασπισμού. Αυτή δεν είναι δουλειά των Ηνωμένων Πολιτειών ή των εκπροσώπων των ΗΠΑ», τόνισε ο Σμιθ.
Στην επιστολή τους οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι υπήρχαν «σοβαρές προειδοποιήσεις ότι τα τελευταία δύο χρόνια προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι η αποστολή των ΗΠΑ παρεμβαίνει ενεργά στις κομματικές και πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια, καθώς και στα μέσα ενημέρωσης και στην κοινωνία των πολιτών για την υποστήριξη πολιτικών κομμάτων, μέσων ενημέρωσης και οργανώσεων που πρόσκεινται αριστερά του πολιτικού κέντρου- σε βάρος εκείνων που βρίσκεται δεξιά του πολιτικού κέντρου».

Στην επιστολή τους, οι γερουσιαστές ρωτούν εάν ο πρέσβης Τζες Μπέιλι, πράγματι, έχει επιλέξει το Ίδρυμα του Σόρος «Ανοικτή Κοινωνία» για την υλοποίηση έργων που χρηματοδοτούνται από την αμερικανική οργάνωση ανάπτυξης – USAID

Σύμφωνα με αυτούς, το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ χορηγεί χρήματα στον δισεκατομμυριούχο, Τζορτζ Σόρος, μέσω του Ιδρύματός του, για να χρηματοδοτήσει αριστερής πολιτικής κλίσης μέσα ενημέρωσης.
Το τηλεοπτικό κανάλι SITEL αναφέρει ο Σόρος στα Σκόπια ελέγχει πάνω από 60 μη κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), οι οποίες επιβιώνουν με χρηματοδότηση από προγράμματα της USAID, όπως αναφέρει ο Αντόνιο Πέρκινς- πρόεδρος του Συμβουλίου Οικογενειακών Μελετών στην Ουάσιγκτον, υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.