Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η Ευρώπη θωρακίζεται κατά της τρομοκρατίας


Τα μέτρα που πήραν οι 28

Στον απόηχο του μακελειού των Βρυξελλών, οι 28 υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδρίασαν εκτάκτως στη βελγική πρωτεύουσα κατέληξαν σε αποφάσεις.

Σε κοινή δήλωσή τους επισημαίνουν την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και αποφάσισαν:
  • Να υιοθετηθεί η οδηγία για τη δημιουργία ενός αρχείου με τα προσωπικά δεδομένα όλων των επιβατών αεροπορικών εταιρειών (PNR) εντός του Απριλίου και να εφαρμοστεί κατεπειγόντως.
  • Να ολοκληρωθεί ταχέως η νομοθεσία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σε ό,τι αφορά:
  • Τους συστηματικούς ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα του Σένγκεν,
  • Τον έλεγχο κατοχής οπλοπολυβόλων,
  • Την επέκταση του Συστήματος Ευρωπαϊκού Ποινικού Μητρώου (ECRIS) στους υπηκόους τρίτων χωρών,
  • Την εφαρμογή του σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, Την καταπολέμηση της απάτης εγγράφων,
  • Την πλήρη εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ για τις πρόδρομες ουσίες εκρηκτικών υλών
  • Την περαιτέρω συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και των χωρών της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και των Δυτικών Βαλκανίων.

Οι 28 υπουργοί υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητα των χωρών της ΕΕ να αγωνιστούν από κοινού κατά της τρομοκρατίας, διατηρώντας τις ευρωπαϊκές αξίες, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι η επίθεση στις Βρυξέλλες στρέφεται «κατά της ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας μας».


Ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης, Κόεν Γκενς υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού των συστημάτων πληροφοριών, όπως π.χ. το σύστημα Σένγκεν και η βάση δεδομένων της Interpol.

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να ανταλλάσσονται πληροφορίες μεταξύ των δικαστικών αρχών των κρατών-μελών και των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε, από την πλευρά του ότι η Επιτροπή έχει λάβει πολλές πρωτοβουλίες στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, όμως υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης, συντονισμού και έλλειψη εμπιστοσύνης. Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να βελτιωθεί η ανταλλαγή πληροφοριών και να εφαρμοστούν όσα συμφωνήθηκαν μετά τις προηγούμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ως προς την ανταλλαγή πληροφοριών, ανέφερε ότι έχει τεθεί σε λειτουργία το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας στην Europol και έχουν εξασφαλισθεί πρόσθετοι πόροι για αυτό.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/258531/i-eyropi-thorakizetai-kata-tis-tromokratias-ta-metra-poy-piran-oi-28#ixzz43rHmSeJH

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Για μιά φορά ακόμη αποδεικνύεται η όντως αστείρευτη υποκρισία των "ηγετών" της Ευρώπης, που γεννούν, εκτρέφουν και στηρίζουν την κρατική τρομοκρατία.
Το χτύπημα στην τρομοκρατία δεν λύνεται ούτε με αυξημένα στρατιωτικά μέτρα ασφαλείας, ούτε με πολεμικά αντίποινα κατά το συμφέρον του ιμπεριαλισμού. Αντιμετωπίζεται μόνο πολιτικά, με την άμεση απόσυρση όλων των εμπλεκομένων από τα πεδία του πολέμου....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.