Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Τα "Γαλλικά" ατοπήματα (**) του προέδρου (***)-Kαι η Πορτογαλία "απο κοντά..."

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ Ή ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;                       
Μια μερίδα των πολιτικών σχολιαστών εκθειάζει την ομιλία του προέδρου της Δημοκρατίας στο γεύμα με τον πρόεδρο Ολάντ. Οι σχολιαστές αυτοί περιορίζονται σε κάποιες αιχμές της προεδρικής ομιλίας και αφήνουν κατά μέρος το ουσιαστικό μέρος της, το οποίο κινείται σε μια αδιαπραγμάτευτη μνημονιακή κατεύθυνση, η οποία είναι και ο πυρήνας της κακοδαιμονίας της χώρας.  
Η ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ    

Σε διάσταση με τον θεσμικό ρόλο του και λειτουργώντας περίπου προπαγανδιστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος υπογράμμισε, ως μη όφειλε, προσφωνώντας τον πρόεδρο Ολάντ, ότι «στις τελευταίες εκλογές οι Έλληνες εκφράσθηκαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και την ευρωζώνη, γνωρίζοντας τις τεράστιες θυσίες που συνεπαγόταν μια μια τέτοια επιλογή».

Ο καθηγητής πρόεδρος της Δημοκρατίας θα όφειλε να γνωρίζει ότι στους πολίτες στις 20 Σεπτέμβρη δεν ετέθη το ερώτημα: παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ ή εξόδος απ’ αυτούς του οργανισμούς.
Όπως ο Πρ. Παυλόπουλος θα έπρεπε να ήταν ο τελευταίος που μπορεί να ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες γνώριζαν τις τεράστιες θυσίες που συνεπαγόταν η ψήφος τους στις 20 Σεπτέμβρη υπέρ των μνημονιακών ευρώ-πληκτων κομμάτων. Εδώ δεν γνώριζαν το τρίτο μνημόνιο οι βουλευτές που το ψήφισαν, θα το γνώριζε ο απλός πολίτης, που μετείχε σε εκλογές, για τις οποίες ο Πρ. Παυλόπουλος συνέβαλε καθοριστικά στο να γίνουν με διαδικασίες εξπρές;    

Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρ. Ολάντ εξήρε το ρόλο του Έλληνα προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου στο να δεσμευτούν την επομένη του δημοψηφίσματος όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ (στο ευρώ ήθελε να πει αλλά μάλλον δεν θέλησε να το χοντρύνει). Με δυό λόγια εξήρε ο Ολάντ τον άσχημο υποβοηθητικό ρόλο του Παυλόπουλου στο να μετατραπεί το «Όχι» σε «Ναι» και να συνομολογηθεί από τον Τσίπρα το νέο τρίτο καταστροφικό μνημόνιο. Άξιος ο μνημονιακός πρόεδρος της Δημοκρατίας! Ψήφισε μνημόνια και εφαρμοστικούς τους νόμους ως βουλευτής, το έπραξε με τον τρόπο του και ως πρόεδρος. Συνεπέστατος! Φυσιολογικός και ο έπαινος του Γάλλου προέδρου της Δημοκρατίας! Ευρώ über alles!    

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; ΟΧΙ! ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ!

Ευχαρίστησε ο Πρ. Παυλόπουλος τον Ολάντ γιατί ο τελευταίος, όπως είπε, συνέβαλε τα μέγιστα σε μια δύσκολη συγκυρία, προκειμένου η Ελλάδα να μείνει στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης. Πράγματι ο Ολάντ συνέβαλε τα μέγιστα στο να υπογραφεί το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο και να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, συνεχίζοντας τον φαύλο κύκλο του στραγγαλισμού της οικονομίας και της λεηλασίας του ελληνικού λαού. Το απαράδεκτο, όμως, είναι να αναγορεύει ο Πρ. Παυλόπουλος το ευρώ σε σήμα κατατεθέν της χώρας και να θεωρεί αναγκαία, πάση θυσία, την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, ακόμα και αν αυτή στοιχίσει τη μνημονιακή καταστροφή της. Δυστυχώς ο Πρ. Παυλόπουλος συμπεριφέρεται περισσότερο ως πρόεδρος θεματοφύλακας του ευρώ παρά ως πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΡΤΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΛΑΝΤ

''Ο παλιός Ολαντρέου μετετράπη από τον Αλέξη Τσίπρα σε δήθεν μέγα προστάτη και ανιδιοτελή σύμμαχο της χώρας μας. Δεν άλλαξε ο Φρ. Ολάντ, αυτός που άλλαξε είναι ο Αλ. Τσιπρας, ο οποίος εγκατέλειψε τις δεσμεύσεις του, ακολουθεί σκληρότατες μνημονιακές πολιτικές και δίνει διαβεβαιώσεις στον Φρ. Ολάντ ότι θα εφαρμόσει απολύτως και στο ακέραιο όλα τα κατεδαφιστικά μέτρα που περιέχονται στο τρίτο μνημόνιο.

Ο Φρ. Ολάντ δεν είναι προστάτης της χώρας μας αλλά εκφραστής μιας Γαλλίας των πολυεθνικών εταιρειών και εκφραστής μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης Ευρώπης, στην οποία εναγωνίως διαπραγματεύεται ένα ρόλο στο πλάι της ηγεμονευούσης Γερμανίας. Ο Φρ. Ολάντ τη μόνη “βοήθεια” που προσέφερε στη χώρα μας είναι για να προσυπογράψει το τρίτο καταστροφικό για το παρόν και το μέλλον, της μνημόνιο.

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από προστάτες, οι οποίοι, μάλιστα, επιδιώκουν να ανταλλάξουν την “προστασία” τους με την “μπιρ – παρά” εξαγορά δημόσιων φιλέτων της χώρας μας. Αντίθετα, αυτό που επειγόντως χρειάζεται η Ελλάδα είναι η προστασία του δημόσιου πλούτου της και πρώτα απ' όλα μια ανεξάρτητη αντιμνημονιακή πορεία ανόρθωσης και ανασυγκρότησης του τόπου''.

Πηγή;http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22484:propag-prokop&catid=81:kivernisi&Itemid=198
[η ορθογραφία... δική μου]

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:(***) ΝΑΙνέκος και Πρόεδρος ...δεν γίνεται...
(**) Tα "προεδρικά" πραξικοπήματα, μάλλον και όχι "ατοπήματα", τελειωμό δεν έχουν...(Αλλά και στην Πορτογαλία δεν πάνε πίσω...[Προεδρικό «πραξικόπημα» υπέρ του ευρώ στην Πορτογαλία]

Διάβασε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.