Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Σταθάκης: Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022!!!!


ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Γύρω στις 22 Απριλίου εκτίμησε ο Γιώργος Σταθάκης ότι θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups», το οποίο διοργανώνεται από τον Economist, στο Βερολίνο.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τόσο η συνταξιοδοτική, όσο και η φορολογική μεταρρύθμιση θα «περάσουν» από την ελληνική Βουλή δίχως σημαντικά προβλήματα.

Όσον αφορά στην κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώνεται «μέρα με τη μέρα», ενώ εκτίμησε ότι το β’ εξάμηνο του 2016, το ΑΕΠ θα επανέλθει σε περίοδο αύξησης. «Βλέπουμε μία ισχυρή κυκλική ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία»[***] σημείωσε, ενδεικτικά.

Ο υπουργός Οικονομίας έκανε ειδική μνεία και στο ζήτημα του χρέους. «Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπάρξουν νέες συζητήσεις για τα ομόλογα, τα οποία ωριμάζουν μετά το 2022».

Όσον αφορά στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, χαρακτήρισε «μη ρεαλιστικό» τον στόχο των 50 δισ. ευρώ. «Αυτή τη στιγμή στοχεύουμε σε έσοδα 15 δισ. ευρώ, ίσως και λίγο λιγότερα» έσπευσε να διευκρινίσει. Αιτιολογώντας τα «φτωχά» έσοδα, ο κ. Σταθάκης παρέπεμψε στο πολιτικό κλίμα και τη γραφειοκρατία.

Πηγή:http://www.kontranews.gr/oikonomia/197847-stathakes-to-elleniko-chreos-einai-biosimo-eos-to-2022

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: [***]:

Να πούμε οτι ο "αριστερός επενδυτής" Σταθάκης έχει δίκηο για αυτή  "την ισχυρή κυκλική ανάπτυξη", αφού  την βλέπουμε να έρχεται και μείς ...Την φωτογραφίσαμε μάλιστα...Μόνο μην την κοιτάτε για πολύ γιατί θα ζαλιστείτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.