Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Δήλωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ αναφορικά με τα αποτελέσματα της διάσκεψης κορυφής ΕΕ - Τουρκίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναφορικά με την δήλωση της ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου το ΕΠΑΜ επισημάνει τα εξής:

1. Η δήλωση αναφέρει στο σημείο 1 ότι «η Τουρκία και η Ελλάδα, βοηθούμενες από την ΕΕ, θεσμούς και οργανώσεις, θα κάνουν τα αναγκαία βήματα και θα συμφωνήσουν σε απαραίτητες διμερείς ρυθμίσεις, που περιλαμβάνουν την παρουσία Τούρκων αξιωματούχων σε Ελληνικά νησιά και Ελλήνων αξιωματούχων στην Τουρκία από την 20η Μαρτίου για να διασφαλισθεί ο συντονισμός και να διευκολυνθεί η ομαλή λειτουργία των εν λόγω ρυθμίσεων……».

Αυτό σημαίνει ότι την Κυριακή θα φθάσουν οι πρώτοι Τούρκοι αξιωματούχοι στα Ελληνικά νησιά με ότι αυτό συνεπάγεται. Το ΕΠΑΜ με την δήλωση του της 13ης Μαρτίου κατήγγειλε την πράξη αυτή και πρότεινε την εγκατάσταση παρατηρητών του ΟΗΕ στα Τουρκικά παράλια για την ταυτοποίηση των προσφύγων.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος» αναφέρει και τα εξής: «Ο χώρος στον οποίον η Τουρκία βρίσκεται κοντά στον πόλεμο, περισσότερο από κάθε άλλη περίπτωση είναι τα νησιά του Αιγαίου που περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό τον ζωτικό της χώρο». Ο κος Τσίπρας εγνώριζε την θέση αυτή του Τούρκου Πρωθυπουργού και παρόλα αυτά δεν επέμενε να απαλειφθεί αυτή η πρόταση.


2. Δεν γίνεται καμία αναφορά για την τύχη των 50.000 προσφύγων και μεταναστών που είναι ήδη στην Ελλάδα και οι οποίοι φαίνεται ότι θα παραμείνουν στην Ελλάδα, μαζί με όλους τους υπόλοιπους που θα έλθουν -και καμμιά πρόβλεψη δεν υπάρχει για να αποτραπεί η έλευσή τους και ο εγκλωβισμός τους στη χώρα μας σε αυτή την συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που συνυπέγραψε ο κος Τσίπρας.

3. Ενώ η δήλωση εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια για την βομβιστική επίθεση της περασμένης Κυριακής στην Άγκυρα, δεν υπάρχει καμμιά αναφορά για την σφαγή του Κουρδικού λαού από τις κυβερνητικές δυνάμεις στην Τουρκία.

Το ΕΠΑΜ καταδικάζει την προδοτική στάση του Αλέξη Τσίπρα και καλεί τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ιδίως στα νησιά να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση Τούρκων εκεί.

Αθήνα 19 Μαρτίου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.