Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ο Ν. Κοτζιάς "εξέδωσε" απόφαση για έκδοση των "8"


ΦΟΒΙΚΗ, ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΕΣ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ


Όταν η υποτελής και εθελόδουλη Ελλάδα των κατεστημένων κέντρων, όπως αυτή της κυβέρνησης Σημίτη, έφτασε στο κατάντημα να παραδώσει στη MIT τον ηγέτη του εθνικού και δημοκρατικού αγώνα των Κούρδων, Αμπντ. Οτσαλάν, πιστεύει κανείς ότι θα διστάσει, έστω για μια στιγμή η νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα, να παραδώσει, χωρίς ιδιαίτερες νομικές ευαισθησίες, τους ''8'' Τούρκους στρατιωτικούς στην Τουρκία του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης του Ερντογάν; 

Όσοι/ες είχαν πιθανόν τις παραμικρές αμφιβολίες, ήρθε ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς για να τις διαλύσει μεκυνικό, σχεδόν, τρόπο στη συνέντευξη που έδωσε στην Κυριακάτικη Realnews (24/7) και στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή. 

Είναι αδιανόητο και όμως χαρακτηριστικό της φοβίας και της εθελοδουλίας που διακατέχει το υποτελές ελληνικό κράτος, το ''βασικό κριτήριο'' με το οποίο προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη νέα μεταπραξικοπηματική κατάσταση στην Τουρκία. 

Ο Ν. Κοτζιάς στην σχετική απάντηση του, στην προμετωπίδα της συνέντευξης του, υπογραμμίζει με εντυπωσιακή ωμότητα πως το ''βασικό κριτήριο'', με το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί η νέακατάσταση στην γείτονα, είναι ''η όποια νευρικότητα και όξυνση των εσωτερικών αντιφάσεων της Τουρκίας να μην διαπεράσουν τις διακρατικές σχέσεις. Να μην εξαχθεί μέσω ατυχημάτων η κρίση της Τουρκίας''. 
Το μήνυμα μιας τέτοιας κυβερνητικής τοποθέτησης προς το εσωτερικό και κυρίως προς το εξωτερικόείναι εξωφρενικό: θα προσφέρουμε ''γη και ύδωρ'' για να μην ''εξαχθεί'' στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η ''νευρικότητα'' της Άγκυρας και κλάψε... Χαράλαμπε. 

Πρώτη, ίσως, φορά διαμηνύεται μια εκ των προτέρων φοβική βούληση της χώρας να επιδείξει απλόχερα ''όση καλή θέληση χρειαστεί'' προς τις Τουρκικές απαιτήσεις, προκειμένου να αποτραπούν άγνωστες εκδηλώσεις ''νευρικότητας'' της γείτονος. 

Οι συνέπειες αυτού του ''βασικού κριτηρίου'' του Ν. Κοτζιά, αν εφαρμοστεί στην υπόθεση των ''8'', είναι μάλλον αναμενόμενες και καταγράφονται στις επόμενες απαντήσεις του. 

Απαντώντας ο Ν. Κοτζιάς σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα παραδώσει τους ''8'' στον Ερντογάν για τα περαιτέρω, αντί να αρκεστεί να πει ότι επί του ζητήματος θα αποφασίσουν οι δικαστές και οιαρμόδιες αρχές (για το διεθνές δίκαιο και τις εθνικές ρυθμίσεις δεν είπε τίποτα), εξέδωσε στην ουσία ο ίδιος την απόφαση. 

Ο Ν. Κοτζιάς στην απάντηση του, παρεμβαίνοντας κατάφωρα στη δικαιοσύνη, υπέδειξε με νόημα ότι ''ασφαλώς οι δικαστές θα συνυπολογίσουν στην απόφαση τους το κατά πόσον οι ''8'' ήταν κομμάτι του πραξικοπήματος'', παρ' ότι οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ, πως η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει ούτε δικαίωμα ούτε τη δυνατότητα να ερευνήσει την, τυχόν, συμμετοχή των ''8'', το βάθος και την έκταση της, στο πραξικόπημα. 

Το χειρότερο, όμως, λέχθηκε στη συνέχεια, όταν ο Ν. Κοτζιάς προδιέγραψε και μάλιστα εντελώς άκομψα, τη θέση της κυβέρνησης και την απόφαση των δικαστικών και αρμόδιων αρχών, λέγοντας, επί λέξει:'' Να σημειώσω, επί τη ευκαιρία(!), κάτι άλλο. Δεν μπορώ να δεχτώ την ύβρη του παραλληλισμού της μάχης όσων παλεύουν για τα δικαιώματα τους, εθνικά, κοινωνικά και δημοκρατικά, με πραξικοπηματίες που ήθελαν να καταργήσουν δικαιώματα της κοινωνίας, οι οποίοι βομβάρδισαν το Κοινοβούλιο, τραυμάτισαν και σκότωσαν διαδηλωτές. Αυτοί κάθε άλλο παρά δικαιούνται την αλληλεγγύη μας.'' 

Ο Ν. Κοτζιάς, με μια μονοκοπανιά και ''επί τη ευκαιρία'', δίκασε και καταδίκασε. 

Στο πυρ το εξώτερον, λοιπόν, οι ''8'' και ακόμα παραπέρα. 

Το παράδοξο είναι ότι ο Ν. Κοτζιάς δεν αντιλαμβάνεται καθόλου ότι με όσα λέει, μετατρέπει τη χώρα σε ''δορυφόρο'' της Τουρκίας του Ερντογάν, ενώ ακόμα πιο παράδοξο είναι ότι δεν λέει ούτε μια λέξη για τις συνθήκες κράτησης και ανάκρισης των κατηγορουμένων στην Τουρκία, για το αν υπάρχουνδυνατότητες οι κατηγορούμενοι στην Τουρκία να έχουν μια δίκαιη και όχι ''στημένη'' δίκη και ακόμα για την πιθανότητα επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Τουρκία. 

Όπως δεν λέει, σχεδόν, τίποτα ο Ν. Κοτζιάς για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (δικτατορία με διάτρητο κοινοβουλευτικό μανδύα) που έχει επιβάλλει ο Ερντογάν και η οποία μπορεί να λάβει μονιμότερα επ' αόριστον χαρακτηριστικά.

Συγχαρητήρια! Είναι και αυτό μια μέθοδος ελληνικής απάντησης στην Τουρκική ''νευρικότητα''.

Υ.Γ.  Απαντώντας ο Ν. Κοτζιάς σε ερώτηση του Βασ. Σκουρή αν θα πρέπει επανεξεταστεί το θέμα τωνκυρώσεων της ΕΕ προς τη Ρωσία, αντί να ταχθεί ευθέως υπέρ της κατάργησης τους και να δηλώσει ότι η χώρας μας δεν θα τις εφαρμόσει, παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες για συζήτηση το φθινόπωρο στην ΕΕ! 

Στο μεταξύ, όμως, η κυβέρνηση ψήφισε στην πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ υπέρ της στενότερης στρατιωτικής πολιορκίας της Ρωσίας και της ενδυνάμωσης ενός αντιρωσικού νεοψυχροπολεμικού κλίματος στην ήπειρο. Και πάλι τα συγχαρητήρια μας! 

ΟΡΕΣΤΗΣ ΝΑΚΟΣ 

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Πηγή:http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24903:kotzias-okto&catid=86:expolitiki&Itemid=268

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.