Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η σκηνή με το βούτυρο και τις κόκκινες γραμμές...


Του Λάκη Μπέλου

από τη στήλη “Πάμε Λουκέτο”

ΠΑΡΙΣΙ Αποστολή: ΛΑΚΗΣ ΛΑΛΑΚΗΣ

* Οι συζητήσεις μας με την τρόικα άρχισαν το πρωί αντί για το απόγευμα, για λόγους ασφαλείας, και εξελίσσονται ακριβώς όπως βλέπετε στη φωτό και ξέρετε ποιον να τοποθετήσετε πού.

* Η φωτό που βλέπετε είναι σκηνή από το κλασικό κινηματογραφικό έργο «Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι», με τον Μάρλον Μπράντο και τη Μαρία Σνάιντερ. Δεν είναι βέβαια Σοφία Βούλτεψη, αλλά τρώγεται.

* Και λέω «τρώγεται», γιατί αυτή είναι η περίφημη σκηνή με το βούτυρο. Η ελληνική αντιπροσωπεία θα μιλήσει βέβαια με τους τροϊκανούς για το βούτυρο και θα πει ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλο λίπος να κάψει και θα αναφερθεί στις κατασχέσεις και τον ΕΝΦΙΑ. Γι’ αυτό πήγε άλλωστε και ο ΔΕΝΔΙΑΣ, που ξέρει απέξω κι ανακατωτά το θέμα.

* Οι υπουργοί πήγαν στη συνάντηση και όλοι τούς είδαν που προσήλθαν κουβαλώντας τις κόκκινες γραμμές.

* Ο Νίκος Δένδιας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής εδώ, γιατί το Παρίσι είναι η Πόλη του Φωτός και η φαλάκρα του το φωτίζει ακόμη περισσότερο.

* Η τρόικα δεν γλίτωσε από τις καθαρίστριες, που έφτασαν πρωί πρωί στη γαλλική πρωτεύουσα με πτήση τσάρτερ.

* Πριν από την έναρξη είδαν όλοι μαζί το βίντεο της εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο, με το γιουχάισμα στον Βενιζέλο και την αποθέωση Παπανδρέου, και φώναζαν όλοι μαζί «Γιώργο, γερά, να πέσει η Δεξιά», γιατί ο Παπανδρέου έφερε το μνημόνιο και αν δεν ήταν αυτός, δεν θα συζητούσαν αυτήν τη στιγμή στο υπέροχο Παρίσι.

* Οι συζητήσεις ξεκίνησαν με τον Μαζούχ, που ήταν επικεφαλής της τρόικας αντί του απόντος Πολ Τόμσεν, ο οποίος έδειξε τον Πύργο του Αϊφελ, που είπε πως το δικό μας χρέος είναι ψηλότερο.

* Για τις κατασχέσεις κατοικιών, εμείς διατυπώσαμε την άποψη να μη γίνουν, γιατί πού θα βρούμε να δώσουμε κοινόχρηστα για δεκάδες χιλιάδες σπίτια.

* Με την ελληνική αποστολή βρίσκεται και η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που όμως κρατείται μακριά από τον Ολάντ γιατί είναι πέφτουλας και δεν αφήνει θηλυκή γάτα -και τη Σοφία Βούλτεψη, που λέει ο λόγος.

* Αυτή την ώρα ακούγονται έξω από το κτίριο των συνομιλιών δυνατοί αναστεναγμοί, που βαθμιαία εξελίσσονται σε βογγητά και αναρωτιόμαστε τι στο καλό γίνεται.

* Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση και αν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα, είτε με το βούτυρο είτε με τις κόκκινες γραμμές που μπορεί να έχει περάσει η τρόικα και γίνεται ο κακός χαμός εκεί μέσα, το «Τελευταίο ταγκό στο Παρίσι» ή κάτι παρόμοιο.

Πηγή:– εφ. των συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.