Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας...


Όταν ο Χαρδαλιάς δήλωνε ότι η χρήση της μάσκας έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έδωσαν καμμιά σημασία, ενώ πολλοί απέδωσαν εκείνη την δήλωση στην ανοησία του. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που προβληματίστηκαν, υποψιάστηκαν ότι η μάσκα είναι το σύμβολο και θεμέλιο της υποταγής - ακριβώς όπως είναι ο φερετζές των γυναικών στις θεοκρατικές μουσουλμανικές χώρες - κι ότι οι άνθρωποι θα "έπρεπε" να συνηθίσουν στην χρήση της επ' αόριστον. Εκείνοι οι υποψιασμένοι χαρακτηρίστηκαν αμέσως γραφικοί και συνωμοσιολόγοι.

Τώρα η χρήση της έχει γίνει συνήθεια σε πολλούς και μάλιστα σε σημείο να διαλέγουν μάσκες που να ταιριάζουν με τα ρούχα τους! Η υποταγή έγινε μόδα! Αν πριν από τρία χρόνια έλεγες ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, θα χαρακτηριζόσουν τρελός!

Μέχρι πριν από δυο χρόνια, αν έλεγε κάποιος ότι ολόκληρο το κράτος, όλα τα πολιτικά κόμματα, γιατροί και εκπαιδευτικοί θα κυνηγούσαν έναν λαό με την σύριγγα στο χέρι για να "σώσουν την υγεία του" ενώ ταυτόχρονα θα ισοπέδωναν το σύστημα υγείας, θα χαρακτηριζόταν παρανοϊκός. Τώρα πολλοί το θεωρούν σωστό και επιβεβλημένο! 

Τώρα κλείνουν τους δρόμους ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ(!) και σχεδόν όλοι το αποδίδουν στην ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τον χιονιά. Δεν σκέπτεται κανένας ότι, μέχρι πριν από δυο χρόνια ήταν αδιανόητο να κλείσει προληπτικά η εθνική οδός λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας, ακόμα κι όταν γινόταν ο κακός χαμός σε ορισμένα τμήματά της. Η πιθανότητα ότι αυτό είναι άλλο ένα "εκπαιδευτικό" μέτρο για να συνηθίσουμε στον περιορισμό των μετακινήσεων όπως επιτάσσει το παραμύθι της κλιματικής κρίσης και η ονείρωξη της "Μεγάλης Επανεκκίνησης", απορρίπτεται γενικά.

Οι φυσιολογικοί άνθρωποι επιθυμούν μια καλή ζωή και είναι χαρακτηριστικό πολλών να απορρίπτουν ενστικτωδώς την πιθανότητα να την χάσουν. Όταν δεν βλέπουν τις αιτίες και τον τρόπο που αυτό μπορεί να συμβεί, απλώς αρνούνται να δεχθούν την πραγματικότητα.

Στην εποχή που ζούμε - στην εξέλιξη της ανθρωπότητας η εποχή μετράται σε μήνες, χρόνια και, συχνά, σε αιώνες και χιλιετηρίδες - είναι απαραίτητο να ζούμε ένα παραμύθι κάπου-κάπου, επειδή αυτό βοηθάει σε ένα βαθμό την διατήρηση της ψυχικής μας υγείας. Όμως, αν κάποιος μπερδέψει το παραμύθι με την πραγματικότητα είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω αδυναμίας, είναι καταδικασμένος.

Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας είναι πολύ όμορφο και εκπαιδευτικό για τα μικρά παιδιά. Όμως στην πραγματική ζωή η Κοκκινοσκουφίτσα πρέπει να έχει γνώση και θάρρος, πρέπει να αναγνωρίζει τον κίνδυνο νωρίς και να τον αντιμετωπίζει, επειδή, διαφορετικά, κανένας κυνηγός δεν θα σκοτώσει τον κακό λύκο ούτε θα σχίσει την κοιλιά του ώστε να πεταχτεί έξω η γιαγιά ολοζώντανη.

ΠΗΓΗ: Προκόπης Μπίχτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.