Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΕΣΥ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ; (2) (Γερμανικές αποζημιώσεις)


11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015, διαβάζουμε την είδηση:

Εκπρόσωπος Μέρκελ: Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει κλείσει οριστικά

Φρένο στις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις, έσπευσε να βάλει ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης.
«Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων έχει οριστικά διευθετηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέφεν Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ότι «η Γερμανία έχει αναγνωρίσει την ηθική και ιστορική ευθύνη της για τις ενέργειες των Ναζί, κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ ανέφερε ότι δεν θα γίνει τέτοια συζήτηση με την Ελλάδα, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει ο δρόμος του διεθνούς Δικαίου.
Εκτίμησε δε, τέλος, ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι λάθος και παρέπεμψε στα σημερινά σοβαρά προβλήματα, για τα οποία, όπως είπε, δεν βοηθά η «συναισθηματικοποίηση»…

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/

03 ΜΑΪΟΥ 2015 διαβάζουμε την είδηση:

Δήλωση - γρίφος της Μέρκελ για "γερμανικές ευθύνες επί εθνικοσοσιαλισμού", με αναφορά σε "συζητήσεις και με την Ελλάδα"

«Κάτω από την Ιστορία δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ προσθέτοντας ότι  «εμείς, οι Γερμανοί, έχουμε σε αυτό το ζήτημα μία ιδιαίτερη ευθύνη να αντιμετωπίζουμε με προσοχή, ευαισθησία και επίγνωση τα όσα προκαλέσαμε την περίοδο του εθνικοσοσιαλισμού».

Η δήλωση της έγινε λίγες μέρες πριν την συμπλήρωση 70 ετών από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και δεν είναι καθόλου χωρίς σημασία, όταν υπάρχουν συζητήσεις γύρω από τα ελληνικά αιτήματα για καταβολή πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία.
«Βεβαίως είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι, για παράδειγμα, δεν έχουμε μόνο τη συζήτηση με την Ελλάδα, αλλά και με πολλές άλλες χώρες», δήλωσε η Καγκελάριος, χωρίς όμως να αναφερθεί ευθέως στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.

Οι δηλώσεις της έρχονται λίγες μόνο ώρες μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung στην οποία εξέφρασε την υποστήριξή του προς τα αιτήματα της Αθήνας σχετικά με την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων.

Πηγή:http://www.avgi.gr/article/5510017/merkel-den-xexname-ta-egklimata-tou-nazismou

Συζητήσεις επί συζητήσεων για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικύ κατοχικού δανείου...
Οι Γερμανοί χειρίζονται το θέμα σύμφωνα με τα συμφέροντά τους (και αυτό είναι εν πολοίς εύλογο...).
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;

Ιδού και  μία ακόμη πρόταση του Ε.ΠΑ.Μ. :


ΔΕΣ ΚΑΙ:
ΕΣY ΤΙ ΝΟΜΙΖΕIΣ... (1)
http://monaxeros.blogspot.gr/2015/04/y-i-1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.