Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

Μεταναστευτικό:"Μπάτε σκύλοι αλέστε" στο προτεκτοράτο "Η Ελλάς"!!!


Αλήθεια ή ψεύδος η επαναπροώθηση χιλιάδων μεταναστών από τη Γερμανία;

Τι τελευταίες ημέρες δημοσιεύθηκε ότι υπάρχει συμφωνία της Ελλάδος με την Γερμανία για μεταφορά 3.000 προσφύγων στην Κρήτη (κρίθηκαν υπεράριθμοι στην Γερμανία), στα πλαίσια των προβλέψεων της συνθήκης  “Δουβλίνο ΙΙΙ”.

Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού Συντονιστικού Οργάνου Γ. Κυρίτσης διέψευσε δημόσια την είδηση και ο Αναπλ. Υπουργός Μεταν. Πολιτικής Γ. Μουζάλας  δήλωσε κατηγορηματικά:
“Τα σενάρια είναι ψευδέστατα και εκ του πονηρού. Προσπαθούν να δημιουργήσουν πανικό και πρόβλημα στη σχέση μας με την Ευρώπη και με αυτή την έννοια τα χαρακτηρίζω και αντιπατριωτικά! Δεν υπάρχει ούτε ψήγμα αλήθειας”.
Ας δούμε όμως και ας αξιολογήσουμε τα στοιχεία  που υπάρχουν:

1. Την μεταφορά 3.000 μεταναστών από την Γερμανία  επιβεβαίωσε δημόσια ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς (λέει ψέματα;)

2. Σύμφωνα με τον γραμματέα πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη,  3.000 πρόσφυγες θα μεταφερθούν αρχικά από συνολικά 5.000 που θα μεταφερθούν στο νησί. (Τι λέει η ΝΔ για αυτό;)

3. Ταυτόχρονα προκλήθηκε σύσκεψη του κ. Μουζάλα με τους δημάρχους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, μαζί με τον Περιφερειάρχη, όπου ετέθη το θέμα μεταφοράς στην Κρήτη, σε τέσσερα κέντρα φιλοξενίας, περίπου 2.000 προσφύγων και μεταναστών, μετά τη λήξη της τουριστικής σεζόν, τον Νοέμβριο.

Ερωτούμε τον κ. Μουζάλα:
1. Υπάρχει συμφωνία με την Γερμανία για μαζική επαναπροώθηση στη χώρα μας μεγάλου αριθμού προσφύγων μεταναστών (μερικές χιλιάδες), διότι κρίθηκαν υπεράριθμοι στη Γερμανία, σε μία κάκιστη εφαρμογή της συνθήκης  “Δουβλίνο ΙΙΙ”;
2. Εάν υπάρχει πότε θα ξεκινήσει αυτή; Μαζικά η περιοδικά σε μικρούς αριθμούς, για να μην προκληθεί δημόσια κατακραυγή;
3. Η Ελλάδα υφίσταται ήδη μεταναστευτική κρίση, αναλογικά πολύ μεγαλύτερη της Γερμανίας. Εάν είναι υπεράριθμοι στην Γερμανία στην Ελλάδα τότε τι είναι; (Μήπως εγκλωβιστήκατε με το να δηλώνετε μικρότερα νούμερα προσφύγων από την πραγματικότητα, για εσωτερική κατανάλωση;).

– Η μαζική και όχι εξατομικευμένη επαναπροώθηση, παραβιάζει βασικές αρχές των διεθνών συνθηκών.

– Η αρχή της αναλογικότητας που αποτελεί καθοριστική αρχή για την συνοχή της ΕΕ πετάχτηκε καιροσκοπικά  στα σκουπίδια.
4. Εάν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο γιατί δεν επικαλούμαστε την μεταναστευτική κρίση που έχει περιέλθει η χώρα μας λόγω των τεράστιων αριθμών εισερχομένων, και να ανακαλέσουμε την εφαρμογή συγκεκριμένων προβλέψεων της συνθήκης;

– Συνεπικουρεί σε αυτό ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανέστειλαν την εφαρμογή προβλέψεων των συνθηκών  με το πρόσχημα της μεταναστευτικής κρίσης, του μεγάλου αριθμού και των προβλημάτων διαχείρισης.

– Μέχρι τώρα μας κατηγορούσαν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών-προσφύγων και τώρα τους επαναπροωθούν μαζικά στην χώρα μας; Αυτό κι αν είναι φαρισαϊκό και εξόχως αντιφατικό με τις υπάρχουσες προβλέψεις της συνθήκης του Δουβλίνου.
5. Τελικά, μήπως οι πρόσφυγες-μετανάστες από την Γερμανία θα έλθουν μεν στην Ελλάδα, πλην όμως με βάση τα συγκοινωνούντα δοχεία θα μεταφερθούν άλλοι πρόσφυγες-μετανάστες στην Κρήτη για να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις, να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια και η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης  και να διαψευσθεί αισχρά η πραγματικότητα;

Πηγή:https://koinoniaaxion.gr/

***

Μουζάλας: Η Κρήτη δεν είναι εκλεκτή φυλή για να μην δέχεται πρόσφυγες...

Διέψευσε ως «αντεθνικά» ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, τα σενάρια που φέρουν την Γερμανία να στέλνει στην Κρήτη 3.000 μετανάστες και έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο νησί.

Παράλληλα όμως διαμήνυσε πως «η Κρήτη δεν είναι εκλεκτή φυλή για να μην δέχεται πρόσφυγες».

Με δηλώσεις του στο Cretalive ο Γιάννης Μουζάλας τα χαρακτήρισε ως αντιπατριωτικά, ψευδή και εκ του πονηρού.
«Δεν ξέρω πώς ακριβώς ξεκίνησαν αυτά τα σενάρια. Αλλά είναι ψευδέστατα και εκ του πονηρού Προσπαθούν να δημιουργήσουν πανικό και πρόβλημα στη σχέση μας με την Ευρώπη και με αυτή την έννοια τα χαρακτηρίζω και αντιπατριωτικά! Δεν υπάρχει ούτε ψήγμα αλήθειας» 
τόνισε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και σε όλα όσα ακολούθησαν την περιβόητη πια σύσκεψη με τους τέσσερις δημάρχους και τον Περιφερειάρχη στην Κρήτη:
«Τη σύσκεψη την προκάλεσα εγώ. Εγώ ζήτησα να συναντήσω τους δημάρχους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, μαζί με τον Περιφερειάρχη για να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις. Και μπορώ να σας πω ότι ήταν μια ιδιαίτερα ουσιαστική σύσκεψη. Έμαθα εκ των υστέρων ότι υπήρξε μια παραφιλολογία περί μυστικών συναντήσεων και παρασκηνίου. Τίποτα τέτοιο δεν υπήρξε. Ούτε μυστικές συναντήσεις με δημάρχους, ούτε προσυννενόηση, ούτε παρασκήνιο, ούτε το παραμικρό από όσα διακινήθηκαν εκ των υστέρων με προφανή στόχο να μεγαλώσουν το θέμα και να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα».
«Η Κρήτη δεν είναι εκλεκτή φυλή»

Σε άλλη συνέντευξή του στο ekriti.gr ο Γ. Μουζάλας προκάλεσε αίσθηση λέγοντας πως η Κρήτη δεν είναι η εκλεκτή φυλή να μην δέχεται πρόσφυγες. 
«Με τι μούτρα δήμαρχοι του νησιού θα πουν σε συναδέλφους του από την υπόλοιπη Ελλάδα ότι εμείς δεν δεχόμαστε»;
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, σημείωσε ακόμη ότι μοιράζει «εθνική ευθύνη» και ρώτησε: 
«Θέλετε να συμφωνήσουμε όσοι πρόσφυγες έρθουν στην Κρήτη, να μενουν στην Κρήτη;».
Ολομέτωπη ήταν η επίθεσή του εναντίον του Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη λέγοντας χαρακτηριστικά 
«Είναι αντεθνικό να υποκινείς εξεγέρσεις» και χαρακτήρισε την ανακοίνωσή του μετά τη σύσκεψη «λαϊκίστικη και ψευδή».
Επιμένει ο Αυγενάκης: Τι αποφάσισαν εν κρυπτώ πριν 3 μέρες;

Απαντώντας στην διάψευση του αναπληρωτή υπουργού, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης επιμένει στις καταγγελίες του. «Ο Μουζάλας διαψεύδει την "εισαγωγή" 3000 μεταναστών απο την Γερμανία.Θα μας πει τι έχουν αποφασίσει εν κρυπτώ για την Κρήτη πριν 3 μέρες;» διερωτήθηκε στο twitter.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/283181/moyzalas-i-kriti-den-einai-eklekti-fyli-gia-na-min-dehetai-prosfyges#ixzz4HPn2iOMH

***

Γερμανία: Δεν πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις μεταναστών από τη Γερμανία προς την Ελλάδα

«Αυτήν τη στιγμή δεν πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις μεταναστών σύμφωνα με το Δουβλίνο ΙΙΙ από τη Γερμανία προς την Ελλάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ελληνικά δημοσιεύματα περί σχεδιαζόμενης επαναπροώθησης 3.000 ατόμων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη.
«Δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό εκτός από το ότι γνωρίζετε τις ισχύουσες αποφάσεις. Λόγω των οδηγιών, ειδικά του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, αυτήν τη στιγμή εξαιτίας των συστημικών, ας πούμε ανεπαρκειών, στο ελληνικό σύστημα ασύλου, δεν πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις σύμφωνα με το Δουβλίνο ΙΙΙ προς την Ελλάδα. Αυτό το μέτρο έχει αποφασιστεί για άλλη μια φορά και έχει παραταθεί», 
δήλωσε ο κ. Ντίμροτ και πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη επιτευχθεί μια κατάσταση η οποία να επιτρέπει και πάλι νομικά την επαναπροώθηση.
«Παρά τις τρέχουσες εργασίες αξιολόγησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τις οποίες παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά με την ελπίδα ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να διορθωθεί το σύστημα στην Ελλάδα και οι συνθήκες να φθάσουν ένα μέτρο και ένα επίπεδο ώστε μια επαναπροώθηση να είναι δυνατή και πάλι νομικά, αυτή η κατάσταση προφανώς δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Η κατάσταση είναι όπως σας την περιέγραψα», 
επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

Να θυμηθούμε το ψήφισμα του Ε.Πα.Μ. στο πρόσφατο 5ο Συνέδριό του με θέμα το μεταναστευτικό:

5ο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ. - Ψήφισμα για το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Ε.ΠΑ.Μ., ήδη από το προηγούμενο συνέδριο, επεσήμανε εγκαίρως τους κινδύνους και τις συνέπειες του συνεχώς διογκούμενου προσφυγικού - μεταναστευτικού ρεύματος για την κοινωνική συνοχή, την ένταση της εκμετάλλευσης της εργασίας και την μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη αποθήκη ανθρώπινων ψυχών που βρίσκονται στο έλεος δουλεμπορικών κυκλωμάτων. Τόνισε επίσης τον κίνδυνο νέκρωσης της τουριστικής κίνησης, την τελμάτωση της τοπικής και υπονόμευση της εθνικής οικονομίας.

Η Ελλάδα, όμως, αντιμετωπίζει και την άλλη πλευρά του μεταναστευτικού, βλέποντας τα καλύτερα παιδιά της, στη μόρφωση των οποίων έχει επενδύσει, να φεύγουν οικονομικοί μετανάστες και να υποβάλλονται στο ρατσισμό που καλλιεργούν οι κυρίαρχες ελίτ των χωρών υποδοχής. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ευθύνονται για τους πολέμους και τη διάλυση χωρών, όπως κάνουν στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και αλλού, όπως κάνουν στην Ελλάδα! Τα προσφυγικά - μεταναστευτικά ρεύματα αποτελούν την άμεση συνέπεια των συνεχιζόμενων πολέμων και επεμβάσεων των ισχυρών της γης.

Οι προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές αξιοποιήθηκαν για να περάσει χωρίς λαϊκές αντιδράσεις η ολοκληρωτική κατάλυση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας, που πραγματοποιήθηκε με την παραχώρηση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ, την μετατροπή της Frontex σε επίσημο συνοριοφύλακα των χερσαίων και υδάτινων συνόρων και την εγκατάσταση στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου Τούρκων....
αξιωματικών - πρακτόρων με ασαφείς αρμοδιότητες. Σε περιπτώσεις κοινωνικών αναταραχών όλοι οι παραπάνω παράγοντες αποκτούν δικαίωμα παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας μας και παρουσιάζουν την Ελλάδα αδύναμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με δικές της δυνάμεις.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η δράση των πολυάριθμων ΜΚΟ, που έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικό και ανεξέλεγκτο ρόλο στη διαχείριση του μεταναστευτικού- προσφυγικού θέματος. Άλλωστε, σύμφωνα με τον κανονισμό 2016/369 της ΕΕ αποτελούν τους «μόνους φορείς στήριξης έκτακτης ανάγκης». Δρουν ανεξέλεγκτα από κυβερνητικές υπηρεσίες και χρηματοδοτούνται αδρά από την ΕΕ, με 80 εκ., ενώ οι πληγέντες από τις προσφυγικές ροές ελληνικοί δήμοι μόνο με 4,9 εκ. ευρώ.

Δημιουργούνται στρατόπεδα συγκέντρωσης και γκέτο ανά την επικράτεια με απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής. Στα περισσότερα κυριαρχεί το δίκαιο του ισχυρότερου, η μαφία, το εμπόριο ανθρώπινης ζωής και δυστυχίας. Χρησιμοποιούνται επίσης για τον εκμαυλισμό και τη διαφθορά της τοπικής κοινωνίας με την διάδοση του μαυραγοριτισμού.

Η μονιμότητα του προβλήματος που ο ελληνικός λαός έχει να αντιμετωπίσει υποδηλώνεται από το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων από τις γείτονες χώρες, την προκλητική και αφερέγγυα στάση της Τουρκίας, η οποία εγείρει διεκδικήσεις σε χωρικά ύδατα και σε νησιά του Αιγαίου παραβιάζοντας διεθνείς συνθήκες και ελέγχοντας τις προσφυγικές ροές και τέλος τις πρόσφατες αποφάσεις των Ευρωπαίων εταίρων μας που προβλέπουν τον εγκλωβισμό στην Ελλάδα και Ιταλία 6 εκ. μεταναστών –προσφύγων. Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε χώρο με σύνορα ανοιχτά στις μαζικές εισροές και κλειστά στις εκροές, όπου δρουν ανεξέλεγκτα δίκτυα δουλεμπορίου.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνου, της επαίσχυντης συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας, που καταστρατηγούν το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η Παγκόσμια Τράπεζα και Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί θεωρούν τις μεταναστευτικές ροές ως τον κύριο μοχλό για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας ένδειας και διαχείριση της δυστυχίας των ανέστιων προσφύγων και μεταναστών.

Παράλληλα, ειδικό νομοθετικό πλαίσιο (Νόμος 3907/2011 & 4052/1-3-2012) προετοιμάζει το έδαφος λειτουργίας ΕΟΖ, όπου οι παράτυποι μετανάστες και οι πρόσφυγες που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα εργασίας σε απάνθρωπες συνθήκες εκμετάλλευσης.

Ως αποτέλεσμα εξαθλιώνονται οι εργαζόμενοι, ντόπιοι και ξένοι, καταστρατηγούνται στην πράξη θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, καθιερωμένα από τον 19ο αι., ενώ τροφοδοτούνται ρατσιστικά και φασιστικά μορφώματα. Το δίπολο ρατσισμού/αντιρατσισμού, επιτρέπει πολλαπλές χρήσεις εξυπηρετώντας τις δυνάμεις κατοχής: Προβοκάτσιες, ρατσιστική βία, εξεγέρσεις, τρομοκρατικές ενέργειες, οτιδήποτε θα επέτρεπε την «κοινωνική νομιμοποίηση» μεγαλύτερης κρατικής καταστολής. Ακόμα και ανοικτή στρατιωτική επέμβαση των «συμμάχων».

Το Ε.ΠΑ.Μ. προασπιζόμενο τη λαϊκή ενότητα δεν προτίθεται να διευκολύνει το καθεστώς στο επικίνδυνο παιχνίδι του διχασμού για λόγους ιδεοληπτικούς! Είτε αυτοί οι λόγοι εδράζονται στη θρησκοληψία, είτε στις αρχές ενός κατ’ επίφαση ανθρωπισμού, είτε στις αξίες του «κοσμοπολιτισμού», είτε σε πολιτικο-ιδεολογικές δοξασίες, είτε στην εικονική πραγματικότητα που δημιουργούν τα ΜΜΕ!

Χρέος μας να σταθούμε στο ύψος μας ως Άνθρωποι και ως Πατριώτες και να μην ξεχνάμε ότι στη χώρα μας ο ικέτης θεωρούνταν ιερό πρόσωπο που έχρηζε προστασίας και ασύλου.

Το Ε.ΠΑ.Μ. θεωρεί ότι ένα κυρίαρχο κράτος οφείλει να προστατεύσει τα σύνορά του με ίδιες εθνικές δυνάμεις και μέσα. Να έχει υπό τον πλήρη έλεγχό του οποιαδήποτε εθελοντική προσφορά. Να απαιτήσει η ταυτοποίηση και ο έλεγχος προώθησης μεταναστών - προσφύγων να γίνεται στις απέναντι μικρασιατικές ακτές υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, όπου οι τούρκικες αρχές θα επιτηρούνται για τυχόν παραβιάσεις των διεθνών κανονισμών. Να μεριμνήσει ώστε να τεθούν υπό κράτηση και να επαναπροωθούνται όσοι αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια σύμφωνα με τις Διεθνείς Συμβάσεις. Να φροντίζει ώστε, με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για θέματα μετανάστευσης, να εκδίδονται σύντομα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους δικαιούνται άσυλο και να προωθούνται στις χώρες προτίμησής τους. Αυτό άλλωστε επιβάλλει το διεθνές δίκαιο, με τη συνθήκη της Γενεύης του 1951 και το πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967. Το προσφυγικό είναι θέμα που αφορά τον ΟΗΕ, λύνεται με τη συνεισφορά του ΟΗΕ και δεν πρέπει να υποβαθμίζεται με μια απαράδεκτη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε και Τουρκίας.

Αυτή την εθνική κυριαρχία οφείλουμε ως λαός να την ανακτήσουμε.

Η μόνη λύση είναι η οργάνωση και η αντίσταση του λαού ώστε να ανατραπεί το καθεστώς της νέας Κατοχής που του έχει επιβληθεί.

Ιούλιος 2016
Όπως το Σώμα του 5ου Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ. ομόφωνα αποφάσισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.