Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Τους έφαγαν εν ψυχρώ και τους δύο!!!


Του Γιώργου Δελαστίκ

Μόλις δέκα μέρες χρειάστηκαν οι Άγγλοι αστοί για να ''καταβροχθίσουν'' πολιτικά και τους δύο ηγέτες που αναδείχθηκαν μέσα από την εκστρατεία υπέρ του ''Όχι''! Έφαγαν εν ψυχρώ και τον Μπόρις Τζόνσον, τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου και μέλος του κόμματος των Συντηρηριτικών, αλλά και τον ακόμη δεξιότερο Νάιτζελ Φάρατζ. Τον πρώτο τον έφαγε ο Ρούπερτ Μέρντοχ που ήταν σαφέστατα υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ. Τον δεύτερο τον έφαγε ο Πόλ Ντέικρ,   ο πανίσχυρος διευθυντής της εφημερίδας Ντέιλι Μέιλ, η οποία είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.  

Στην πραγματικότητα, βέβαια, ο καθοριστικός παράγοντας που έπεισε τον Νάιτζελ Φάρατζ να παραιτηθεί από την πολιτική του καριέρα είναι οι απειλές δολοφονίας του, οι οποίες προσέλαβαν κατακλυσμιαίο χαρακτήρα μετά τη νίκη στο δημοψήφισμα εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Με την πιθανολογούμενη άνευ στοιχείων- ανάμιξη των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στη δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ, ο Φάρατζ είχε κάθε λόγο να πανικοβληθεί. Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα αναδειχθεί η απερίγραπτη καιροσκόπος Τερέζα Μέι, η οποία δήλωνε δήθεν ευρωσκεπτικίστρια, αλλά τάχθηκε στο δημοψήφισμα υπέρ της... παραμονής της Βρετανία στην ΕΕ! Σε δύο μόλις εβδομάδες, χρησιμοποιώντας ως μέσον την κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών βουλευτών, οι Άγγλοι αστοί την ανέδειξαν ως αδιαμφισβήτητο φαβορί για τη θέση της πρωθυπουργού της χώρας. Στην τελευταία ψηφοφορία των βουλευτών των Συντηρητικών που έγινε την Πέμπτη, η Τερέζα Μέι πήρε 199 ψήφους, ως υπουργός Εσωτερικών που παρέμεινε πιστή στην πολιτική του Ντέιβιντ Κάμερον μέχρι τέλους, υπηρετώντας τον από τη θέση αυτή από το 2010 μέχρι σήμερα.  
Δεύτερη και καταϊδρωμένη, με ...115 (!) βουλευτικές ψήφους διαφορά, ήρθε η πιο αδύναμη και με καθόλου ηγετικές ικανότητες Άντρια Λίντσομ, με 84 μόνο ψήφους, υφυπουργός Ενέργειας της κυβέρνησης Κάμερον. Τρίτος και γελοιοποιημένος ήρθε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, ο ''χρήσιμος ηλίθιος''. Πήρε μόνο 46 ψήφους. Αυτός παγιδεύτηκε από τον διευθυντή της Ντέιλι Μέιλκαι τη ...γυναίκα του (!), η οποία ονομάζετε Σάρα Βάιν και η οποία δουλεύει ως δημοσιογράφος στην εν λόγων εφημερίδα. Αντί, λοιπόν, να του τα πει διά ζώσης το βράδυ στο σπίτι, η Σάρα Βάιν του έστειλε ...email, στο οποίο συνέστηνε τον άνδρα της να ζητήσει διαβεβαιώσεις από τον Μπόρις Τζόνσον, πριν δηλώσει δημόσια την υποστήριξη του προς το πρόσωπο του. Περιττό να τονιστεί πως το ηλεκτρονικό μήνυμα προς τον άντρα της Βάιν, τον υπουργό Δικαιοσύνης του Κάμερον Μάικλ Γκόουβ, εντελώςαπροσδόκητα ''διέρρευσε'' προς όλα τα μέσα ενημέρωσης της Αγγλίας! Έδωσε έτσι τη χαριστική βολή στον Τζόνσον, τον πραγματικό ηγέτη του ''Όχι'' στην ΕΕ.  
Ο Μάικλ Γκόουβ όμως εκτός από''χρήσιμος ηλίθιος'' από πολιτική σκοπιά, ήταν και ένας δεινός υποστηρικτής της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ – άρα έπρεπε να εξοντωθεί πολιτικά και ως πρόσωπο. Στις περιπτώσεις αυτές, η καλύτερη μέθοδος είναι η γελοιοποίηση του προσώπου. Πιο ηλίθια ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για τη θέση του πρωθυπουργού μιας χώρας είναι δύσκολο να βρε κανείς! ''Έχω επανειλημμένα πει ότι δεν θέλω να γίνω πρωθυπουργός'', δήλωσε. ''Άλλα αυτά που έχουν συμβεί από την περασμένη Πέμπτη (σ.σ εννοούσε την ημέρα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου), βαραίνουν σημαντικά στη ζυγαριά'', πρόσθεσε. Με άλλα λόγια, διακήρυξε ότι αυτός δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός, αλλά οι καταστάσεις τον αναγκάζουν! Προφανές είναι ότι όποιος βουλευτής υποστήριζε ως πρωθυπουργό της Βρετανίας ένα τέτοιο άτομο θα φάνταζε ως κρετίνος στα μάτια των ψηφοφόρων του! Τον μούντζωσαν λοιπό οι βουλευτές, παρόλο που τα μέσα ενημέρωσης τον έχρισαν δήθεν ''φαβορί'', προκειμένου να κολακεύσουν τη ματαιοδοξία του και να τον γελοιοποιήσουν!     
Την πρώτη σβουριχτή καρπαζιά την έφαγε από την πρώτη ψηφοφορία των Συντηρητικών, όταν η Τερέζα Μέι πήρε 165 ψήφους και ο Γκόουβ ήρθε τρίτος με πάνω από ...100 (!) ψήφους λιγότερες! Δεν έχει ξανακουστεί ''φαβορί'' που να παίρνει λιγότερο από το ένα ...τέταρτο των ψήφων του άλλου ''φαβορί''! Τελικά, οι Συντηρητικοί βουλευτές τον διαολόστειλαν στην τρίτη θέση με 46 ψήφους έναντι 199 της Τερέζα Μέι -πάνω από ...150 ψήφους διαφορά!  
Δεν θα ξαναγίνει δημοψήφισμα στην Αγγλία στο ορατό μέλλον. Μέσω όμως της εκλογής της Τερέζα Μέι ως πρωθυπουργού, οι Άγγλοι αστοί θα στρεβλώσουν προς όφελος τους το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Το ''Όχι'' στην ΕΕ θα αξιοποιηθεί προς όφελος της αστικής τάξης της Αγγλίας, όπως αυτή θα κρίνει.  
*Δημοσιεύεται στο Πριν την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016
Πηγή:http://iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.