Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Ο Αλέξης θα φέρει επενδύσεις


Του Δημήτρη Καζάκη

Τώρα που ο Αλέξης εξασφάλισε τη στήριξη των Αμερικανών, βροχή θα πέσουν οι επενδύσεις. Μας το διαβεβαιώνουν όλοι οι περισσότερο ή λιγότερο γνωστοί ευφάνταστοι θεράποντες του συνειδητού ψέματος στην ενημέρωση.  Και μείνε εσύ Έλληνα με το στόμα ανοιχτό να χαζεύεις τον υποτιθέμενο Έλληνα πρωθυπουργό σε ρόλο βλαχοδήμαρχου με άρωμα από Χάζαρντ και Ντιουκ Μπρόδερς να παραδίδει μαθήματα αγγλικής στους Αμερικανούς και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Εμ,τι νομίζατε; Ο Αλέξης προτιμά να απευθύνεται στη διεθνή κοινότητα σαν αγράμματο βλαχαδερό του Αμερικανικού νότου, παρά να ακολουθεί την πρακτική αξιοπρέπειας όσων ηγετών σέβονται τον εαυτό τους και μιλάνε πάντα στη γλώσσα τους. Θα μου πείτε πότε σεβάστηκε ο Αλέξης τη χώρα που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, για να σεβαστεί τη γλώσσα της και τον πολιτισμό της. Σάμπως τα ξέρει;


Ρεντίκολο των σκυλιών ο υποτιθέμενος Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά όχι λιγότερο από αυτούς που σκέφτηκαν να του δώσουν "δεύτερη ευκαιρία". Ένα ολόκληρο έθνος ρεντίκολο της κ. Αγγελοπούλου , που η δική της μεγαλομανία μαζί και του αστοιχείωτου Αλέξη,  οδήγησε τον τύποις πρωθυπουργό της Ελλάδας να ξεφτιλίζεται στο σόου του πιο γελοίου προσώπου της  επίσημης πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ, του κ. Κλίντον. Του μοναδικού προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ που έπεσε  από έναν λεκέ σε φουστάνι. Ακόμη γελάνε στις ΗΠΑ με τον Κλίντον και το σαξόφωνό του.

Αλλά χαλάλι η ξεφτίλα.  Τι μας νοιάζει; Η ξεφτίλα είναι συνυφασμένη με την καθημερινότητά μας. Μήπως σεβόμαστε τον εαυτό μας και τη χώρα μας, για να απαιτήσουμε από τους εκπροσώπους μας να μας σεβαστούν; Άσε ρε φίλε. Επενδύσεις να έρθουν και δεν πειράζει η ξεφτίλα.

Κι όποιος μέσα στα απέραντα λιβάδια βλακείας, όπου μας έχουν μάθει να βόσκουμε, παίρνει στα σοβαρά ότι αναμένονται αμερικάνικες επενδύσεις, απλά θα τους πούμε το εξής: 
Το τρίτο τρίμηνο της οικονομίας των ΗΠΑ έληξε με ένα κύμα περικοπών θέσεων εργασίας, καθώς οι εργοδότες με έδρα τις ΗΠΑ ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να απολύσουν 58.877 μόνο μέσα στο Σεπτέμβριο. Μια αύξηση 43% από τον προηγούμενο μήνα.

Ακόμη χειρότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, 205.759 περικοπές θέσεων εργασίας ανακοινώθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο, γεγονός που καθιστά το χειρότερο τρίμηνο περικοπών θέσεων εργασίας από το τρίτο τρίμηνο του 2009, όταν οι ανακοινώσεις απολύσεων ανήλθαν σε 240.233.

Όμως, μη φοβάστε. Εμείς πάντως θα έχουμε επενδύσεις. Που θα βρουν τα σαΐνια της παγκόσμιας οικονομίας, πιο ξεφτιλισμένο κράτος με πιο ξεπουλημένους πολιτικούς; Ετοιμαστείτε λοιπόν για κύμα νέων επενδύσεων. Φυσικά, στους τομείς αιχμής της οικονομίας των υπηρεσιών της χώρας. Το τι αλυσίδες οίκων ανοχής έχουμε να δούμε, δεν λέγεται. Κι έτσι όλοι εμείς θα έχουμε τη σπάνια ευκαιρία να απασχοληθούμε full time με άπταιστη προφορά Αλέξη.

Κι αν η συνείδησή μας έχει γίνει βέρου ευρωπαίου, απαλλαγμαμένη από τα αναχρονιστικά και φολκλορίστικα κλισέ περί πατρίδας, θρησκείας, οικογένειας, να δείτε τι ωραία θα βρουν δουλειά και οι νέες με τους νέους μας. Όσοι έχουν μείνει σε τούτον τον απόπατο της Ευρώπης. Άλλωστε, τι πάει να πει εκπόρνευση; Τι πάει να πει εκδιδόμενη, ή εκδιδόμενος; Δεν βλέπετε τους πολιτικούς μας; Όλοι σκληρά εργαζόμενοι είναι στις ευκαιρίες που προσφέρει η ελεύθερη αγορά. Ας αφήσουμε λοιπόν τα ταμπού κι ας μην είμαστε αχάριστοι. Δουλειά να είναι κι ότι νάναι.

Πηγή:http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/10/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.