Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Η Ουάσιγκτον μάλλον θεωρεί "τελειωμένη" την τωρινή κυβέρνηση


Καμία αναγνώριση για τις "υπηρεσίες" της Ελληνικής κυβέρνησης-μαριονέτας από τους Δυτικούς "συμμάχους"

Tου system failure

Η ανακοίνωση Ομπάμα σχετικά με την επιτυχημένη(;) διαδικασία καταστροφής των χημικών της Συρίας, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το πόσο πολύ υπολογίζουν την Ελλάδα οι ΗΠΑ και οι "σύμμαχοι-εταίροι" της. Ο Ομπάμα ευχαρίστησε τους πάντες, χωρίς ωστόσο να μπει στον κόπο να αναφερθεί ονομαστικά στην Ελλάδα: "Ευχαριστούμε επίσης τους στενούς μας συμμάχους και εταίρους - Δανία, Νορβηγία, Ιταλία, Φινλανδία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο - για την κομβική συνεισφορά τους σε αυτή την αποστολή και εκτιμούμε την υποστήριξη της Ρωσίας και της Κίνας." (http://en.ria.ru/world/20140819/192132242/Obama-Praises-Russias-Contribution-to-Syria-Chemicals-Destruction.html)

Είναι πραγματικά απίστευτο, ότι μετά από όλη την προθυμία της Ελληνικής κυβέρνησης-μαριονέτας και την βοήθεια που παρείχε στην υπόθεση της καταστροφής των χημικών της Συρίας, αλλά κυρίως, μετά την απαράδεκτη ανεκτικότητα που επέδειξε για το γεγονός ότι η διαδικασία της υδρόλυσης στο Αμερικανικό πλοίο Cape Ray, έγινε πολύ κοντά στις ακτές της Κρήτης, χωρίς ουσιαστικά καμία διασφάλιση ότι δεν θα υπάρξει περιβαλλοντική καταστροφή, ο Αμερικανός πρόεδρος σκέφτηκε μάλλον ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναφέρει έναν "δεδομένο σύμμαχο":


“Σύμφωνα με ανακοινώσεις του αμερικανικού Πενταγώνου το εγχείρημα ξεκινάει εντός των επόμενων ωρών. Το Cape Ray συνοδεύουν ,για να μη δεχτεί τρομοκρατικό χτύπημα, ακτοπλοϊκές δυνάμεις ανάμεσά τους και ένα ελληνικό υποβρύχιο, μια τούρκικη και μια γερμανική φρεγάτα.” 

“Αδιαφορία χρέωσαν στην κυβέρνηση αναφορικά με την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο εξαπέλυσαν οι διοργανωτές του στολίσκου που ξεκίνησε από τα Χανιά για να αναζητήσει τα ίχνη του πλοίου Cape Ray πάνω στο οποίο γίνεται εν πλω η υδρόλυση των χημικών. [...] Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Βαγγέλης Πισσίας, εκ των διοργανωτών του εγχειρήματος κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπ. Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο ότι 'δε γνωρίζει τι συμβαίνει στην ίδια του τη χώρα' καθώς 'δε συνομιλεί με τους αμερικανούς επιτελείς οι οποίοι συμπεριφέρονται ως επικυρίαρχοι'. [...] Σύμφωνα με το blog της πρωτοβουλίας 'τα δυο ιστιοπλοϊκά συνόδευσε διακριτικά σκάφος του λιμενικού τις πρώτες ώρες του απόπλου τους, ενώ στη συνέχεια τα παρακολουθούσε μη επανδρωμένο αεροσκάφος (Drone) για μερικές ώρες το Σάββατο το πρωί, καθώς κι ένα ελικόπτερο'.” 

Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι η Ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να ευθυγραμμιστεί με τις κυρώσεις που επέβαλλαν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, πληρώνοντας τεράστιο τίμημα, σε μια τέτοια καταστροφική περίοδο για την οικονομία και με τους παραγωγούς να αγωνίζονται σκληρά για να επιβιώσουν. 

Παρόλα αυτά, ο Ομπάμα ευχαρίστησε ονομαστικά τον "υποτιθέμενο" σύμμαχο των ΗΠΑ, τη Γερμανία, παρά την ένταση που δημιουργήθηκε τελευταία στις μεταξύ τους σχέσεις (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/07/blog-post_9.html), καθώς και άλλους συμμάχους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους "αντιπάλους" Ρωσία και Κίνα για την συνεισφορά τους στην υπόθεση των χημικών. Ούτε μια αναφορά στην Ελλάδα, ή έστω, στο "πιστό σκυλί" που λέγεται Ελληνική κυβέρνηση!

Είτε θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι, η Ελλάδα είναι τελικά αυτή που θεωρείται "υποτιθέμενος" σύμμαχος από τις ΗΠΑ και όχι η Γερμανία, ή, ότι η Ουάσιγκτον (αλλά και η Μόσχα), έχουν ξεγραμμένη την Ελληνική κυβέρνηση, θεωρούν δεδομένη την κατάρρευσή της και περιμένουν την επόμενη κυβέρνηση για να σχεδιάσουν τις κινήσεις τους.


Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταφύγει κανείς στην πρώτη εξήγηση, αφού η Ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές των Δυτικών "συμμάχων" και "εταίρων" σε πολλά βασικά ζητήματα (πρόβλημα χρέους, Ουκρανία, Μέση Ανατολή, κ.λ.π.), άρα, η δεύτερη εξήγηση είναι η πιο πιθανή.


Πηγή:http://failedevolution.blogspot.gr/2014/08/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.