Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΚΚΛΗΣΗ: Ζητείται βοήθεια-προσφορά για στέγαση ατόμων


Κάθε κοινοποίηση είναι μια μεγάλη βοήθεια εκ μέρους σας.

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας στερούνται του αγαθού της στέγασης. Είτε λόγω αδυναμίας να πληρώσουν το ενοίκιο ή να νοικιάσουν ένα σπίτι, είτε λόγω απώλειας της κατοικίας τους. Κάτι που είχε προβλεφθεί από καιρό τώρα αλλά κανείς μας δεν το είχε πιστέψει.

Εκ μέρους της Αλληλεγγύης για Όλους που δέχεται καθημερινά πια αιτήματα για στέγαση γίνεται έκκληση για όποιον/α μπορεί να διαθέσει ένα χώρο για να στεγασθεί κάποιος συνάνθρωπός μας. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Αλληλεγγύης για Όλους μας στάλθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τον τελευταίο καιρό αυξάνονται καθημερινά τα αιτήματα για στέγη που απευθύνονται στην Αλληλεγγύη για όλους. Είναι δυστυχώς μια κατάσταση που την είχαμε προβλέψει, καθώς η μακροχρόνια ανεργία, και η εξάντληση και των τελευταίων αποθεματικών του κάθε νοικοκυριού οδηγεί σε δραματική αύξηση των εξώσεων. 

Μέχρι τώρα έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες εξεύρεσης λύσεων αξιοποιώντας τις ελάχιστες υφιστάμενες δομές (δήμων κλπ) καθώς και προσφορές διαμερισμάτων. Αυτή την στιγμή υπάρχει ΑΜΕΣΗ ανάγκη για στέγαση, για ένα άτομο και για ένα ζευγάρι που ήδη έχουν υποστεί εξώσεις. Από την Αλληλεγγύη για όλους ζητάμε προσφορές- προτάσεις για βραχυχρόνια ή μακροχρόνια παραμονή σε κλειστά ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται για κάποιο λόγο τόσο για τις δύο άμεσες ανάγκες όσο και για άλλες που προκύπτουν καθημερινά και εγγυόμαστε την καλή χρήση των προσφερόμενων ακινήτων. Τηλ επικοινωνίας 2103801921 

Συμβαίνει επίσης και το Δίκτυο Κοιν. Αλληλεγγύης ΕΞαρχείων να δέχεται αιτήματα για την κάλυψη αυτής της ανάγκης σε πολύ μικρότερη κλίμακα. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις προσωρινές ή μονιμότερες καθώς και τα αναγκαία για τον εξοπλισμό ενός χώρου. Σε περίπτωση που κάποιος/α διαθέτει ένα χώρο ή κάποιο εξοπλισμό που δεν χρειάζεται (κρεβάτι, καρέκλα, τραπέζι, κ.λπ.) ας επικοινωνήσει μαζί μας στο
 mail dikaexarchion@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.