Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ Η ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟΥ GUANTANAMO


ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΝΑΤΟ 
ΚΑΙ ΤΗΣ  Ε.Ε. ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ

Του Ανδρέα Ζαφείρη

Εβδομήντα ακριβώς χρόνια μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. χτίζουν και λειτουργούν στρατόπεδα συγκέντρωσης σε ευρωπαϊκά εδάφη.

Ήδη σε Πολωνία, Λιθουανία, Ρουμανία, πΓΔΜ, Κοσσυφοπέδιο και Βουλγαρία έχουν λειτουργήσει και κατασκευαστεί φυλακές του ΝΑΤΟ και της CIA , στα πλαίσια του πολέμου «κατά της τρομοκρατίας».

Η φυλακή στο Βουκουρέστι  βρίσκεται σε ένα κτίριο που στεγάζει το Ρουμανική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών- ORNISS, στην οδό Mures 4.  Η Κωδική ονομασία της CIA για τη μυστική φυλακή στο Βουκουρέστι ήταν «Φωτεινό Φως».(“Bright light”).  Την τοποθεσία αποκάλυψαν δημοσιογράφοι της Süddeutsche Zeitung .

Η ελβετική εφημερίδα SonntagsBlick , επικαλούμενη  fax που είχαν υποκλέψει οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας και διέρρευσε, ανέφερε ότι  μυστικές φυλακές είχαν επίσης εγκατασταθεί  στην πρώην στρατιωτική βάση Μιχαήλ Κογκαλνιτσεάνου-(Mihail Kogalniceanu) , στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Η συνενοχή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, σε αυτές τις διεθνείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είχαν ήδη αποκαλυφθεί από τον ειδικό ερευνητή Dick Marty.

Στις φυλακές αυτές εφαρμόζονταν και οι δέκα τεχνικές βασανισμού που επιτρέπει    το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ρητά, συμπεριλαμβανομένων του εικονικού πνιγμού  και της στέρησης φαγητού και ύπνου για πολλές ημέρες με  δυνατή μουσική και δυνατά  φώτα . Επιπλέον, οι κρατούμενοι ήταν κλειδωμένοι για πολλές ώρες σε μικρά κουτιά, κρεμασμένοι  από τα χέρια τους. Και αυτά ήταν μόνο τα πιο «ήπια» βασανιστήρια που εφαρμόστηκαν.  

Αλλά εκτός από τα Guantanamo , λειτουργούν πλέον και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Και όχι μόνο προσφύγων. Αλλά και πολιτικών κρατουμένων που εξοντώνονται και δολοφονούνται με παράνομες, συνοπτικές διαδικασίες.

Στην Ανατολική Ουκρανία , κοντά στη πόλη του Donetsk δημιουργήθηκε από την Ουκρανική κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Ε.Ε και το  ΝΑΤΟ, στρατόπεδο συγκέντρωσης με την ονομασία IMDC (illegal migrants detention centre).
Το στρατόπεδο χτίστηκε από την Τουρκική κατασκευαστική εταιρεία ELMAK, με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν εκεί από τις παραστρατιωτικές μονάδες, συνοδεύονταν όμως με επίσημε έγγραφα του Ουκρανικού κράτους. Η τύχη τους έκτοτε αγνοείται.

Η είδηση δε θα δει ποτέ το φως της δημοσιότητας. Το τοίχος της σιωπής, το σύγχρονο Berliner Mauer, (τοίχος του Βερολίνου), που έχει χτιστεί από τη Βαλτική έως τη Μαύρη Θάλασσα ,  και από το Αιγαίο έως το Γιβραλτάρ, συνεχίζει να λειτουργεί, πυροβολώντας κάθε πληροφορία και κάθε  ελπίδα που θα προσπαθήσει να το υπερβεί .

Το τείχος του Βερολίνου, είχε συνολικό μήκος 167,8 χιλιόμετρα και 85 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στα όριά του. Το σύγχρονο τοίχος έχει μήκος χιλιάδες χιλιόμετρα και ήδη δεκάδες χιλιάδες έχουν βρει το θάνατο στα όριά του. Η ευρωπαϊκή δημοκρατική ευαισθησία είχε τελικά στενά όρια.

Πηγή:http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.