Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Υπεράσπιση του Άλσους αποφάσισε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας


Σε εκκενωμένη αίθουσα, χωρίς την παρουσία τραμπούκων και με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις  απ' έξω, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (30/12) το δημοτικό συμβούλιο στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Διμοιρίες ΜΑΤ εκκένωσαν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας λίγο μετά τις 20.00, όταν περίπου 200 εξαγριωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ άρχισαν να εκσφενδονίζουν καρέκλες και άλλα αντικείμενα προς τους κατοίκους και το δημοτικό συμβούλιο, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα. Tο δημοτικό συμβούλιο  που διακόπηκε προσωρινά συνεχίστηκε μετά τις 21.00, αφού επέστρεψε ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος που είχε αποχωρήσει κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

«Το διακύβευμα δεν είναι το Άλσος ή το γήπεδο»

«Είναι ιστορική συνεδρίαση, που δυστυχώς καταφέραμε να γίνει μετά την εκκένωση της αίθουσας. Το διακύβευμα δεν είναι το Άλσος ή το γήπεδο, αλλά η υπεράσπιση των δημοκρατικών αρχών και της δημόσιας περιουσίας», δήλωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι η σημερινή δημοτική αρχή συνεχίζει τις ιστορικές παραδόσεις των δημάρχων που δεν παραχώρησαν ποτέ δημόσια έκταση στην πόλη. 


«Το θέμα δεν είναι τα έξι στρέμματα της αναδασωτέας έκτασης, αλλά συνολικά το νέο Ρυθμιστικό και οι αλλαγές που φέρνει», σημείωσε. 
«Γιατί δεχόμαστε τόσο εύκολα τον ισχυρισμό του επιχειρηματία και των μελετητών του ότι το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να πάρει έξι στρέμματα άλσους για να ανήκει στην κατηγορία ελίτ;» ρώτησε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Γ. Καλαμπόκης, προτείνοντας να εκπονηθεί μελέτη από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), που να ελέγξει αν είναι εφικτή η οικοδόμηση του γηπέδου εντός των 26 στρεμμάτων του υπάρχοντος οικοπέδου. 

«Ποιος κοροϊδεύει τον κόσμο της ΑΕΚ; Εμείς ή αυτοί που λένε ότι θέλουν να φτιάξουν γήπεδο σε δασική έκταση;» είναι ένα από τα ερωτήματα που έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που τόνισαν ότι δεν έχουν απέναντί τους τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Όλες οι δημοτικές παρατάξεις καταδίκασαν τα επεισόδια που προηγήθηκαν.

Το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής και τις επιπτώσεις του στην πόλη παρουσίασε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Πάνος, σημειώνοντας ότι θα επιφέρει μια σειρά αυθαιρεσιών, προκαλώντας στο Λεκανοπέδιο «ένα έγκλημα εφάμιλλο όσων έγιναν στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 με την αντιπαροχή». Η εισήγηση υπεράσπισης του Άλσους υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με 18 ψήφους υπέρ και 5 αποχές. 

Πηγή:http://www.efsyn.gr/arthro/yperaspisi-toy-alsoys-apofasise-o-dimos-n-filadelfeias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.