Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Καταγγέλουν την Monsanto ότι σκοτώνει ανθρώπους με το RoundUp στην Αργεντινή!


Την πιο δύσκολη μάχη για την επιβίωσή τους δίνουν οι κάτοικοι της μικρής πόλης Malvinas στην Αργεντινή, για να διώξουν την Monsanto από την περιοχή τους.
Τα χωράφια της πόλης των 15.000 κατοίκων ψεκάζονται με το επικίνδυνο φυτοφάρμακο RoundUp τα τελευταία δέκα χρόνια.

Γιατροί έχουν καταγράψει μια δραματική αύξηση στα άτομα που πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, ενώ έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα γενετικών ανωμαλιών στα μωρά που γεννιούνται τα τελευταία χρόνια. Οι πιο πολλοί κάτοικοι πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα. 

Σήμερα, οι κάτοικοι αναγκάζονται να στήσουν οδοφράγματα, ώστε να αποτρέψουν τα νέα σχέδια της εταιρείας για την καλλιέργειαμία μεγάλης έκτασης με γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι. 

Οι ακτιβιστές έχουν καταφέρει να εμποδίσουν το συγκεκριμένο σχέδιο της Monsanto για περισσότερο από ένα χρόνο, δίνοντας καθημερινή μάχη στους δρόμους. Μάλιστα, πριν ένα χρόνο, ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε συμπλοκές, όταν ο στρατός της Αργεντινής προσπάθησε να σταματήσει τους κατοίκους με στόχο να συνεχιστεί το έργο της Monsanto.







Πηγή:http://www.enallaktikos.gr/ar9154el_kataggeloyn-tin-monsanto-oti-skotwnei-anthrwpoys-me-to-roundup-stin-argentini-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.