Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ας πάμε παρακάτω τη ζωή και την πολιτική


Του Γιάννη Μακριδάκη

Βαδίζουμε προς τις πλέον ανούσιες εκλογές στην ιστορία του νεοελληνικού κρατιδίου. Εκλογές οι οποίες θα αναδείξουν, δήθεν δημοκρατικά, την πρώτη επίσημη αποικιοκρατική κυβέρνηση.

Αυτή τη φορά είναι απολύτως βέβαιο ότι με την ψήφο μας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε. Το σκηνικό αποτελείται αποκλειστικά από ευρωαναπτυξιολάγνους διασκορπισμένους σε καμιά δεκαριά κόμματα για λόγους προσωπικής ματαιοδοξίας και ιστορικής αδράνειας, και από παρωχημένους αριστερούς, άλλους της παραδοσιακής και άλλους της επενδυτικής αριστεράς, οι οποίοι όμως στο σύνολό τους δεν έχουν αίσθηση των σύγχρονων προβλημάτων της ανθρωπότητας και του οικοσυστήματος ή δεν έχουν διάθεση και τρόπο να τα αντιμετωπίσουν λόγω του ότι είναι εγκλωβισμένοι εντελώς στο καπιταλιστικό-καταναλωτικό σύστημα.

Έτσι, έχουμε φτάσει στο σημείο να βλέπουμε πχ στο θέμα των Σκουριών, τους ευρωαναπτυξιολάγνους να στηρίζουν, να επιθυμούν και να προωθούν την “επένδυση” για να υπηρετήσουν το Κεφάλαιο, και τους αριστερούς παρομοίως, για να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι μεταλλωρύχοι.

Τι να διαλέξει λοιπόν κανείς ανάμεσα στον εσμό αυτών που πρεσβεύουν την απομύζηση του πλανήτη προς όφελος των Αγορών και σε αυτούς που πρεσβεύουν το ίδιο ακριβώς αλλά στο όνομα του Λαού;

Τι να διαλέξει κανείς ανάμεσα σε ασυνείδητους βλάκες και σε παρωχημένους άτολμους;
Προτείνω να σταθούμε μακριά από το δίλημμα και να κοιτάξουμε πέρα από αυτό. Να φέρουμε εμείς την αλλαγή της πολιτικής, με την αλλαγή της ζωής μας, για να απελευθερώσουμε το μέλλον μας από παρόμοια αδιέξοδα διλήμματα.

Πηγή:http://yiannismakridakis.gr/?p=7092

Σημείωση ιστολογίου: Γενικά οι απόψεις του Γιάννη με βρίσκουν σύμφωνο. Με μία μικρή, πολύ μικρή παρατήρηση:Εκεί κάπου ανάμεσα στούς "...ασυνείδητους βλάκες και στους παρωχημένους άτολμους (εγκληματικά άτολμους θα έλεγα)" υπάρχουν και μερικοί "τρελοί" και "γραφικοί" που προσπαθούν ακόμα...Το αν θα νικήσουν η θα νικηθούν θα το δείξει, σύντομα μάλιστα, η ΙΣΤΟΡΙΑ...
Να είσαι πάντα καλά Γιάννη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.