Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Ανεύθυνη ενδοτική πολιτική της κυβέρνησης, στα αυξημένα ενδεχόμενα θερμών επεισοδίων

Ανακοίνωση

Η πολύμορφη κρίση που διέρχεται η Πατρίδα μας σε όλα τα επίπεδα, έχει πλέον οδηγηθεί στα άκρα με αυξημένα τα ενδεχόμενα θερμών επεισοδίων τόσο στη Νησιωτική όσο και στην Ηπειρωτική χώρα, με την ανεύθυνη και ενδοτική πολιτική που εφαρμόζεται από μια ανερμάτιστη κυβέρνηση, αλλά και με την ανοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μετά από τη συμφωνία -παρωδία- Μέρκελ-Ερντογάν, την ερήμην αποδοχή της από τον υποτιθέμενο Έλληνα πρωθυπουργό και την παραχώρηση του επιχειρησιακού ελέγχου του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ, με την ελπίδα της μείωσης των προσφυγικών ροών από την Τουρκία, αλλά και της επιθετικής προκλητικότητάς της σε θάλασσα και αέρα εντός της Ελληνικής επικράτειας, η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες έχει βγει έξω από κάθε έλεγχο, με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε θέση απλού θεατή των γεγονότων.

Τα φολκλορικά τρυκ του ανεκδιήγητου υπουργού Εθνικής Άμυνας με τις στολές παραλλαγής, δήθεν για εκφοβισμό των Τούρκων αξιωματούχων και για την επίδειξη πυγμής και αποφασιστικότητας, μόνο γέλια μπορούν να προκαλούν σε «φίλους και συμμάχους», αλλά και στους στρατοκράτες γείτονές μας.

Από την άλλη πλευρά, η έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, φανερώνει την αμηχανία της κυβέρνησης, που το μόνο που της έχει απομείνει να κάνει, είναι να παραδώσει και την άμυνα της χώρας σε τρίτες δυνάμεις, όπως προδιαγράφεται από τις συνεχόμενες αεροναυτικές ασκήσεις συνεργασίας των τελευταίων ημερών με ΗΠΑ-Ισραήλ.

Όμως, η αντιμετώπιση της κρίσης που σιγοβράζει επικίνδυνα, τόσο στο Αιγαίο (αέρα και θάλασσα) όσο και στο εσωτερικό της χώρας, από τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συσσώρευση των προσφύγων - μεταναστών σε κρίσιμες περιοχές, δεν επιδέχονται και δεν επιλύονται ούτε με παραχωρήσεις της ευθύνης σε τρίτους, ούτε με δισταγμούς και παλινδρομήσεις, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Τα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας δεν είναι ούτε διαπραγματεύσιμα και πολύ περισσότερο παραχωρούμενα για φύλαξη σε κανέναν. Αποτελεί ιερό καθήκον και υποχρέωσή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας η διαφύλαξή τους από κάθε επιβουλή, ενώ δεν μπορεί να παραχωρείται σε ξένες δυνάμεις ούτε η διαφύλαξη της εσωτερικής έννομης τάξης, η οποία αποτελεί – αυτονόητα – αποκλειστική ευθύνη του ελληνικού κράτους.

Ειδικά δε, όταν μιλάμε για τα σύνορα της Πατρίδας μας, όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν, ακόμη και αυτή η ανεύθυνη κυβέρνηση, ότι κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες Ελλήνων και κατοχυρώνονται σήμερα από διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις και οι Έλληνες θα τα υπερασπισθούν ακόμη και με τη ζωή τους.

Το ΕΠΑΜ, για μια φορά ακόμη, στέλνει μήνυμα Ενότητας και Πατριωτικής επαγρύπνησης σε όλο τον Ελληνικό λαό, ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όποτε και αν αυτό απαιτηθεί και θα δώσει μαζί με το λαό όποιον αγώνα απαιτηθεί, για να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος της απαξίωσης της πατρίδας, του ενδοτισμού και της υποτέλειας και για να αποκτήσει η Ελλάδα και οι Έλληνες τους ηγέτες και την πατριωτική κυβέρνηση που τους αξίζουν.

Αθήνα 15 Απριλίου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.