Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Πωλείται η Εθνική Ασφαλιστική...

Μεγάλες ανατροπές στην ασφαλιστική αγορά μετά την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να θέσει προς πώληση τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην Ελλάδα: Την Εθνική Ασφαλιστική.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα δεσμεύεται να πωλήσει τουλάχιστον το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, μέσα στους επόμενους μήνες και με βάση το επικαιροποιημένο πλάνο αναδιάρθρωσης.

Η διοίκηση της Τράπεζας, άνοιξε την διαδικασία πώλησης, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2017, με την πρόσληψη των Goldman Sachs και Morgan Stanley ως συμβούλων πώλησης. Οι σύμβουλοι έχουν πιάσει δουλειά ήδη από τον Οκτώβριο και ως εκ τούτου είναι πιθανόν οι μη δεσμευτικές προσφορές να υποβληθούν ως τα τέλη του μήνα ή το αργότερο εντός του Ιανουαρίου.

Πηγή:http://www.biznews.gr/2016/12/poleitai-i-ehtniki-asfalistiki.html

***

- Goldman Sachs και Morgan Stanley ανέλαβαν την πώληση της Eθνικής Ασφαλιστικής και θεωρείται ότι είναι απλώς ζήτημα χρόνου να ολοκληρωθεί. Η Εθνική Ασφαλιστική έχει κεντρική θέση στην ελληνική αγορά και με τις κατάλληλες ενέργειες μπορεί ο αγοραστής να αναδείξει υπεραξίες, οπότε εκτιμάται ότι οι δύο σύμβουλοι δεν θα δυσκολευτούν να κλείσουν το deal. Με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, που είναι βέβαιο ότι θα γίνει σε ξένους επενδυτές, σημειώστε ότι δεν θα υπάρχει πλέον στην αγορά καμία μεγάλη ελληνική εταιρία. Tέλος εποχής.

- Με την ευκαιρία, αφού ο λόγος είναι για την Εθνική, να πούμε πως αν όχι σήμερα, Δευτέρα, το πολύ Τρίτη περιμένετε την επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου της Εθνικής τράπεζας. Το ΤΧΣ έχει ανάψει το πράσινο φως και η διοίκηση αποφάσισε να μην περιμένει πρώτα τις αλλαγές στο νέο οργανόγραμμα, αλλά να προχωρήσει άμεσα στην εθελουσία.

- Σημειώστε πως οι τράπεζες κλείνουν με ταχύτατους ρυθμούς τα τραπεζικά υποκαταστήματα τους, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Επαρχία. Οι πληροφορίες είναι ότι η μείωση του δικτύου θα πάρει καταιγιστικό ρυθμό το 2017. Υπάρχουν σχέδια με το νέο χρόνο να κλείσουν αρκετές δεκάδες καταστήματα ανά τράπεζα.

- Οι πληροφορίες επιμένουν: Βαραίνει επικίνδυνα η συμφωνία διάσωσης της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης, κυρίως λόγω της αδράνειας στην δικαστική διαδικασία για να κλείσει η συμφωνία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην Σκλαβενίτης είναι έτοιμοι να ανεβούν στα κάγκελα, γιατί υφίστανται σχεδόν ανεξέλεγκτη οικονομική αιμορραγία όσο το deal δεν προχωρά ενώ στα μαγαζιά δεν πατάει πελάτης.

- Νευρικότητα στο ΧΑ και κατοχύρωση κερδών. Αναμενόμενο και μη ανησυχητικό λένε οι χρηματιστές και υποστηρίζουν ότι παρά τη σύγχυση για την εξέλιξη της αξιολόγησης στο τέλος θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Άλλωστε και η πιο «σοβαρή» αγορά, αυτή των ομολόγων δεν παρουσιάζει ενδείξεις ανησυχίας.

- Η στήλη επιμένει πως παρά την επιχειρηματική απαισιοδοξία και επιφυλακτικότητα, ψήνονται ενδιαφέρουσες δουλειές και δουλίτσες σε εισηγμένες και μη εταιρίες, καθώς οι υγιείς επιχειρηματίες ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα τους και την επόμενη ημέρα της χώρας.

Πηγή:http://www.liberal.gr/arthro/97797/Blackbox/2016/Black-Box-2122016.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.