Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Μια κατάληψη διαφορετική από τις άλλες στο Γυμνάσιο Φίλιας


Το γυμνάσιο Φίλιας Λέσβου από την αρχή της χρονιάς υπολειτουργεί, μη έχοντας σχεδόν κανέναν καθηγητή βασικών μαθημάτων παρά μόνο φιλόλογο, εδώ και δύο μήνες μαθητές και γονείς κάνουν υπομονή για να τοποθετηθούν καθηγητές. Με δύο φιλόλογους, θεολόγο, γυμναστή και καθηγητή αγγλικών,  πρόγραμμα στο σχολείο δε μπορεί να λειτουργήσει. 

Από χθες οι 23 μαθητές με τη στήριξη των γονιών τους και των καθηγητών ξεκίνησαν μια κατάληψη διαφορετική από τις άλλες. Μετά από  συνεδρίαση των μαθητών, δημιουργήθηκαν  ομάδες, έγινε καταμερισμός των εργασιών και βγήκε το πρόγραμμα δράσης. Κανένας δε φεύγει από το σχολείο και σαν μια κυψέλη δημιουργίας τα παιδιά κάνουν φροντιστηριακά μαθήματα, εργασίες για το σχολείο τους, διοργανώνουν αθλοπαιδιές, γίνεται προβολή ντοκιμαντέρ ενώ οι γονείς τους με έντυπο υλικό στα χέρια γυρίζουν πόρτα πόρτα το χωριό και ενημερώνουν την τοπική κοινωνία για την κατάσταση. 

«Το γυμνάσιο καλύπτει τα χωριά Ανεμώτια, Σκαλοχώρι και Φίλια  και εκτός από φιλόλογο υπάρχουν κενά σε όλες τις άλλες βασικές ειδικότητες μαθημάτων μαθηματικό, φυσικό, χημικό, βιολόγο, 12 συνολικά μαθήματα δε διδάσκονται» είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο διευθυντής του σχολείου Λάζαρος Χονδροματίδης. Το σχολείο αν και απομακρυσμένο δεν ανήκει στα δυσπρόσιτα και έτσι δεν προτιμάται από τους εκπαιδευτικούς, οι προσλήψεις από το Υπουργείο γίνονται αργά και με το σταγονόμετρο και οι μαθητές του γυμνασίου Φίλιας προχώρησαν σ΄ αυτή τη δημιουργική κατάληψη περιμένοντας τους δασκάλους τους.

Πηγή:http://www.era-aegean.gr/


https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF_%CE%93%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF_%CE%A6%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.