Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΥΠΕΞ Σερβίας σε Σκόπια: Μεταξύ μας θα λέμε το συνταγματικό σας όνομα- διεθνώς ‘FYROM’

Ιανουάριος 20, 2017. 22:43

Σε απάντηση του αιτήματος του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων για τη χρήση του όρου ‘πΓΔΜ’ από τη Σερβία (σερβικά : Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija" και με τα αρχικά BJRM)-, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι "εάν οι αξιωματούχοι των Σκοπίων θεωρούν προσβλητική την ονομασία BJRM, το ίδιο ισχύει για τη Σερβία όταν χρησιμοποιούν αυτοί τον όρο «Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου".

«Εμείς  διερευνούμε για μια αμοιβαία δίκαιη σχέση. Αν αυτοί διαμαρτύρονται για την πινακίδα στα διόδια, τότε τι πρέπει να κάνουμε εμείς που ψήφισαν στην UNESCO για ένταξη του Κοσσυφοπεδίου;» είπε ο Ντάτσιτς στο ‘Novosti’.

“Η Σερβία δεν έχει αλλάξει στάση, αυτοί έχουν αλλάξει», είπε και για εμάς είναι ντροπή να λένε το Κόσοβο και τα Μετόχια ως «Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου».

Ο Ντάτσιτς δήλωσε ότι το Βελιγράδι, στις διμερείς σχέσεις με τα Σκόπια, θα χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία, αλλά, διεθνώς θα χρησιμοποιεί το ακρωνύμιο «BJRM» (ή αγγλικά FYROM) όπως χρησιμοποιείται στην ΕΕ και τον ΟΗΕ.

Πηγή:http://www.echedoros-a.gr/2017/01/fyrom_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.