Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ξεκίνησε η εν πλω διαμαρτυρία ανοιχτά της Κρήτης


Ξεκίνησε από τα Χανιά το ταξίδι του στολίσκου ακτιβιστών που εναντιώνονται στην υδρόλυση χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο - Θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το Cape Ray που βρίσκεται ανοιχτά της Κρήτης.

Δεκάδες ακτιβιστές, περίπου 36 άτομα - μεταξύ των οποίων πολλοί που συμμετείχαν στην αποστολή Καράβι για την Γάζα - δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και μέλη του Παγκρήτιου Συντονιστικού κατά των Χημικών θα ταξιδέψουν περίπου 48 ώρες, έτσι ώστε μετά από 400 μίλια να πλησιάσουν το Cape Ray.

Το ταξίδι θα πραγματοποιήσουν με 3 σκάφη. Το ένα είναι ο «Άγιος Νικόλαος», το ιστορικό καΐκι που έσπασε τον αποκλεισμό της Γάζας τον Αύγουστο του 2008 με την διεθνή τότε αποστολή του Free Gaza Movement και με το συμβολικό όνομα “S.S. Liberty”.

Μέλη της πρωτοβουλίας και του Ανοιχτού Συντονιστικού Χανίων καθώς και από άλλες χώρες, εργάζονται για να προετοιμάσουν το καΐκι για το πολυήμερο ταξίδι.


Φωτογραφία του σκάφους από την Ελέυθερη Μεσόγειο:


Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, η οποία όμως στόχο έχει να αφήσει τα δικά της ίχνη, διαμηνύοντας ότι το Cape Ray πρέπει να φύγει από την περιοχή άμεσα.
Αυτή την στιγμή τα σκάφη ανεφοδιάζονται και όλα είναι έτοιμα για το ταξίδι. Να σημειωθεί ότι η μέθοδος και ο εξοπλισμός που εγκαθίστανται στο πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, MV Cape Ray, δοκιμάζονται για πρώτη φορά εν πλω και ενέχει σοβαρό κίνδυνο να οδηγήσει στην απελευθέρωση τόνων τοξικών αποβλήτων.

 Το Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου απευθύνει κάλεσμα προς τους κατοίκους να συμμετάσχουν σήμερα στη συγκέντρωση στο παλιό λιμάνι της πόλης ενώ καλούν τους ομίλους φουσκωτών και ιστιοπλοϊκών της πόλης να συνοδεύσουν το στολίσκο στην έξοδό του από το λιμάνι.


Ποδηλατώντας στην Ελεύθερη από Χημικά Μεσόγειο
 
«Πέρυσι ποδηλατήσαμε 2000χλμ διεκδικώντας ένα χωρίς πετρέλαιο Αιγαίο.
Φέτος θα τολμήσουμε μια διαφορετική ποδηλατική εξερεύνηση σε έναν από τους αρχαιότερους πολιτισμούς, στη μαγευτική Κάτω Ιταλία και τη Σικελία. Από τη Θεσσαλονίκη στο Μπρίντιζι, και από τις Συρακούσες στη Νάπολη, διανύοντας 2500χλμ θα ενώσουμε τις φωνές της Μεσογείου για ελεύθερες από χημικά θάλασσες. Με έναυσμα το “πείραμα” της καταστροφής των χημικών όπλων του πολέμου της Συρίας, με την αβέβαιη και επικίνδυνη μέθοδο της υδρόλυσης, λέμε όχι στη μετατροπή της Μεσογείου σε χωματερή αποβλήτων. Από ένα λιμάνι της Καλαβρίας, στο θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Κρήτης, πλέει μια τοξική βόμβα, το πλοίο-φάντασμα "Cape Ray" που μετατρέπεται σε πιλοτική μονάδα υδρόλυσης και αδρανοποίησης του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, φρουρούμενο από παραπλέοντα νατοϊκά σκάφη.»


Περισσότερες πληροφορίες εδώ
http://www.thepressproject.gr

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/07/blog-post_43.html



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.