Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Όταν οι νεοναζιστές σκοτώνουν φασίστες για να ενοχοποιήσουν «τους Ρώσους»


Ένα βραβευμένο αμερικάνικο ντοκιμαντέρ δείχνει: Η Δύση πίσω από τη σφαγή της πλατείας Μαϊντάν

Του Αρτέμη Ψαρομήλιγκου

Ένα νέο βραβευμένο αμερικανικό ντοκιμαντέρ έρχεται να ανατρέψει τις κατεστημένες – από τα δυτικά μέσα – αντιλήψεις σχετικά με την πολιτική ταυτότητα των ελεύθερων σκοπευτών. Υποδηλώνει ότι οι «σνάιπερς», επί το ελληνικότερον, που σκότωσαν 100 αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο φέτος, μπορεί να εργαζόταν για τις φιλοδυτικές ομάδες που επεδίωκαν να ανατρέψουν τον φιλορώσο τότε πρόεδρο Γιανουκόβιτς.

Δεν είναι μόνα αποδεικτικά στοιχεία η αυτοπρόσωπη παρουσία της τότε Υπάτης Εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., βαρώνης Άστον (Catherine Margaret Ashton βαρώνη του Upholland και μέλος του Εργατικού Κόμματος) και του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, του σοσιαλδημοκράτη Φραντς Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ανάμεσα σε ένοπλους διαδηλωτές, βάνδαλους και εμπρηστές, πράγμα που επιβεβαιώνει πως η Ε.Ε. δεν «αποκηρύσσει την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» γενικώς, αλλά μόνο όταν δεν την εγκρίνει ή δεν ευνοείται από αυτήν.

Δεν είναι μόνο η υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία του Εσθονού υπουργού Εξωτερικών Ούρμας Πάετ με την Άστον όπου δήλωνε πως οι ελεύθεροι σκοπευτές που δολοφονούσαν – ομοϊδεάτες τους – διαδηλωτές, πιθανότατα δούλευαν για τους ηγέτες της εξέγερσης, Γιάτσενιουκ, Τουρτσίνωφ, Κλίτσκο κ.α.

Ακόμα και το Reuters, το οποίο κάθε άλλο παρά φίλα προσκείμενο στη Ρωσία μπορεί να θεωρηθεί, σε ρεπορτάζ του προ μιας εβδομάδας επεσήμαινε «σοβαρές ελλείψεις» στην έρευνα για τη σφαγή της Μαϊντάν.

Ο «σκοπευτής» ήταν μονόχειρας!

Χωρίς καμιά σοβαρή έρευνα η ευθύνη αποδόθηκε στους άνδρες των μονάδων τάξης του Γιανουκόβιτς.

Ο αξιωματικός της «Μπερκούτ» Dmytro Sadovnyk, παραπέμφθηκε (μαζί με δύο συναδέλφους του) σε δίκη με αποδεικτικό στοιχείο μια φωτογραφία που τον έδειχνε – υποτίθεται – στην πλατεία του Κιέβου στις 20 Φεβρουαρίου να φορά μάσκα και να κρατά στα δύο του χέρια ένα τουφέκι.

Υπήρχε όμως ένα …προβληματάκι, όπως επισημαίνει και το Reuters: Ο Σαντόβνικ είναι μονόχειρας (!!!) καθώς είχε χάσει το δεξί του χέρι από έκρηξη χειροβομβίδας πριν από 6 χρόνια.

Σε μια χώρα όπως η Ουκρανία όπου η Δικαιοσύνη κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη είναι – όπως ξαναλέει το Reuters – και εν μέσω απειλών για τη ζωή του και για τη ζωή της συζύγου του και του δικηγόρου του, ο 38χρονος Σαντόβνικ προτίμησε να δραπετεύσει, εκμεταλλευόμενος τον κατ΄ οίκον περιορισμό.

Η αφίσα του αποκαλυπτικού αμερικανικού ντοκιμαντέρ του John Beck-Hofmann

Στο αμερικάνικο ντοκιμαντέρ παρελαύνουν ειδικοί, δυτικοί μισθοφόροι σνάιπερς και εμπειρογνώμονες του FBI και καταθέτουν τις απόψεις τους για τις δολοφονίες νεοναζιστών από ομοϊδεάτες τους, προκειμένου οι ευθύνες να αποδοθούν στους «Ρώσους». Υπάρχουν επίσης τρισδιάστατα γραφήματα για τον εντοπισμό του σημείου προέλευσης των βλημάτων.

Το διάρκειας 50 λεπτών αμερικάνικο ντοκιμαντέρ του John Beck-Hofmann μπορείτε να το βρείτε στο youtube. Δεν είναι άψογο, τηρεί τις «απαραίτητες ισορροπίες», αλλά λέει αρκετές αλήθειες που δεν θα τις δείτε στα συστημικά ελληνικά μέσα ενημέρωσης.


Πηγή:http://www.imerodromos.gr/ukraine-nazi-documantaire/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.