Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Με αφορμή την αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία της Πέμπτης 12-11- 2015

Έκπληξη μας προκάλεσε το σύνθημα Κανένα Σπίτι στα Χέρια Τραπεζίτη στην αφίσα του ΠΑΜΕ για την προσεχή 24η απεργία.

Με το που το βλέπεις σκέφτεσαι: Επιτέλους υπήρξε προσεδάφιση από τους συντρόφους συναγωνιστές, στον πλανήτη Γη, στην Ελλάδα και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι  με αυτή την γείωση ανακαλύφθηκε ένα πρωτεύον ταξικό και ταυτόχρονα  Εθνικό καυτό ζήτημα που αφορά το δικαίωμα στο αγαθό της στέγασης  ΟΛΟΥ του λαού. Αγαθό που απειλείται από την κατοχική επέλαση του υπερεθνικού κεφαλαίου.

Μπορεί αυτή η αντίσταση και υπεράσπιση του αγαθού της κατοικίας ΟΛΟΥ του λαού να γίνει στα πλαίσια του καπιταλισμού και της αγοράς;

Πιθανόν ναι από ότι καταλαβαίνουμε σύμφωνα με την προτροπή της αφίσας. Μπορούμε να το κάνουμε μέσα στο υπάρχον πλαίσιο χωρίς να κατηγορηθούμε για…οπορτουνισμό.


Να πληροφορήσουμε για όσους δεν το γνωρίζουν ότι κάποιοι παλεύουν για αυτή την υπόθεση με τον τραπεζίτη που μας λέει η αφίσα, εδώ και χρόνια με τον αλληλέγγυο αγώνα τους  μέσα στα ειρηνοδικεία όλης της επικράτειας. Στο μετερίζι δηλαδή όπου πέφτει η αυλαία του εγκλήματος της κατάσχεσης από τους τοκογλύφους των τραπεζών. Πολλοί  φίλοι από το ΠΑΜΕ ξέρουμε ότι γνωρίζουν τι γίνεται κάθε Τετάρτη αλλά δεν συμμετείχαν έστω ατομικά ως πολίτες παρά τα καλέσματα. 

Μήπως εκεί δεν είναι προνομιακό πεδίο  έμπρακτης και αποτελεσματικής αντιπαράθεσης με το κεφάλαιο; Εκεί δεν είναι που θα καταλάβει ο οποιοσδήποτε συνάνθρωπος μας το πως μπορεί να έχει μία χειροπιαστή νίκη ενάντια στον δυνάστη που τον καταστρέφει;

Δεν μπορείς να μην σκεφτείς το αποτέλεσμα που θα είχε αν τουλάχιστον μία χιλιάδα από τις πολλές που κινητοποιούνται  με το ΠΑΜΕ, πήγαινε να αγωνιστεί  μια φορά την βδομάδα στα ειρηνοδικεία.  Ή έστω αντί για απλή συνθηματική ανυπακοή να υπήρχε οργανωμένη έμπρακτη ανυπακοή στις πληρωμές προς το κράτος εισπράκτορα της Ευρωπαϊκής νέας τάξης πραγμάτων.

Πόσο κόσμο θα συμπαρέσυρε αυτή η πρακτική βοηθώντας απλό ανοργάνωτο κόσμο να πιστέψει τόσο στην δική του δύναμη όσο και σε αυτή του συνόλου; Είμαστε πολύ ριζοσπάστες και σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα;
Από την άλλη σκέφτεσαι …μήπως τώρα που θα γίνουν ηλεκτρονικές οι κατασχέσεις και δεν θα υπάρχει δυνατότητα  παρέμβασης σε δημόσιο χώρο λέμε και ένα παλλαϊκό σύνθημα προς ευρεία κατανάλωση; Δεν κοστίζει τίποτα όταν δεν υπάρχει πραγματική βούληση για ανατροπή ή έστω απειλής του καπιταλισμού. Όλα μπορεί να συμβούν σε ένα γενικά ακαθόριστο μέλλον με ώριμες συνθήκες. Αντίθετα θεωρείται αυταπάτη αυτό που επιβεβαιώνει η ίδια η πράξη  ως σωστή τακτική και αφορά το χτύπημα στην καρδιά του πραγματικού προβλήματος που είναι η διάλυση της εισπρακτικής μηχανής που διαθέτει η νέα οικονομική κατοχή.

Ευχόμαστε κάποια στιγμή να βρεθούμε όλοι μαζί στον δρόμο για τον ίδιο απλό και λογικό σκοπό. Την ανατροπή για το καλό της πλειοψηφίας του λαού. Ίσως η ανάγκη να σπάσει τα ιδεολογήματα και τις άγονες πρακτικές που απλά τις ξεπερνά η ίδια η ζωή.

Αν τελικά η διαδικασία των πλειστηριασμών δεν αλλάξει το κάλεσμα στα ειρηνοδικεία είναι ανοικτό για τον κάθε πολίτη. Ανεξάρτητα με την κομματικές οι ιδεολογικές  μας ταυτότητες όλοι σε κάποιο σπίτι κατοικούμε.

Α!  και να μην ξεχνάμε ότι το 1940 η αντίσταση του λαού μας, για να σώσει την ζωή και την πεζούλα (πατρίδα) του,  έδωσε την μάχη σε καπιταλιστικό έδαφος χωρίς ώριμες συνθήκες και ιδεολογικά προαπαιτούμενα από πεφωτισμένες ηγεσίες.

Πηγή:Ομάδα Τελευταία Έξοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.