Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Η εποχή των τεράτων


Του Κώστα Καίσαρη

ΝΑ υπενθυμίσουμε αυτό που έχει πει ο Ιταλός κομμουνιστής Αντόνιο Γκράμσι: «Το παλιό πεθαίνει. Το νέο δεν έχει ακόμα γεννηθεί. Είναι η εποχή των τεράτων», προσδιορίζοντας την έννοια της κρίσης, που συνίσταται ακριβώς στο ότι το παλιό πεθαίνει και το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί. Σ' αυτό το μεσοδιάστημα εμφανίζονται πολλά διαφορετικά νοσηρά φαινόμενα. Ο Γκράμσι πέθανε το 1937. Οι κρίσεις στον καπιταλισμό είναι δεδομένες και επαναλαμβανόμενες.

Το Μνημόνιο ήταν για τον Ελληνα ξαφνικό. Αναπάντεχο. Σαν μια «κακιά αρρώστια», που σε χτυπάει στα καλά καθούμενα. Απροσδόκητα. Απροειδοποίητα. Το «παλιό» στην Ελλάδα πεθαίνει. Και μαζί του αργοπεθαίνουν Ελληνες. Αν κάποιος νομίζει ότι το καινούργιο γεννιέται στο πρόσωπο του Κατρούγκαλου, που πατάει στις μύτες των παπουτσιών για να φαίνεται ψηλότερος, πάσο. Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε στην εποχή των «τεράτων». Πώς αλλιώς να προσδιορίσεις αυτήν την παρά φύση συνεργασία των δήθεν αριστερών με τους δήθεν πατριώτες; Πώς αλλιώς να προσδιορίσεις αυτές τις πολιτικές μουτσούνες που κυριαρχούν; Πώς αλλιώς να προσδιορίσεις την περίπτωση «Νίκος Νικολόπουλος»; Του απηνούς διώκτη των «πουσταριών», όπως αποκαλεί τους ομοφυλόφιλους. Πώς αλλιώς μπορείς να προσδιορίσεις τον θίασο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που ήρθε να καλύψει το κενό που άφησαν ο Γιώργος Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ; Πώς αλλιώς να προσδιορίσεις την περίπτωση «Πάνος Καμμένος»;


Για 18 χρονιά βουλευτής και υπουργός στη Νέα Δημοκρατία. Οχι για 18 μήνες. Το 1993 είχε εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής. Το 2012 τον διαγράψανε κι άνοιξε δικό του μαγαζί: τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Και βρήκε και πελατεία μάλιστα. Και ξαφνικά δεν ξέρει τίποτα για τον φόνο. Δεν έχει καμία σχέση με το αμαρτωλό παρελθόν που κατέστρεψε την Ελλάδα. Δεινός παίκτης του Χρηματιστηρίου τις παλιές, καλές εποχές, αλλά και φανατικός πατριώτης, όπως και χριστιανός. Αν δεν είναι η εποχή των τεράτων, να μπαίνει ο Βασίλης Λεβέντης στη Βουλή, τι είναι; Πρόκειται σαφώς για την εποχή των τεράτων. Από κάθε άποψη: Με Παντελίδη και Πάολα (φωτό). Με τον Αδωνι Γεωργιάδη να θέλει να γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Καραγκιόζης φούρναρης, ο Καραγκιόζης αστροναύτης, ο Καραγκιόζης αρχηγός κόμματος. Ο Καραγκιόζης πρωθυπουργός. Είναι η εποχή των τεράτων στην καθημερινότητα. Ενας λαός που έχει λοβοτομηθεί: Τον βαράνε, τον χτυπάνε, τον εξευτελίζουν, τον εξαθλιώνουν και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν αισθάνεται, δεν αντιδρά. Του κλέβουν τη ζωή, κλέβουν τις ζωές των παιδιών του κι αυτός τους ξαναψηφίζει. Κι άλλα Μνημόνια κι άλλοι φόροι κι άλλες περικοπές κι αυτός ξαναψηφίζει τους ίδιους. Και για κυβέρνηση και για αντιπολίτευση.

Μια 100% σαδομαζοχιστική σχέση. Οπως τη διατύπωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια αυτός ο Μιχελογιαννάκης του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κόσμος να μη διαμαρτύρεται, αφού εκείνος μας ψήφισε και ήξερε τι θα φέρναμε... Να μην ακούω μαλακίες. Περάσαμε το Μνημόνιο και μετά μας ψήφισε. Στο Ηράκλειο μας έδωσε και μια έδρα παραπάνω. Τι να κάνω εγώ τώρα; Να μην ψηφίσω;». Κι έχει δίκιο εκατό-μηδέν: «Κορόιδα, αυτήν τη φορά δεν φταίμε εμείς. Ξέρατε τι σας περιμένει. Ξέρατε τι θα πάθετε».

Κι έτσι είναι. Πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, τα αρνιά μόλις μπήκε η Μεγάλη Εβδομάδα πήγαν από μόνα τους στον χασάπη και βάλανε το κεφάλι τους στο κούτσουρο. Σε ποσοστό σχεδόν 90% ψήφισαν στις εκλογές Μνημόνιο. Εύλογα, λοιπόν, τους κάνουνε και πλάκα από πάνω. Οπως οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η συντρόφισσα Εύη Καρακώστα και η συντρόφισσα Ελένη Σταματάκη. Που βγήκαν στους δρόμους του Πειραιά και πήραν μέρος στη διαδήλωση κατά της παραχώρησης εκτάσεων του ΟΛΠ, που συνοδεύουν την πώληση της εταιρείας. Διαδήλωσαν δηλαδή κατά των αποφάσεων που έχουν ψηφίσει οι ίδιες στη Βουλή! Κι επειδή πρόκειται για την εποχή των τεράτων, ο λαός διατηρεί σταθερά τη Χρυσή Αυγή τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη. Αυτά.

Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.