Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Αθάνατο!!! Κ.Κ.Ε....


Όταν ο αρχισυντάκτης δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάζει για το κύριο θέμα...



***


ΚΚΕ: Απίστευτο! Ένα Συνέδριο αφιερωμένο στην τρομοκρατία για τη δραχμή!!!

Αναρωτιούνται πολλοί στον κομμουνιστικό αριστερό χώρο αν άξιζε τον κόπο να διεξάγει το ΚΚΕ ένα ολόκληρο Συνέδριο αφιερωμένο, περίπου, στη ”μάχη” ενάντια στους οπορτουνιστές (βλέπε ΛΑ.Ε) και ιδιαιτέρως στην κατατρομοκράτηση του λαού με το ενδεχόμενο εθνικού νομίσματος.

Διότι, δυστυχώς, σε αυτές τις δυο κατευθύνσεις αφιερώθηκε στην πραγματικότητα το 20ο Συνέδριο.
Α, και στο ατσάλωμα του κόμματος για την επίτευξη τους...

Όλα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και το μεγάλο εγχώριο και πολυεθνικό κεφάλαιο, πρώτα απ’ όλα το χρηματοπιστωτικό, το οποίο είναι και η αιχμή του δόρατος, έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας και δικαίωσης, ακούγοντας τον Δημ. Κουτσούμπα να ισχυρίζεται με άνεση και περισσή αυτοπεποίθηση από το βήμα του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, ότι ”στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος στη χώρα μας (παρατηρείστε ότι συνειδητά αποφεύγει να μιλήσει για εθνικό νόμισμα ή έστω για δραχμή και αναφέρει τη διφορούμενη φράση ”αλλαγή νομίσματος”), το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων, στα οποία στηρίζεται όχι μόνο η κατανάλωση αλλά και η βιομηχανία.
Επίσης, θα χτυπηθεί και ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, δανειοληπτών. Το μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό που θα βγει και σε αυτήν την περίπτωση κερδισμένο. Ιδιαίτερα μάλιστα ορισμένα τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν ωφελημένα, γι’ αυτό και στήριξαν και στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη” (Ποια είναι αυτά τα τμήματα που ξέρει ο Δημ. Κουτσούμπας και η ηγεσία του ΚΚΕ και αγνοούμε όλοι εμείς οι αδαείς; Γιατί δεν μας τα λέει;).

Τέτοια τρομοκρατία ενάντια στο εθνικό νόμισμα και είναι μόνο ενδεικτική των πολυάριθμων ανάλογων αναφορών της Εισήγησης στο 20ο Συνέδριο, ξεπερνάει, ίσως, και την τρομοκρατία που ασκούν και οι πλέον φανατικοί των ευρώπληκτων κύκλων της χώρας και θα την ζήλευαν Τσίπρας, Μητσοτάκης, Μάνος, Ανδριανόπουλος και Τζήμερος.

Δεν ξέρουμε αν νομίζει η ηγεσία του ΚΚΕ ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο πλήττει την ΛΑ.Ε, η οποία θέτει ως πρώτο μεγάλο βήμα την έξοδο από την ευρωζώνη για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ, διεξόδου από την κρίση, ανασυγκρότησης της χώρας, δικαιοσύνης και μετάβασης σε μια σοσιαλιστική κοινωνία.

Αν θεωρεί κάτι τέτοιο η ηγεσία του ΚΚΕ, διαπράττει για άλλη μια φορά εγκληματικό λάθος.

Διότι, πλήττοντας και δυσφημώντας και μάλιστα με έναν τόσο τρομοκρατικό τρόπο, την έξοδο από την ευρωζώνη, δεν πλήττει με κανέναν τρόπο την ΛΑ.Ε ούτε απλώς την ιδέα του εθνικού νομίσματος, την οποία ταυτίζει με τον καπιταλισμό στην χειρότερη εκδοχή του.

Πλήττει ταυτόχρονα και την έξοδο από την ΕΕ και την ίδια την σοσιαλιστική προοπτική, όπως και να εννοεί την τελευταία κάθε αριστερή δύναμη.

Και αυτό, διότι για να βγει η Ελλάδα από την ΕΕ και πολύ περισσότερο για να ακολουθήσει ένα σοσιαλιστικό δρόμο, το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα είναι προφανώς αναπόφευκτο.

Και μάλιστα, ενώ η έξοδος από την ΕΕ – και εννοείται η μετάβαση στον σοσιαλισμό – απαιτούν κάποιες διαδικασίες για να ολοκληρωθούν και σχετικό χρόνο, η έξοδος από το ευρώ και η εισαγωγή του εθνικού νομίσματος θα πρέπει να γίνουν από οποιαδήποτε ανατρεπτική εξουσία ακαριαία σε χρόνο dt, επί ποινή καταστροφής της οικονομίας και γενικευμένων φαινομένων οικονομικής και κοινωνικής αποδιοργάνωσης.

Η άμεση μετάβαση, λοιπόν, στο εθνικό νόμισμα συνιστά κατεπείγουσα προτεραιότητα, προϋποθέτει καλό σχεδιασμό και συνιστά το αναγκαίο απαραίτητο έδαφος για την υλοποίηση των ριζοσπαστικών προγραμματικών μετασχηματισμών.

Σε αυτήν την περίπτωση, η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα θα γίνει, αρχικά, και ανεξαρτήτως της μορφής της κυβέρνησης και της εξουσίας, αναγκαστικά μέσα σε ένα καπιταλιστικό οικονομικό περιβάλλον, με ταυτόχρονο στόχο  τον ταχύτερο δυνατό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας.

Επομένως, όσα τρομοκρατικά αναφέρει το ΚΚΕ για την μετάβαση στο εθνικό νόμισμα (το άλλο, κατά ΚΚΕ, νόμισμα), θα ισχύσουν απολύτως ακόμα και αν έχει μεσολαβήσει σοσιαλιστική επανάσταση χιλίων καρατίων.

Το ΚΚΕ άθελα του, επιμένουμε να πιστεύουμε, συκοφαντώντας το εθνικό νόμισμα, κόβει το κλαδί που κάθεται και  συκοφαντεί ταυτόχρονα και τον όποιο σοσιαλισμό επαγγέλλεται, ισχυριζόμενο εκ των πραγμάτων πως, εξαιτίας του εθνικού νομίσματος, θα έχει ως αφετηριακή βάση την πείνα, την φτώχεια και την αισχροκέρδεια!

ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Καλά είναι αυτά που λέει το ΚΚΕ με το Συνέδριο του για τον ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αν και χωράει πολύ συζήτηση ο χαρακτήρας του και η στάση της Αριστεράς.

Βλέπει, όμως, η ηγεσία του ΚΚΕ τον απίστευτο ιμπεριαλιστικό οικονομικό πόλεμο που δέχεται αυτήν την περίοδο η χώρας μας;

Καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός ζουν κάτω από μια νέα κατοχή;

Καταλαβαίνει ότι κατά κάποιο τρόπο ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος έχει ξεκινήσει ήδη με ”πειραματόζωο” την Ελλάδα και σε βάρος του λαού της;

Αν καταλαβαίνει αυτές τις τραγωδίες που βιώνουμε, τότε γιατί χρησιμοποιεί το εθνικό νόμισμα ως αφορμή για διχαστικές καταστάσεις στον αριστερό χώρο;

Γιατί, λοιπόν, δεν ενδιαφέρεται εδώ και τώρα για ένα νέο σύγχρονο πολιτικό – κοινωνικό – ταξικό ”ΕΑΜ”, όλων χωρίς εξαίρεση των δυνάμεων που αντιμάχονται την ξένη κηδεμονία, τα μνημόνια, την λιτότητα, το ευρώ, την ΕΕ και επιδιώκουν ένα νέο δρόμο διεξόδου, ανασυγκρότησης, δικαιοσύνης και ελπίδας για την χώρα με σοσιαλιστικό ορίζοντα;

Τι θέλει το ΚΚΕ;

Σοσιαλιστική επανάσταση ή τίποτα; Με την όποια σοσιαλιστική επανάσταση, μάλιστα, να την θάβει με την φαιά κινδυνολογία του ενάντια στο εθνικό νόμισμα;

Δεν βλέπει ότι με αυτήν την σπασμωδική τακτική βοηθάει να οδηγηθεί ο τόπος στο τίποτα;

Δεν βλέπει ότι έτσι προσφέρονται ανεκτίμητες υπηρεσίες στο σύστημα και στην χειρότερη στιγμή για τον λαό μας;

Δεν βλέπει ότι έτσι η κατάληξη θα είναι ο Νίκος Μπελογιάννης από επαναστατικό σύμβολο, να μετατρέπεται σε αφορμή για εκδηλώσεις όπου θα χαιρετίζουν από κοινού ο Βούτσης, ο Τσίπρας και το άλλο ”μνημονιακό σκυλολόι” με τον Κουτσούμπα, λες και είναι το ίδιο οι θύτες του συστήματος, με τα θύματα του που θέλουν να το ανατρέψουν;

Συμπαράταξη, λοιπόν, όλων των ριζοσπαστικών δυνάμεων εδώ και τώρα και ας εγκαταλείψουμε την αφελή κινδυνολογία με το εθνικό νόμισμα.

Το εθνικό νόμισμα το θέλουμε όχι για να κάνουμε καλύτερο τον καπιταλισμό αλλά για να αλλάξουμε, να κάνουμε καλύτερη και πιο δίκαιη την κοινωνία μας.

Αυτή είναι η πρόταση και η λύση.

Νέο ”ΕΑΜ”, χωρίς Λίβανους και Βάρκιζες, για την πραγματική εθνική και κοινωνική απελευθέρωση.


Κ.Μ

Πηγή:http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.