Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Όχι στην «Ελληνογερμανική Συνέλευση» λέει το Συμβούλιο Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών


Ανοιχτή επιστολή στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης Α' και Β΄βαθμού απευθύνει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με την οποία λέει ένα ηχηρό «όχι» στην «Ελληνογερμανική Συνέλευση». Η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» αποτελεί έναν θεσμό γερμανικής εμπνεύσεως, για την προαγωγή της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Γερμανίας, που σύμφωνα με το Συμβούλιο κρύβει πολλές παγίδες.

Η επιστολή:

Αξιότιμοι κ.κ. Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, Πρόεδροι και Μέλη των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων,

με αφορμή την «5η Ελληνογερμανική Συνέλευση», οι εργασίες της οποίας πρόκειται να λάβουν χώρα από 4-7.11.2015 στο Βερολίνο, με τον προσήκοντα σεβασμό στον θεσμικό σας ρόλο και την υψηλή κοινωνική σας αποστολή και με αίσθημα ευθύνης θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:

Όπως είναι ευρέως πλέον γνωστό, η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» αποτελεί θεσμό γερμανικής εμπνεύσεως, τα νήματα του οποίου (έστω και πιο διακριτικά από το παρελθόν μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε) κινεί ο περιβόητος κ. Γιόακιμ Φούχτελ. Ακόμη και τα πνευματικά δικαιώματα του site του θεσμού  αυτού ανήκουν στο γερμανικό δημόσιο όπως αυτό αναφέρει: « © 2011 - 2015 Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung». Στρατηγικός της στόχος είναι η περαιτέρω διείσδυσή της στην οικονομική, πολιτική, πνευματική και κοινωνική ζωή της χώρας μας και η λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, με δέλεαρ την παροχή «τεχνογνωσίας», «συμβουλών», «εκπαίδευσης» και άλλης βοήθειας. Όμως η μέχρι τώρα εμπειρία του θεσμού αυτού έχει αποδείξει ότι ισχύει απόλυτα η φράση: «άνθρακας ο θησαυρός». Και στις ελάχιστες, μετρημένες στα δάχτυλα, περιπτώσεις που υπήρξε παροχή ουσιαστικής τεχνογνωσίας αυτό έγινε με το «αζημίωτο» για τα γερμανικά συμφέροντα, μέσω χρηματοδότησης από πόρους του ελληνικού ΕΣΠΑ, χωρίς διαγωνισμό, κατά παράβαση του εθνικού και κοινοτικού δικαίου! Για να μην επικαλεστούμε το γεγονός ότι σύμφωνα με επίσημα γερμανικά στοιχεία, μεγάλο μέρος των δήμων της ΟΔΓ είναι καταχρεωμένοι κι επομένως είναι αμφίβολο στο κατά πόσο είναι σε θέση να παρέχουν καλές πρακτικές στους ΟΤΑ της χώρας μας...

Όπως πλήθος στοιχείων μαρτυρούν, το στρατηγικό αυτό εγχείρημα  της γερμανικής κυβέρνησης αποσκοπεί στον έλεγχο των πόρων της χώρας (ενέργεια, σκουπίδια, ακίνητη περιουσία, κονδύλια της Ελλάδας από το ΕΣΠΑ κτλ.) και της αναπτυξιακής πορείας των περιφερειών και των δήμων της χώρας. Επιχειρείται παράλληλα η απορρόφηση των προικισμένων με ιδιαίτερες σπουδές και δεξιότητες νέων μας σε κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας υπό σκληρές συνθήκες – θέσεις που δεν προσελκύουν τη γερμανική νεολαία – και ο προσανατολισμός του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και της ελληνικής οικονομίας στις ανάγκες της Γερμανίας εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Οι στόχοι αυτοί των γερμανικών μεθοδεύσεων αποκαλύφθηκαν δημόσια από πλήθος ωμών παρεμβάσεων του κ. Φούχτελ και των συν αυτώ, με πλέον χαρακτηριστική την αποστολή προ μηνών από την «Ελληνογερμανική Συνέλευση» (πρακτικά: από τη γερμανική κυβέρνηση) αναλυτικού ερωτηματολογίου, που επιχειρούσε την ακτινογράφηση της περιουσίας, των πόρων, του ανθρώπινου δυναμικού και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε δήμου και περιφέρειας - ερωτηματολόγιο που προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις από σημαντικούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Ανομολόγητος στόχος επίσης των ποικίλων γερμανικών μεθοδεύσεων («Ελληνογερμανική Συνέλευση», αδελφοποιήσεις ελληνικών και γερμανικών δήμων, πρωτοβουλίες όπως το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» και το «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας» κ.α.) είναι να στραφούν οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και οι Δήμοι της χώρας μας μακρυά από την εθνική υπόθεση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και να απαλλαγεί η σύγχρονη Γερμανία από το άγος των ναζιστικών εγκλημάτων χωρίς «Δικαιοσύνη και Αποζημίωση».

Επισημαίνουμε επίσης ότι η υψηλή δαπάνη (περίπου 1.000 ευρώ ανά συμμετέχοντα) μετακίνησης και διαμονής στη Γερμανία των Ελλήνων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρόκειται να βαρύνει αποκλειστικά τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, δηλαδή τους χειμαζόμενους από την κρίση Έλληνες πολίτες. Επισημαίνουμε, τέλος, ότι η 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση  επρόκειτο να λάβει χώρα στην Κρήτη πριν ένα χρόνο αλλά λόγω δικαιολογημένου φόβου για ισχυρές λαϊκές αντιδράσεις, κατέληξε, μετά από πολλαπλές αναβολές, να φιλοξενηθεί την πρώτη βδομάδα του Νοεμβρίου στο Βερολίνο.

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, οι Ενώσεις Θυμάτων και η συντριπτική πλειοψηφία των μαρτυρικών δήμων έχουν αποκαλύψει και καταγγείλει με στοιχεία και εγκαίρως τις μεθοδεύσεις αυτές. Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης εις βάρος της χώρας μας πρέπει πάσει θυσία να αποτραπούν! Στο πλαίσιο αυτό, αξιότιμοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, Πρόεδροι και Μέλη των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων όλης της χώρας, και ιδίως των μαρτυρικών δήμων, σας καλούμε να απόσχετε από την Ελληνογερμανική Συνέλευση θέτοντας φραγμό στην επιχείρηση εκμετάλλευσης και λεηλασίας της χώρας μας. Σας καλούμε επίσης να ενώσετε τις δυνάμεις σας με το κίνημα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα αλλά και το διαρκώς διευρυνόμενο κίνημα υποστήριξης του αγώνα μας μέσα στην ίδια τη Γερμανία, ειλικρινή έκφραση των πραγματικών δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών, διεκδικώντας την καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων, την αποζημίωση των θυμάτων, την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών καθώς και την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Διεκδικώντας δηλαδή την Δικαίωση της Θυσίας το Ελληνικού Λαού, που πρόσφερε τα μέγιστα στον αγώνα για την συντριβή του ναζισμού και του φασισμού.

Το Εθνικό Συμβούλιο με σταθερότητα αντιπαλεύει κάθε προσπάθεια απεμπόλησης των εθνικών μας δικαίων και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού! Ελπίζουμε ότι στην εθνική αυτή προσπάθεια η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού θα δώσει δυναμικό παρών!

Ο Πρόεδρος
Μανώλης Γλέζος

Ο Γραμματέας της Σ.Ε.
Στέφανος Ληναίος

Πηγή:http://tvxs.gr/news/ellada/oxi-stin-ellinogermaniki-syneleysi-leei-symboylio-diekdikisis-germnaikon-ofeilon

...//...

Αποχή από την «5η Ελληνογερμανική Συνέλευση» ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Να απέχει από τις εργασίες της «5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» (που θα πραγματοποιηθούν στο Βερολίνο από 4 έως 7 Νοεμβρίου 2015) προκειμένου «να μπει φραγμός στην επιχείρηση εκμετάλλευσης και λεηλασίας της χώρας μας», όπως σημειώνεται στο ψήφισμά του, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης.

Επίσης επανέλαβε τη στήριξή του στο κίνημα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα, διεκδικώντας την καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων, την αποζημίωση των θυμάτων, την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών, καθώς και την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2011002/apochi-apo-tin-5i-ellinogermaniki-sinelefsi-psifise-to-periferiako-simvoulio-attikis

...//... 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ "ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ" ΠΟΥ ΤΕΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΥΗΚΟΑ ΩΤΑ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΟΠΟΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ...
ΤΟΛΜΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ "ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...!!" 

"ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ" ΜΕΡΙΚΟΎΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ:



Στο Βερολίνο θα μεταβεί ο Μπουτάρης για να συμμετάσχει στην Ελληνογερμανική συνέλευση

Στο Βερολίνο θα μεταβεί, από 4 έως 7 Νοεμβρίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να συμμετάσχει στην 5η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση με θέμα "Ο Δήμος γκρεμίζει το τείχος της κρίσης".

Στη Συνέλευση θα γίνουν συζητήσεις εργασίας με θεματικές που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη, τη συμμετοχή και ενσωμάτωση μεταναστών, τη διαχείριση απορριμμάτων - πράσινη πόλη, τον τουρισμό, την προοδευτική ενεργειακή πολιτική και τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους σε ένα διαδραστικό φόρουμ διαλόγου, ενώ στην τελική συνεδρίαση θα υπογραφεί η διακήρυξη από τις Κεντρικές Ενώσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δύο χωρών και θα συζητηθούν οι προοπτικές της 6ης Συνάντησης της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/


...//...


Πατούλης: Η Ελληνογερμανική Συνέλευση είναι "ευεργέτημα για την ανάπτυξη"!!!

Την ώρα που η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εκφράζει την αντίθεσή της στο περιεχόμενο της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η οποία καλεί τους αιρετούς στο Βερολίνο 4-7/11, και η οποία πρόκειται να απέχει από τις εργασίες της προσυπογράφοντας τις θέσεις του κειμένου του Μανώλη Γλέζου και του Στ. Ληναίου, στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ,  ξέσπασε αντιπαράθεση, με τον Γ. Πατούλη να υπερασπίζεται τη συνεργασία με τη Συνέλευση και των συμφερόντων που προωθεί. 
"Πρέπει να έχουμε σχέσεις με άλλα κράτη" είπε ο Γ. Πατούλης επιτιθέμενος δριμύτατα στον Γ. Ιωακειμίδη, μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, όταν ο τελευταίος ζήτησε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της Συνέλευσης. Ο Γ. Πατούλης, χαρακτήρισε, μάλιστα, τη Συνέλευση "ευεργέτημα για την ανάπτυξη". 

"Είμαστε αντίθετοι με τις στοχεύσεις της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και της γερμανικής κυβέρνησης" ξεκαθάρισε ο Δημ. Μπίρμπας, επικεφαλής της "Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Ανατροπής", προκρίνοντας τη συνεργασία μόνο με τα αυτοδιοικητικά όργανα άλλων χωρών.

Πηγή:http://www.avgi.gr/article/5979841/-oxi-stin-ellinogermaniki-suneleusi


...//...

Χρ. Μαμσάκος: «Ο Δήμος γκρεμίζει το Τείχος της Κρίσης»

Από τον Χριστόδουλο Μαμσάκο, Δήμαρχο Δράμας & νέου εκπρόσωπου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση από πλευράς ΚΕΔΕ

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα και η Γερμανία συνδέονται με μια μακρά παράδοση στενών και φιλικών σχέσεων. Δεκάδες χρόνια τώρα σφυρηλατήθηκε μια ιδιαίτερα στενή φιλική σχέση μεταξύ των δύο λαών μας, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα κάποιες φορές από μερίδα «άδικων» Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των δύο χωρών.

Όλα αυτά τα χρόνια, η φιλία μας δοκιμάστηκε και εμπεδώθηκε σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μέσα από συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα:
Στην πολιτική, στην οικονομία, στον πολιτισμό. Σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μετανάστες δόθηκε η ευκαιρία να εργαστούν στη Γερμανία, να συμβάλλουν και να συμμετάσχουν στο «οικονομικό της θαύμα».
Παράλληλα, χιλιάδες Έλληνες σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να σπουδάσουν ή να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη Γερμανία, και σήμερα επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων στην Ελλάδα να διατηρούν ακόμη τις παλιές φιλίες και συνεργασίες με συναδέλφους τους στη Γερμανία.

Οι ανταλλαγές σε ανθρώπινο επίπεδο, είναι επίσης σημαντικές, εφόσον κάθε χρόνο χιλιάδες Γερμανοί επισκέπτονται της Ελλάδα, γοητευμένοι από τα ιστορικά μνημεία και τις απαράμιλλες παραλίες της χώρας, ενώ πολύ σημαντικές είναι και οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Ιδιαίτερης όμως βαρύτητας είναι το γεγονός ότι οι δύο χώρες συμμετέχουν εδώ και αρκετά χρόνια, μαζί με άλλους εταίρους, στη διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού μέλλοντος. Ενός μέλλοντος, όπου η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αποτελεί προϋπόθεση, αρχή και αξία «sine qua non».
Ενός μέλλοντος όπου οι δύο πλευρές, Ελλάδα και Ευρώπη, έχουν η μία την ανάγκη της άλλης.
Γιατί είναι γνωστό ότι στην Ευρώπη η Ελλάδα ξαναβρίσκει τις παλιές της αρχές και πεποιθήσεις, ενώ η Ευρώπη συναντά στο πρόσωπο της Ελλάδας την κοιτίδα του σημερινού της πολιτισμού.
                                                           Ευρώπη μια δυνατή ιδέα

Δυστυχώς, η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δοκίμασε τις παραδοσιακές και στενές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών μας. Στην πορεία προς τη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών και της οικονομίας, πολύς κόσμος βρέθηκε αντιμέτωπος με ιδιαίτερα σκληρές καταστάσεις. Και εδώ τίθεται πάλι το ζήτημα της αλληλεγγύης. Η δύναμη της Ευρώπης είναι το ξεπέρασμα των κρίσεών της.
                
 Γιατί η Ευρώπη είναι πάνω από αριθμούς και νούμερα. Είναι ΙΔΕΑ.

Αυτή η ΙΔΕΑ πραγματοποιείται με τον καλύτερο τρόπο στο πλαίσιο της «Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης“ και την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και ιδιαίτερα των Δήμων δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Σήμερα κιόλας χρειάζονται άμεσες συνέργειες σε όλα τα επίπεδα. Η προστιθέμενη αξία της γερμανικής εμπειρίας και τεχνογνωσίας θα λειτουργήσει επ` ωφελεία και των δύο πλευρών. Επ` ωφελεία της Ευρώπης.
                                    Πίσω στις ρίζες για να γκρεμίσουμε το τείχος
Η απόφαση της ΚΕΔΕ να συνεχιστεί η άριστη συνεργασία με την Ελληνο-γερμανική Συνέλευση, αποτελεί μια σοβαρή δέσμευση, που καταδεικνύει την βούληση των ελληνικών Δήμων να προωθήσουν την εταιρική συνεργασία με την Γερμανία σε όλους τους τομείς. Γιατί, η συνεργασία αυτή, πέρα από τα δημοσιοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εταίροι, θα οδηγήσει τους πολίτες των χωρών μας στις ευρωπαϊκές τους ρίζες. Στην Ευρωπαϊκή Ιδέα, που τα τελευταία χρόνια ξαχάσαμε.
Μαζί θα συμπορευτούμε για τη διοργάνωση της DGV V στο Βερολίνο και με σύνθημα

                                                           «Ο Δήμος γκρεμίζει το Τείχος της Κρίσης».

Πηγή:http://paratiritirio-amarousiou.blogspot.gr/2015/10/blog-post_15.html

...//...


...//...

Να επαναλάβουμε εδώ την Ανακοίνωση του Ε.ΠΑ.Μ. σχετικά με το παραπάνω θέμα.[Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015]:

Έκκληση του ΕΠΑΜ προς τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες να απόσχουν από την 5η Ελληνογερμανική συνάντηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από 4 έως 7 Νοεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο η 5η Ελληνογερμανική συνάντηση στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης, που συμφωνήθηκε από τον Μάρτιο του 2010 ανάμεσα στην τότε ελληνική κυβέρνηση ΓΑΠ και την Γερμανία.

Η αποκαλούμενη ελληνογερμανική εταιρική σχέση, δεν εντάσσεται στις καλώς εννοούμενες διακρατικές σχέσεις με βάση την αμοιβαιότητα που οφείλει να διατηρεί η χώρα μας με όλες τις χώρες εντός και εκτός ΕΕ, αλλά συνιστά προνομιακή, αποικιακού τύπου διείσδυση της Γερμανίας στην Ελλάδα. Η ελληνογερμανική εταιρική σχέση θεμελιώνεται σε μια πολιτική ανοιχτής εξαγοράς Δήμων και Περιφερειών στην Ελλάδα με σκοπό την ιδιοποίηση περιουσιακών στοιχείων (ενέργεια, υποδομές, διαχείριση απορριμμάτων, κοκ) προς όφελός της Γερμανίας. Η τακτική αυτή αναβιώνει την εποχή του αποικιακού κλήρινγκ που εφάρμοσε η χιτλερική Γερμανία σε βάρος της Ελλάδας υπό καθεστώς δικτατορίας του Μεταξά το 1936-1939. Ίδιες λογικές και ίδιες πρακτικές μ' εκείνη την εποχή, που καταδικάστηκε όχι μόνο από τον ελληνικό λαό, αλλά κι απ' όλους τους λαούς της Ευρώπης.


Η συνέλευση, έτσι, αποτελεί θεσμό Γερμανικής εμπνεύσεως, που κινεί ο Γιοακείμ Φούχτελ. Έχει σαν στρατηγικό στόχο την περαιτέρω διείσδυση της Γερμανίας στην οικονομική, πολιτική και πνευματική ζωή της χώρας και τη λεηλασία του εθνικού μας πλούτου με σκοπό τον έλεγχο των πόρων της χώρας και την αναπτυξιακή πορεία των περιφερειών και των δήμων. Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση αυτή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί πέρυσι στη Κρήτη, αλλά λόγω λαϊκών αντιδράσεων δεν έγινε.

Το ΕΠΑΜ ζητεί από τους δήμαρχους και τους περιφερειάρχες να απόσχουν από αυτήν την συνάντηση και έτσι να μην συμμετάσχουν στην ακόμα βαθύτερη υποδούλωση της χώρας.

Αθήνα, 19/10/2015
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.