Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

H τρομακτική νέα Κομισιόν...


Κλίκ στην εικόνα για μεγέθυνση

Τελικά, δίνεται στον εκλεκτό των Άγγλων καπιταλιστών, Λόρδο Χιλ, η νέα θέση Επιτρόπου Χρηματοπιστωτικών Αγορών ενάντια σε όλα τα σενάρια που τεχνηέντως κυκλοφορούσαν. Έτσι λοιπόν, οι Άγγλοι συντηρητικοί έχουν ένα κίνητρο να μη βάλουν τη Βρετανία σε τροχιά εξόδου από την ΕΕ. Το τι πρόκειται να δούμε όσο αφορά την περεταίρω απελευθέρωση του Χρηματοπιστωτικού τέρατος δεν περιγράφεται, βέβαια! 

Η Γερμανία δεν πήρε για τον εαυτό της το Εμπόριο, αλλά περιορίστηκε στη Ψηφιακή Οικονομία. Το Εμπόριο πήγε στην αρκετά στοιχισμένη με τις θέσεις τους Σουδέζα φιλελεύθερη Μάλστορμ.

O Kατάινεν επιβεβαιώνεται σε επιτελικό οικονομικό ρόλο αλλά φαίνεται ότι κομμάτι της επίβλεψης των κοινωνικών πολιτικών και του Ευρώ θα πέσει και στο Λετονό (!) Dombrovskis.  Η Γαλλία παίρνει λοιπόν το ECFIN (Γενική Διεύθυνση που συμμετέχει στην Τρόικα και που καταρτίζει τις “συστάσεις” προς τις κυβερνήσεις στα πλαίσια της οικονομικής διακυβέρνησης) υπό την επίβλεψη όμως των δύο παραπάνω. Ο Γιουνκέρ είπε ότι ο Μοσκοβίτσι θα εκπροσωπεί την Κομισιόν στο Γιούρογκρουπ, αλλά ότι θα δούμε ποιος από τους τρεις θα εκπροσωπεί κάθε φορά την Ευρωζώνη στο εξωτερικό (ή τους τέσσερις μαζί με Ντάισελμπλουμ/Ντε Χίντος)


Στον Ολλανδό αντιπρόεδρο Τίμερμανς δίνεται η ευθύνη για την “Καλύτερη Νομοθέτηση” μια ατζέντα που στοχεύει χοντρικά να ισχύουν μόνο όσοι νόμοι συμφέρουν τις πολυεθνικές και ταυτόχρονα για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα τα όποια προς το παρόν η ΕΕ γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της, όπως έχουν σαφώς παρατηρήσει αναφορές της Ευρωβουλής για το έργο της Τρόικας. Στις περιγραφές των ντοσιέ κάθε επιτρόπου, δεν φαίνεται κανένας να έχει υπό την ευθύνη του τον έλεγχο για το αν τα κράτη μέλη εφαρμόζουν τα Θεμελιώδη Δικαιώματα. Οι μαζικές παραβιάσεις λοιπόν σε Ελλάδα, Ουγγαρία αλλά και χώρες όπως η Γαλλία όσο αφορά τους Ρομά μπορούν αν συνεχιστούν ανενόχλητες!

Ο Αβραμόπουλος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης που με τη στήριξη της ΕΕ εγκληματεί περισσότερο απέναντι στους μετανάστες γίνεται Επίτροπος Μετανάστευσης. Αυτό λέει πολλά για τη μεταναστευτική πολιτική που θα ακολουθήσει η ΕΕ με την άκρα δεξιά ενισχυμένη.

Σχετική έκπληξη, η Πολωνέζα στην Εσωτερική Αγορά (εκτός χρηματοπιστωτικών) που συγχωνεύεται με την παλιά θέση Επιτρόπου Επιχερηματικότητας.

Ο εκπρόσωπος του ημιφασίστα Ορμπάν (δήλωσε ότι θέλει να η Ουγγαρία να εγκαταλείψει τη φιλελεύθερη δημοκρατία) ανέλαβε “Εκπαίδευση και Κουλτούρα”

Άλλα μαργαριτάρια:

- η Σλοβένα πρωθυπουργός που αυτοδιορίστηκε χωρίς να ρωτήσει κανένα

- Ο Ιρλανδός που μοίρασε 50 εκ. της δημόσιας εταιρείας νερού σε “συμβούλους

- Ο Ισπανός επίτροπος “Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας” που είπε ψέμματα στο κονγκρέσο της χώρας του για την επιδότηση πετραλαϊκής εταιρείας συμφερόντων του

- Ο Μαλτέζος επίτροπος που είναι μέλο των διοκητικών συμβουλίων διαφόρων εταιρειών


Follow up αυτού του άρθρου http://prin.gr/?p=3641

Πηγή:http://mygranma.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.