Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Το αποτρόπαιο έγκλημα που συντελείται σήμερα στην Ελλάδα είναι άνευ προηγουμένου στην παγκόσμια ιστορία!!!


Τoυ Αρη Οικονόμου

Έχει σχεδόν μηδενισθεί η αξία των μετοχών που κατέχει το κράτος στις τέσσερις τράπεζες, έχοντας πετάξει άνω των 31 δις € από το παράθυρο – ενώ ας μην θεωρούμε πως είναι πια υγιείς, οπότε δεν θα χρειαζόταν η δήμευση των καταθέσεων
«Η Ελλάδα διοικείται από μία στυγνή δικτατορική κυβέρνηση στο παρασκήνιο, από την Τρόικα δηλαδή, με τυπικές κυβερνήσεις στο προσκήνιο – οι οποίες έχουν ουσιαστικά το ρόλο του σάκου του μποξ, για να εκτονώνεται ανόητα η οργή των Πολιτών».

Άρθρο

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας δήλωσε πρόσφατα πως είναι ικανοποιημένος με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αύξησης κεφαλαίων των τραπεζών, για τρίτη συνεχή φορά – επειδή, κατά τον ίδιο, οι επενδυτές εμπιστεύθηκαν ξανά την Ελλάδα![***]. Τι ακριβώς εμπιστεύθηκαν, δεν έκανε τον κόπο να εξηγήσει στους Έλληνες – στους οποίους πλέον δεν ανήκει ούτε η χώρα, ούτε οι τράπεζες της.
Ειδικότερα, γνωρίζοντας κανείς πως στις τράπεζες είναι υποθηκευμένο μεγάλο μέρος της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, καθώς επίσης πολλές επιχειρήσεις, ενώ στην Τρόικα η δημόσια περιουσία, δεν είναι καθόλου δύσκολο να συμπεράνει ποιοί είναι οι νέοι ιδιοκτήτες της Ελλάδας – ενώ δεν προσφέρει σε τίποτα η εθελοτυφλία.
Διαπιστώνεται πάντως πια «δια γυμνού οφθαλμού» ότι, αφενός μεν οι τράπεζες αφελληνίζονται, αφετέρου πως έχει συντελεσθεί η μεγαλύτερη τραπεζική ληστεία όλων των εποχών (αναλυτικό άρθρο), εις βάρος των κορόιδων – των φορολογουμένων Πολιτών, καθώς επίσης των Ελλήνων μικρομετόχων που απαγορεύθηκε να συμμετέχουν στην κεφαλαιοποίηση (όπως συνέβη και με το κράτος).
Περαιτέρω, στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται οι τιμές των μετοχών των τραπεζών, με τις οποίες έγινε η αύξηση κεφαλαίου το 2014, καθώς επίσης οι αντίστοιχες του 2015 – όπου στην τέταρτη στήλη (διαφορά), σημειώνεται πόσες φορές μικρότερη ήταν η τιμή το 2015, στην επόμενη πόση είναι πλέον η συμμετοχή των ιδιωτών, ενώ στην τελευταία του κράτους.

Συμπεραίνεται λοιπόν πως η Eurobank, καθώς επίσης η Alpha Bank, έχουν πλέον ιδιωτικοποιηθεί εντελώς, χωρίς να εισπράξει κάποιο αντίτιμο το κράτος – αλλά, αντίθετα, να έχει χάσει όλα σχεδόν τα χρήματα του, από τις δύο προηγούμενες κεφαλαιοποιήσεις! Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το κράτος είμαστε εμείς, αφού με τους φόρους μας πληρώνονται οι ζημίες – τις οποίες διαπιστώνουμε από τα συνεχή μέτρα που ανακοινώνονται, σε καθημερινή σχεδόν βάση.
Περαιτέρω, από τον επόμενο πίνακα φαίνεται πόσα έχασε κάποιος, είτε ιδιώτης μικρός μέτοχος, είτε το δημόσιο – στο υποθετικό παράδειγμα, κατά το οποίο τοποθέτησε 1.000 € από την τσέπη του, για την αγορά μετοχών κατά την αύξηση κεφαλαίου των τραπεζών το 2014 (χωρίς τα δεκαδικά ψηφία).  


Με απλά λόγια, τα 1.000 € που έβαλε κάποιος υποθετικά από την τσέπη του μόλις το 2014 (το κράτος επίσης),έγιναν 32 € στην πρώτη τράπεζα (έχασε δηλαδή τα 968 €), 66 € στη δεύτερη, 17 € στην τρίτη και 61 € στην τελευταία! (επιφυλασσόμενος για τυχόν αριθμητικά λάθη).
Εάν αυτό δεν είναι ληστεία στο φως της ημέρας, μία μεγάλη ντροπή για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ενώ καλύτερα να μην χαρακτηρίσουμε τη «συμμορία» που την εκτέλεσε, τότε τι άλλο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ληστεία;
Συνεχίζοντας, τα κεφάλαια που είχε διαθέσει το κράτος (ΤΧΣ) προηγουμένως στις τέσσερις παραπάνω τράπεζες ήταν περίπου 25 δις €, τα οποία είχαν εκτοξεύσει το πραγματικό έλλειμμα ξανά στα ύψη, οπότε το δημόσιο χρέος – γεγονός που σημαίνει ότι, γίνεται εν αγνοία μας όλο και μεγαλύτερο, παρά την πολιτική λιτότητας, για να ενισχύονται οι τράπεζες, έτσι ώστε να είναι σε θέση να κατασχέσουν τα σπίτια μας!
Από την άλλη πλευρά, στα τέλη του 2013 η αξία των μετοχών του κράτους σε αυτές τις τράπεζες ήταν 22,5 δις €, στα τέλη του 2014 είχε πέσει στα 13 δις €, το Μάρτιο του 2015 στα 6,5 δις €, ενώ τον Οκτώβριο του 2015 ήταν μόλις 2,4 δις €. Επομένως, είχαν χαθεί ήδη τα 22,6 δις €, τα οποία φυσικά θα επιβαρύνουν όλους εμάς –μέσω της υπερβολικής αύξησης των φόρων, των μειώσεων των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, των συντάξεων, του περιορισμού του κοινωνικού κράτους κοκ.
Σήμερα έχει σχεδόν μηδενισθεί η αξία των μετοχών που κατέχει το κράτος στις τέσσερις μεγάλες τράπεζες, έχοντας πετάξει άνω των 31 δις € από το παράθυρο – ενώ όποιος θεωρεί πως είναι πλέον υγιείς, οπότε δεν θα χρειαστεί να συμμετέχουν οι καταθέτες στη διάσωση τους (haircut), θα ήταν καλύτερα να προσέξει τη θέση της S&P, σύμφωνα με την οποία τα νέα κεφάλαια των τραπεζών είναι πάρα πολύ χαμηλά.
Περαιτέρω, φαίνεται πως οι δανειστές είναι άπληστοι και αχόρταγοι, κρίνοντας από τις νέες απαιτήσεις τους για μειώσεις μισθών (ΔΝΤ) – αν και δεν είναι πολλοί αυτοί που κατανοούν τί ακριβώς κρύβεται πίσω από τις συγκεκριμένες απαιτήσεις. Ειδικότερα, όλες οι τιμές των παγίων διαμορφώνονται αργά ή γρήγορα σε ανάλογο ύψος με τους μισθούς – γεγονός που σημαίνει ότι, όσο περιορίζονται οι μισθοί, τόσο μειώνονται οι τιμές.
Με απλά λόγια, οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων (σπίτια, οικόπεδα, επιχειρήσεις) μειώνονται συνεχώς, ανάλογα με την πτώση των μισθών τους – ενώ την ίδια στιγμή καλούνται να πληρώσουν υψηλότερους φόρους. Επομένως, καταδικάζονται να χάσουν ότι έχουν και δεν έχουν, καταλήγοντας άβουλοι σκλάβοι χρέους – ενώ οι τράπεζες έχουν ήδη προετοιμασθεί, για να μεταφέρουν όλη την ιδιωτική περιουσία σε ξένα χέρια.
Ολοκληρώνοντας, το αποτρόπαιο έγκλημα που συντελείται σήμερα στην Ελλάδα είναι μάλλον άνευ προηγουμένου στην παγκόσμια ιστορία – ακόμη και αν συγκριθεί με τα ανάλογα εγκλήματα της πρώτης αποικιοκρατικής εποχής.
Σε κάθε περίπτωση, η χώρα δεν θα ανήκει σύντομα στους Έλληνες, ενώ διοικείται από μία στυγνή δικτατορική κυβέρνηση στο παρασκήνιο, από την Τρόικα δηλαδή, με τυπικές κυβερνήσεις στο προσκήνιο – οι οποίες έχουν ουσιαστικά το ρόλο του σάκου του μποξ, για να εκτονώνεται ανόητα η οργή των πολιτών.
Συγγραφέας

[Δημοσιεύτηκε με τίτλο:"Το τραπεζικό κόλπο"]
[***] ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:


...//...


BiG Business από τα Αριστερά

Για να γίνεις Πλούσιος...Δε Θέλει Κόπο Αγάπες μου, Θέλει Τρόπο.


Του Δημήτρη Καρούσου*

Ολοκληρώνεται η "Ανακεφαλαιοποίηση αλλά Γκρέκα" ή "Αλλιώς Πως Τους Κλέβουμε Μπροστά στα Μάτια Τους " ή " Πίσω από τις Λέξεις Κρύβεται ο Αλέξης"
Τι δεν θα σας πουν τα Βόθρο – Κάναλα
Τι σημαίνει ο όρος Ανακεφαλαιοποίηση? 

Επιστημονικά:
σημαίνει εισφορά νέων κεφαλαίων έτσι ώστε ο λόγος των «ιδίων βασικών κεφαλαίων των τραπεζών» προς τα "χορηγούμενα δάνεια" δηλαδή το ...
περίφημο Core Tier I να είναι μεγαλύτερο από 8-10 % .

Με απλά λόγια
σημαίνει εισφορά νέων κεφαλαίων έτσι ώστε τα "ίδια βασικά κεφάλαια της τράπεζας" δηλαδή αυτά που η τράπεζα κρατάει στο "ταμείο της" ως εγγύηση έναντι των δανείων που έχει δώσει να διατηρούνται πάνω από το 10% δηλαδή Core Tier I > 10%

Παράδειγμα ...
Μια τράπεζα έχει δανειακό άνοιγμα ή και επενδύσεις ύψους 10 δις άρα πρέπει να κρατάει στο "ταμείο της" τουλάχιστον 1δις … δηλαδή το 10%
Το γεγονός ότι οι τράπεζες χρεοκόπησαν το γνωρίζουμε όλοι …αυτό που Σας Κρύβουν όμως Έντεχνα είναι ότι, σύμφωνα με τους Ισολογισμούς τους, φυσικά και διαθέτουν "ίδια βασικά κεφάλαια" "στα ταμεία τους", απλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι το Core Tier I έχει πέσει κάτω από το 10 %, βρίσκεται στο 8 έως 9% και μετά από τις ανακεφαλαιοποιήσεις θα βρεθεί στο 19% …. 

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι το Σύνολο των Κεφαλαίων που διαθέτουν οι τράπεζες, παρότι βρίσκονται σε φάση χρεοκοπίας είναι περίπου 18 δις και χρειάζονται ακόμα 14 δις για να ανέλθει το Core Tier I πάνω από 10%.
Άρα 18 δις που ήδη έχουν, συν 14 δις που θα τους δώσουμε με τις θυσίες και το αίμα μας σύνολο 32 δισ "βασικά κεφάλαια, στο ταμείο τους " ….

Ανακεφαλαιοποίηση αλλά Γκρέκα Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ 

Τα Hedge Fund λοιπόν ήρθαν και έκαναν τις προσφορές τους, και μιας και τα "βιβλία προσφορών" για τις περισσότερες τράπεζες έκλεισαν μαθαίνουμε ότι εξαγόρασαν όλες τις τράπεζες αφού έδωσαν Συνολικά το ποσό των 800 εκκ ευρώ !!!!!! (δηλαδή λιγότερο από 1 δις)
Δεν ξέρω πόσο πιο Απλά να το Εξηγήσω …Αγόρασαν τα 32 δις και πρόσφεραν 800 εκκ !!!! "Είναι ο Κόσμος των Hedge Fund ηλίθιε" …
Δεν αγόρασαν μόνο αυτό…οι τράπεζες έχουν ενεργητικό συνολικού ύψους 345 δις …
Με τα 800 εκκ δηλαδή με λιγότερο από 1 δις αγόρασαν και τα χρήματα, 40 δις του ΤΧΣ που είχαν δοθεί στις τράπεζες από τις θυσίες των προηγούμενων Μνημονίων και που φυσικά προστέθηκαν στο δημόσιο Χρέος …..
Με τα 800 εκκ δηλαδή με λιγότερο από 1 δις αγόρασαν και τα Στεγαστικά σας….οπότε μάλλον κατανοείτε ότι περιττή και άνευ σημασίας η συζήτηση για το πόσα στεγαστικά καλύπτονται….

Πληρώσαμε εμείς όλα αυτά τα χρήματα που περιέγραψα πιο πάνω, βρήκαν 18 δισ στα "Ταμεία τους, Ίδια Κεφάλαια" … Μας δίνουν 800 εκκ δηλαδή λιγότερο από 1 δις και θα έχουν τις πιο υπερκεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην ευρωζώνη με το Core Tier I να βρίσκεται πάνω από 19 %, όταν ο νόμος για την ευρωζώνη λέει Core Tier I >10 %  και πήρανε EXTRA Bonus…
Οι τιμές των μετοχών που προκύπτουν για τους νέους μεγαλομετόχους δηλαδή τα Hedge Fund είναι 40% με 50 % πιο κάτω από τις τρέχουσες χρηματιστηριακές, δηλαδή άμεσα κέρδη 40-50% με το Καλημέρα …

BiG Business από τα Αριστερά!!!, Ανοίχτε και εσείς ένα Hedge Fund …το θέμα είναι μπορείτε???

Με ρωτάγατε λοιπόν οι περισσότεροι τότε που έγραψα το 1ο μου άρθρο πριν το δημοψήφισμα "Τι θα γίνει με το στεγαστικό μου δάνειο εάν πάμε σε δραχμή …???" και σας απαντούσα
"Ότι αποφασίσετε Εσείς, ανάλογα με ποια κυβέρνηση Εσείς, θα Επιλέξετε."

Δείτε τι θα γίνει τώρα που Αποφασίσατε να Μείνετε στη λυκοφωλιά του Ευρώ και να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία στο Παιδί που...
Μετέτρεψε το OXI σε ΝΑΙ
Το Σκίζω Μνημόνιο σε Εφαρμόζω Μνημόνιο
Το Κανένα Σπίτι στα Χέρια Τραπεζίτη σε Κανένα Σπίτι στα Χέρια Ιδιοκτήτη …και αν δεν το χάσετε από το στεγαστικό θα το χάσετε από τους Φόρους….
… .. …Que Sera, Sera 

ΥΓ : Με απλά λόγια. Η χειρότερη Ανακεφαλαιοποίηση που έγινε στην Ιστορία του Πλανήτη, δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο Πουθενά, ελπίζω κάποια μέρα ο Λαός να αναζητήσει Ευθύνες, μπορούσε να γίνει διαφορετικά …

Εσείς όμως Επιτρέψατε και Επιλέξατε να γίνει έτσι.. 

*Ο Δημήτρης Καρούσος ήταν υποψήφιος βουλευτής με το Ε.ΠΑ.Μ. στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015

Πηγή:
http://ta-matia-anoikta.blogspot.gr/2015/11/Karousos-BiG-Business-apo-ta-Aristera.html#more

Διάβασε και: ΜΕΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η “ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ” ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.