Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκίνησε η κατασκευή των «Δυνάμεων της Σιβηρίας»


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολούθησε την τελετή της σύνδεσης του αγωγού «Δύναμη της Σιβηρίας», μέσω του οποίου το ρωσικό φυσικό αέριο θα πρέπει να παρέχεται στη ρωσική Άπω Ανατολή και για την εξαγωγή προς την Κίνα.

Η «Δύναμη της Σιβηρίας» θα αυξήσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ρωσίας και θα διασφαλίσει την εκπλήρωση των εξαγωγικών υποχρεώσεων - ανέφερε ο Πούτιν σύμφωνα με το RIA Novosti.

«Το έργο αυτό θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε όχι μόνο την εξαγωγή του φυσικού αερίου, αλλά θα μας δώσει την ευκαιρία να αναπτύξουμε την διαδικασία αεριοποίησης στη δική μας χώρας, οι ανατολικές περιοχές της Ρωσίας - ρωσική Άπω Ανατολή και Ανατολική Σιβηρία,» - δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία και η Κίνα «αρχίζουν με το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στον κόσμο». Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, «δεν υπάρχει τίποτα μεγαλύτερο στον κόσμο που συμβαίνει σε αυτόν τον τομέα στο εγγύς μέλλον».

Ο Πούτιν τόνισε ότι «το έργο αυτό γίνεται δυνατό χάρη στο υψηλό επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας», και ευχαρίστησε την κινεζική κυβέρνηση για την «άμεση στήριξη».


Η «Δύναμη της Σιβηρίας» - σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου για διαμετακόμιση φυσικού αερίου προς τα κέντρα παραγωγής φυσικού αερίου. Ο αγωγός θα είναι 3.968 χιλιόμετρα σε μήκος.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, η συνολική επένδυση για την κατασκευή του αγωγού και η ανάπτυξη των σχετικών υποδομών θα είναι 55 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας έχει δοθεί μια νέα ώθηση τον Μάιο, κατά τη διάρκεια μια επίσκεψης στη Σαγκάη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν μετά από 10 χρόνια δύσκολων διαπραγματεύσεων η Ρωσία και η Κίνα υπέγραψαν μια σύμβαση για την προμήθεια 38 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, ετησίως, για 30 χρόνια και αξίας 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή:http://www.fox2magazine.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.