Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Γιώργος Τράγκας στην αγκαλιά της Μέρκελ


Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Τον θυμόσαστε τον Γιώργο τον Τράγκα, τον αντιμνημονιακό; Τον Τράγκα που έλεγε την Μέρκελ «καριόλα» και τον Σόιμπλε «καροτσάκια», που άρχιζε τις εκπομπές του με ναζιστικά εμβατήρια και ούρλιαζε ανά δεκάλεπτο ότι έχουμε κατοχή; Τον Τράγκα που αποκαλούσε τους κυβερνήτες του Μνημονίου- τον Παπανδρέου, τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο- «δοσίλογους», «ταγματασφαλίτες», «ράληδες» και «λογοθετόπουλος»; Τον Τράγκα που ένα φεγγάρι επαινούσε την Αριστερά και έλεγαν κάποιοι, κοίτα, ρε φίλε, για να μας επαινεί μέχρι και ο Τράγκας, πρέπει να είμαστε πολύ σπουδαίοι. 

Ε λοιπόν, αυτός ο Τράγκας δεν υπάρχει πια, τον πήραν τρένα, τον πήραν σύννεφα καπνού, τον πήρανε τα μάτια σου και χάθηκε στον Άδη. Τσουρουφλίστηκε από τον ήλιο του καλοκαιριού ο αντιμνημονιακός Τράγκας και από τις στάχτες του αναδύθηκε ο καθεστωτικός Τράγκας που θα σώσει την Ελλάδα φτιάχνοντας «Πανεθνικό Δημοκρατικό Μέτωπο και επανασυσπείρωση όλων των κεντρώων και κεντροδεξιών δυνάμεων». Έτσι τιτλοφορείται το άρθρο που δημοσίευσε στο σάιτ του και από πάνω πέντε φωτογραφίες, για όσους έχουν προβλήματα κατανόησης: Δύο μεγάλες, μία δική του και μία του Σαμαρά, και τρεις μικρές, μία του Βενιζέλου, μία του Καμένου και μία του Καρατζαφέρη. Θα έβαζε και του Μιχαλολιάκου αλλά δεν βρήκε χωρίς ρίγες. 

Ποιος είναι, άραγε, ο εχθρός που θα κατατροπώσει το τραγκικόν Μέτωπο; Ο ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά. 

«Ακούγοντας ή βλέποντας τις οικονομικές θέσεις των οικονομικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι κινούνται (βλέπετε τελευταίες δηλώσεις του κ. Δραγασάκη) στο μονόδρομο της υπερφορολόγησης που θέλουν οι Γερμανοί και γενικά οι δανειστές μας», λέει ο Τράγκας στο άρθρο του. Και συνεχίζει: «Εάν φτάσουμε στο κ. Τσίπρα με αυτοδυναμία ή με συγκυβέρνηση με πρώτο λόγο στην Αριστερά, θα υπάρξει υπερφορολόγηση σε τέτοιο βαθμό που αυτό που συμβαίνει σήμερα θα φαντάζει ως όαση σε οικονομική έρημο. Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει το παραμύθι της Αριστεράς ‘ευρώ – δραχμή και τούμπαλιν', ‘πολύ Ευρώπη, λίγη Ευρώπη και ευρωσκεπτικισμός'. 

Κατόπιν τούτων, ο Τράγκας αποφαίνεται ότι «το κέντρο και η Κεντροδεξιά δεν μπορεί να είναι σκορποχώρι με διάφορους οπλαρχηγούς οι οποίοι κινούνται ως ‘άτακτοι' είτε φιλομνημονιακά είτε αντιμνημονιακά, χωρίς το σύνολο της πολιτικής τους δράσης να εξυπηρετεί ούτε την κοινωνία ούτε την πατρίδα και την εθνική κυριαρχία». Ποια είναι όμως η κατά Τράγκα «παλαιά κεντροδεξιά» που κατεβαίνει στις εκλογές πολυδιασπασμένη; Είναι η «Ν.Δ., το ΛΑΟΣ, η Χρυσή Αυγή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο Πολύδωρας, ο Μάνος, ο Σκυλακάκης». Ωραία Κεντροδεξιά, πήχτρα σε ακροδεξιούς, φασίστες, ναζιστές και νεοφιλελεύθερους. Και τα κεντρογενή κόμματα, ποια είναι; «Το ΠΑΣΟΚ που τον έπληξε καίρια ο αλήστου μνήμης Γιώργος Παπανδρέου», δηλαδή το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.

Μνημόνιο με μεγάλες δόσεις ακροδεξιάς, αυτό είναι το Πατριωτικό Μέτωπο του Τράγκα, που είδε αίφνης το φως το αληθινό και στο βάθος την Μέρκελ με ορθάνοιχτες αγκάλες. 

Γιατί ασχολείστε τόσο με τον Τράγκα, τον επιφανέστερο ένοικο του εν ελλάδι μιντιακού βούρκου; Τον επιβάτη της Λίστας Λαγκαρντ, που κλαυθμήριζε για τα πάθη του λαού, ενώ τα εκατομμύριά του αναπαύονταν στις θυρίδες της Ελβετίας; Τον σόουμαν που μετέτρεψε τις εκπομπές του σε πλυντήρια των χρυσαυγιτών; Τον εκδότη που χρησιμοποιεί το μικρόφωνο και την πένα του ως μέσα συναλλαγής για προσπορισμό ιδίου οφέλους; Ασχολούμαστε με τον Τράγκα για να επισημάνουμε ότι το δήθεν αντιμνημονιακό μέτωπο είναι γεμάτο από οχιές και ύαινες, έτοιμες να δαγκώσουν ανά πάσα στιγμή φίλους και εχθρούς. Ασχολούμαστε με τον Τράγκα διότι η θερινή μεταστροφή του δείχνει ότι το καθεστώς είναι έτοιμο να ρίξει στον φθινοπωρινό πόλεμο όλα του τα όπλα, ακόμη και εκείνα που η χρήση τους απαγορεύεται από τη Συνθήκη της Γενεύης.

Χημικό πόλεμο ετοιμάζει το καθεστώς, κυρίες μου και κύριοι, κι αν υδρολύθηκαν- έτσι μας είπανε τουλάχιστον- τα χημικά της Συρίας, ο Γιώργαρος δεν υδρολύεται με τίποτα. 

Εργάστηκε αόκνως το καθεστώς μέσα στο κατακαλόκαιρο, δείτε τις υποθέσεις του Καρατζαφέρη, του Τράγκα, του Κουβέλη και θα καταλάβετε τι εννοώ. Προς θεού, βάζεις τον Φώτη στο ίδιο κάδρο με τον Καρατζαφέρη και τον Τράγκα; Προς θεού, δεν τον βάζω τον Φώτη στο ίδιο κάδρο, βάρδα μόνο μην πάει, εκεί κατά τον Φλεβάρη, και ποζάρει οικειοθελώς δίπλα στους δύο Γιώργηδες της Ακροδεξιάς.

Από την ΑΥΓΗ

Πηγή:http://sioualtec.blogspot.gr/2014/09/blog-post_61.html

Βλέπε και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.