Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Τέλος και… επίσημα για τις Κυριακές


Αναστέλλεται επισήμως η κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, βάσει των «επτά Κυριακών». 

Tο υπουργείο Ανάπτυξης δημοσιοποίησε το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικού Εμπορίου αναφορικά με την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας για αναστολή της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων σε δέκα περιοχές της χώρας με βάση πρόσφατη υπουργική απόφαση. 

Όπως αναφέρει το έγγραφο: «Σας γνωρίζουμε ότι, με την υπαριθμ. 307/2014 Απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας, αναστέλλεται η εκτέλεση της υπαριθμ. Κ1-1119/7-7-2014 αποφάσεως του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της κατ΄ αυτής ασκηθείσας αίτησης ακυρώσεως». 

Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου

O πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Π. Καρέλλας δήλωσε ότι η αγορά της Αθήνας θα είναι ανοικτή την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, εφαρμόζοντας το νόμο που προβλέπει την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για επτά Κυριακές τον χρόνο. 

Όσον αφορά την 307/2014 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία αναστέλλεται η ισχύς της υπουργικής απόφασης Κ1-1119/7-7-2014, που απελευθέρωνε την λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σε 10 περιοχές της χώρας, ο κ. Καρέλλας ανέφερε στη δήλωσή του:
«Στο σκεπτικό της απόφασης αναστολής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, αποτυπώνονται τα επιχειρήματα του εμπορικού κόσμου του κέντρου της πρωτεύουσας και στην ουσία δικαιώνονται οι θέσεις και οι επισημάνσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί κατ' επανάληψη. Ο Εμπορικός Σύλλογος, ως κατ' εξοχήν αρμόδιος φορέας σε θέματα λειτουργίας της αγοράς της Αθήνας, δηλώνει πρόθυμος συνομιλητής της πολιτείας, ώστε οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται μετά από ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο να είναι αποδεκτές από τη συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα».

Από την ΕΦΗΜ. ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πηγή:http://sioualtec.blogspot.gr/2014/09/blog-post_642.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.