Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Θέλουμε ένα σχολείο που θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει


Ολόκληρη η ανακοίνωση των μαθητών:

Σήμερα δώσαμε μία ακόμα μεγάλη απάντηση σε όλη την Ελλάδα! Συνεχίζουμε πιο δυναμικά και πιο οργανωμένα! Να γίνουμε περισσότεροι!

Μετά το κάλεσμα των 15μελών, 5μελών και των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες μαθητικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών!

Αθήνα, Ν. Ηράκλειο, Άγιοι Ανάργυροι, Πειραιάς, Πέραμα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λαμία, Ηράκλειο, Ξάνθη, Βέροια, Άρτα, Βόλος, Καρδίτσα, Λευκάδα, Κιλκίς και σε άλλες πόλεις ακούστηκε δυνατά η δική μας φωνή!

Θέλουμε ένα σχολείο που θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει, που δεν θα κοιτάει ...
τους γονείς μας στην τσέπη, αλλά θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά.


Το σχολείο που έχει ετοιμάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις που την στηρίζουν, έχει κάνει την παιδεία εμπόρευμα, μοιράζει σκόρπιες γνώσεις και δεξιότητες ανάλογα με αυτά που θέλουν να μαθαίνουμε για να είμαστε, όπως οι ίδιοι λένε, φτηνοί, ευέλικτοι εργαζόμενοι με το κεφάλι σκυφτό.

Ως εδώ! Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά
Να φτάσει σε κάθε σχολείο και να συζητηθεί το κάλεσμα των 15μελών, 5μελών και των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων.
Αύριο Τρίτη 4 Νοέμβρη μετά τις συνελεύσεις μας οργανώνουμε συλλαλητήρια σε κάθε δήμο.

Συγκροτούμε συντονιστικά και δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας με συλλαλητήρια, κινητοποιήσεις, οργάνωση εξορμήσεων σε γειτονιές για να κάνουμε γνωστά τα αιτήματά μας, μαθητικές συναυλίες, συνεντεύξεις τύπου.

Νέο Μέτωπο - Εισαγγελική παρέμβαση για τερματισμό των καταλήψεων

Παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελέων για τις καταλήψεις στα σχολεία διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά το ξέσπασμα του μαθητικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νέο Λύκειο και τη διάλυση της δημόσιας Παιδείας. Οι μαθητές, που από τη Δευτέρα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με κεντρικό σύνθημα «Ως εδώ...!», πραγματοποιούν καταλήψεις σε περίπου 500 σχολεία, ενώ καταγγελίες, από γονείς και μαθητές, έρχονται στη δημοσιότητα για αστυνομική βία και συλλήψεις μαθητών. Ενδεικτικά σε Λαμία και Χολαργό αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν σε υπό κατάληψη σχολεία με σκοπό να διαλύσουν τις καταλήψεις.

Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τη Δευτέρα, και ενώ οι μαθητές βρίσκονταν στους δρόμους σε όλη τη χώρα, σε ένα προμήνυμα της εισαγγελικής παρέμβασης δήλωσε πως  «η κινητοποίηση έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη να γίνουν τα μαθήματα», ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα που ρυθμίζει τι γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις».

Στη σχετική εγκύκλιο προς τις εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, η Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητά την παρέμβασή τους ώστε να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων και να αποτραπεί η απώλεια ωρών για τους μαθητές. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά την πιστή τήρηση των οδηγιών που περιέχονται στην παλαιότερη εγκύκλιο του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Οι μαθητές δηλώνουν πως θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί πανελλαδική ημέρα δράσης με συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της χώρας. Σημειώνεται πως οι μαθητές οργανώνονται κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καλώντας σε μαζικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Συνεχίζουμε πιο δυναμικά και πιο οργανωμένα! Να γίνουμε περισσότεροι!». «Θέλουμε ένα σχολείο που θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει, που δεν θα κοιτάει τους γονείς μας στην τσέπη, αλλά θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά», τονίζεται στην ανακοίνωση.

από το «tvxs.gr»

Πηγή:http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2014/11/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.