Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Θάνασης Καναούτης

Ένας χρόνος πέρασε από τη δολοφονία του 18χρονου Θανάση Καναούτη από τον οδηγό και τον ελεγκτή του τρόλεϊ που κυκλοφορούν ελεύθεροι! Ο Θανάσης θα ζούσε αν δεν είχε αντισταθεί. Και αυτός είναι νόμος στην ιστορία. Επιβιώνουν τα σκουλήκια, οι οσφυοκάμπτες, οι δειλοί και υποταγμένοι ενώ οι γενναίοι, με ψυχή, ρισκάρουν και πληρώνουν το τίμημα, πολλές φορές με την ίδια τους τη ζωή. Μοιάζει μικρό εκείνη τη σιτγμή να πεις "δεν πληρώνω εισιτήριο" αλλά δεν είναι, είναι μια μέγιστη πράξη αντίστασης σε ένα φασιστικό, άδικο, απάνθρωπο καθεστώς. Κάθε πράξη αντίστασης, όσο ελάχιστη κι αν φαίνεται, βάζει ένα λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο κόσμο. Έτσι γίνονται οι ήρωες και τους γράφει η ιστορία. Και έτσι γράφει η ιστορία και τους δοσίλογους, τους προδότες, τους μαυραγορίτες, τους ασήμαντους, όπως ο ελεγκτής και ο οδηγός του μοιραίου για τον Θανάση τρόλεϊ. Ο Θανάσης δεν το ήξερε, δεν είχε προλάβει να το μάθει άλλωστε, στα 18 του χρόνια, αλλά είχε μια ανυπότακτη ψυχή που "μίλησε" την κρίσιμη ώρα.


Σήμερα καλείται συγκέντρωση στη μνήμη του, στις 6:00 το απόγευμα, αρχές λεωφόρου Παν. Τσαλδάρη, έναντι πλ. Δημαρχείου - Στάση μετρό: Περιστέρι. 

Το κάλεσμα:


13 Αυγούστου 2013: Ο 18χρονος Περιστεριώτης Θανάσης Καναούτης πέφτει νεκρός μετά από "διαπληκτισμό" με ελεγκτή λεωφορείου επειδή δεν είχε 1.40 για το εισιτήριο..

13 Αυγούστου 2014: Ο δολοφόνος ελεγκτής είναι έξω από τη φυλακή, ενώ ελεγκτές συνεχίζουν ανενόχλητοι να τραμπουκίζουν γυναίκες και 15χρονα επειδή δεν έχουν 1.40 για το εισιτήριο...

Θα επιτρέψουμε οι ζωές μας να κοστίζουν 1.40...;

Να μη συνηθίσουμε το θάνατο... Ο Θάνασης δεν πήγε τζάμπα. Ποτέ ξανά εισιτήριο!!

Συγκέντρωση Τετάρτη 13/8 στις 18.00 στο σημείο δολοφονίας του Θανάση (αρχές Λεωφόρου Παν.Τσαλδάρη έναντι Πλ. Δημαρχείου -Στάση Μετρό: Περιστέρι)


Φίλοι, Περιστεριώτες-τισσες


Πηγή:http://kerasiakrinoi.blogspot.gr/2014/08/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.