Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ελλάδα στο κρεβάτι του Προκρούστη και οι Έλληνες στα…αζήτητα, εκτός και αν….


Του Δημήτρη Κυπριώτη*

Το Παρίσι τελείωσε και μαζί του όλες οι ψεύτικες ελπίδες που είχε καλλιεργήσει η συγκυβέρνηση πολύ καιρό πριν, ότι και καλά οι δανειστές θα την επιβραβεύσουν για τα μεγάλα επιτεύγματα που έχει επιτύχει!

Και είναι αλήθεια, ίσως να το είχαν πιστέψει και οι ίδιοι ότι θα δεχόντουσαν όχι μόνο συγχαρητήρια και λόγια από τους εκπροσώπους της τρόικας, αλλά και κάποιο μικρό «δωράκι», γιατί πράγματι τα επιτεύγματά τους ήταν μοναδικά σε ότι αφορά στο ύψος: του χρέους, της ανεργίας, των κλειστών επιχειρήσεων, των απολύσεων, αλλά και στη διάλυση κάθε δομής κοινωνικής πρόνοιας, ή στην κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Ήταν βέβαιοι οι άνθρωποι, ότι κάτι θα μπορούσαν να «τσιμπήσουν» από την τρόικα σαν επιβράβευση, έστω κάποια μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης, γιατί το να μπορέσεις να οδηγήσεις τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω, κάπου στο 1960, όπως υπολογίζεται από...
έγκριτους οικονομολόγους, δεν είναι κάτι μικρό, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Και να αυτοί που τα κατάφεραν!
Και έτσι αφού δεν μπόρεσαν να εξοικονομήσουν τίποτα που θα μπορούσαν να το επικαλεσθούν ως επίτευγμα στο εσωτερικό, στους "ιθαγενείς" ξέχασαν μονομιάς όλοι αυτοί οι κυβερνητικοί και το…. εκστρατευτικό τους σώμα, τι έλεγαν για τις κόκκινες γραμμές που θα έβαζαν, ύστερα από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που είχαν στο Μαξίμου.

Είναι νωπή ακόμα η εικόνα όλων εκείνων των ΜΜΕ που ξημεροβραδιάζονταν έξω από τα «ανάκτορα» του κ. Σαμαρά, για να μάθουν που ακριβώς θα μπουν ή που μπήκαν οι περιβόητες αυτές κόκκινες γραμμές, ώστε να μπορούν να μας τις σερβίρουν από το πρωί μέχρι το βράδυ στα δελτία, τα λεγόμενα και ειδήσεων, για καλλίτερη εμπέδωση.
Για τέτοια αθλιότητα παραπληροφόρησης μιλάμε.

Και τώρα που τα φώτα στην Πόλη του φωτός έσβησαν απότομα, έκλεισαν αυτόματα και τα μικρόφωνα και οι συνεντεύξεις, χάθηκαν οι υπερφίαλες δηλώσεις και τα επιφωνήματα δύναμης και αυτοπεποίθησης, με τα οποία μας είχαν «πρήξει» ότι θα τρόμαζαν τους τροϊκανούς.

Τώρα που τα πάντα σιώπησαν, η ουρά μπήκε κάτω από τα σκέλη για μια ακόμη φορά, μέχρι που να έρθει όμως το επόμενο επεισόδιο και να βγει πάλι η γλώσσα!

Ποιες κόκκινες γραμμές και κουραφέξαλα, όλα αυτά ξεχάστε τα, γιατί δεν είναι του παρόντος!!
Έτσι μας λένε τώρα οι κατ΄ επάγγελμα ψεύτες. Και συνεχίζουν το ψέμα ακάθεκτοι. Θα τα συζητήσουμε όλα τον επόμενο μήνα ή το επόμενο δίμηνο που θα έλθει η τρόικα στην Αθήνα!

Και το αφελές μας ερώτημα: Καλά ρε παιδιά, αφού η τροϊκανοί θα μας ξανακοπιάσουν, ποιος ήταν άραγε ο πραγματικός λόγος της μετάβασης όλου του συρφετού στο Παρίσι;

Μήπως υπήρχε κάτι άλλο και δεν θα υπάρξει ούτε επόμενος μήνας ούτε δίμηνο και αντί για την τρόικα δούμε τίποτα παράξενο, άμα τη επιστροφή του εκστρατευτικού σώματος, αφού πολλά πλέον ψιθυρίζονται και πολλά αφήνονται να διαρρεύσουν;

Για αυτό εμείς το ξαναλέμε για πολλοστή φορά:

Μην πιστεύετε τίποτα απολύτως από όσα λέγονται και γράφονται, αφού μοναδικός σύμμαχος στη συγκυβέρνηση και όλων όσων αυλοκολάκων την ακολουθούν, ήταν και είναι τα ψέματα που σερβίρονται στο λαό σε κάθε τους δήλωση, σε κάθε τους ενέργεια.

Αρκεί να περνάνε μέτρα σε βάρος της ανεξαρτησίας της χώρας και του λαού και να τρέχει ο χρόνος τους.

Μην πιστεύετε αυτά που γράφονται ακόμη και από μη μνημονιακές εφημερίδες, ότι η προσγείωση των φερόμενων ως υπουργών, που πήγαν τάχα να διαπραγματευθούν στο Παρίσι με την τρόικα  υπήρξε ανώμαλη, αφού δεν μπόρεσαν τίποτα καλό να αποκομίσουν. Κάθε άλλο.

Όλα ήταν γνωστά και προσχεδιασμένα, σε ότι αφορά τα νέα βάρη και τις νέες υποχρεώσεις που καλούνται τώρα άμεσα να εφαρμόσουν στις πλάτες του δύσμοιρου ελληνικού λαού!

Και από τη σιωπή που έχει πέσει, αλλά και από την έλλειψη πληροφοριών που υπάρχει για το τι ακριβώς συζητήθηκε, φαίνεται ότι οι νέες υποχρεώσεις που τους διαμηνύθηκαν για να υπογράψουν είναι τόσο επαχθείς και ασήκωτες, που είναι αμφίβολο αν και αυτοί οι ανεκδιήγητοι θελήσουν να τις επιβάλλουν στο λαό, ή θα προτιμήσουν την προσφυγή σε εκλογές, τώρα, ελπίζοντας ότι με αλχημείες, με διασπορά ψευδών ειδήσεων και φόβου, με τον πολυκερματισμό των αντιμνημονιακών δυνάμεων, αλλά και με το περιμάζωμα κάθε μνημονιακής απόβλητης πολιτικής δύναμης που σχεδιάζουν να κάνουν, θα μπορέσουν και πάλι να ξεγελάσουν τον κόσμο, ελπίζοντας και στην ασθενή του μνήμη, ώστε να επανέλθουν για να ολοκληρώσουν την ολοσχερή καταστροφή και τη διάλυση της χώρας, με νωπή τη ψήφο του λαού!

Ξέρουν πολύ καλά, ότι η Ελλάδα έχει μπει προ πολλού στην «κλίνη του Προκρούστη» από τους δανειστές και ότι την έχουν αφήσει μισερή.

Ξέρουν επίσης πολύ καλά ότι τώρα ήρθε η ώρα για τις δυνάμεις κατοχής να την τελειώσουν μια και καλή, για να ακολουθήσουν οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις και για αυτό ίσως και να παρακαλάνε για την αποδέσμευσή τους.

Για όσους λοιπόν πιστεύουν ακόμα καλοπροαίρετα, ότι υπάρχει χρόνος μεταστροφής και ανάκαμψης από το σημείο που έχει βρεθεί η Ελλάδα, είτε δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί με ποιους έχουν μπλέξει ή αιθεροβατούν με αυτοδυναμίες και άλλα ευτράπελα, προφανώς γιατί πιστεύουν ότι ακόμη βρίσκονται σε μια κανονική δημοκρατική περίοδο και ότι οι εκλογές και η αυτοδυναμία θα δώσουν τη λύση.
 Όσοι σκέπτονται με αυτόν τον τρόπο, "πλανώνται πλάνη οικτρά", αλλά το χειρότερο που κάνουν, είναι ότι αφήνουν τους άθλιους να παίρνουν συνεχώς μέτρα ενάντια στο λαό, που στη συνέχεια και αν ακόμη οι ίδιοι ανέλθουν στη εξουσία, το πιθανότερο θα είναι να επικαλεσθούν ότι δεν είναι εύκολο να τα πάρουν πίσω, αφού είναι φανερό ότι δεν έχουν εναλλακτικό σχέδιο ανεύρεσης χρημάτων, πέραν αυτών των δανειστών, με ότι βέβαια αυτό συνεπάγεται.

Έτσι η μόνη εφικτή, δυνατή και αποτελεσματική λύση απέναντι στα όσα σχεδιάζει η μνημονιακή αντίδραση, φαίνεται ότι δεν μπορεί να είναι άλλη, εκτός από αυτή που προτείνει και «φωνάζει» ο λαός.

Βρείτε τα! Και εννοεί ότι όλες οι επονομαζόμενες και αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, να βρουν τρόπο να συνεννοηθούν, να αφήσουν αγκυλώσεις και "αρχηγισμούς", ώστε όλοι μαζί να δώσουν τέλος στο δράμα της χώρας και του λαού της.

Και αν αυτό γίνει, τότε να δούμε αν θα μπορέσει καμία τρόικα να αντισταθεί στην οργή αυτού του λαού!

Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, που ακριβώς θα συμφωνήσουν όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, την κατεύθυνση τη δείχνει και πάλι ο ίδιος ο λαός. Η συμφωνία θα γίνει κατ’ αρχή στα άμεσα και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός:

Στο μεροκάματο, στους φόρους, στα δάνεια, στις εξώσεις κλπ, αφήνοντας στην άκρη κάθε τι που χωρίζει τις πολιτικές δυνάμεις, επειδή για όλα αυτά υπάρχει ο χρόνος να διευθετηθούν, αφού προηγουμένως όμως πράξουν το καθήκον τους στα κελεύσματα του λαού και γκρεμοτσακίσουν τους σημερινούς κρατούντες, τα μνημόνια και την τρόικα.

Αυτήν τη λύση προτείνει από χθες το Ε.ΠΑ.Μ βάζοντας πρώτα το ίδιο το Μέτωπο τα προτάγματα του στην άκρη προς το παρόν, για να διευκολύνει τον καλόπιστο διάλογο, προτάσσοντας τα θέματα που ό ίδιος ο λαός θα βάλει και καλεί κάθε αντιμνημονιακή δύναμη να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Σήμερα με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνουμε ότι η πρόταση αγκαλιάζεται πρώτα από όλα από τον απλό κόσμο, αλλά και από πολιτικές δυνάμεις που επαγγέλλονται ταυτόσημες θέσεις και είμαστε σίγουροι ότι τις επόμενες ημέρες, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε κεντρικό πολιτικό, θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις.

 Η νίκη του λαού είναι πολύ κοντά.

*Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι μέλος της ΠΓ του Ε.ΠΑΜ


Πηγή:http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2014/09/blog-post_66.html

#Οι υπογραμμίσεις δικές μου#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.