Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Η αναζήτηση της ανάστασης!


Του Κωστή Μουδάτσου

Αναζητούμε τον τολμηρό, τον λεύτερο άνθρωπο. Εκείνο που η καρδιά του σκιρτά στον ερχομό της Άνοιξης.

Αναζητούμε το βοσκό που τυλιγμένος στο ρασίδι του παίζει θιαμπόλι και διαβάζει Ερωτόκριτο. Εκείνο που νοιώθει το κάλεσμα της Φύσης και περιφρονεί τις ευτελείς αξίες και τις συνήθειες των νεόπλουτων.
Αυτούς που αγαπούν και χαίρονται τη εδική τους φύση αλλά και τη Μάνα Φύση.

Αναζητούμε τους ανθρώπους που είναι ενάντια στους απάνθρωπους νόμους για σκληρή δουλειά και ελάχιστες αμοιβές, το μεροδούλι-μεροφάι.

Αναζητούμε τις όμορφες γλωσσοκοπάνες που μάθαμε στα παραμύθια της γιαγιάς , στους θρύλους και στους μύθους. Εκείνες τις τολμηρές θηλυκές γυναίκες, τις αθυρόστομες, τις δοσμένες στον έρωτα. Αυτές τις θηλυκές υπάρξεις που γλεντούν τη ζωή και χαρίζουν ζωή. Αυτές που με τολμηρά λόγια χαρίζουν ηδονές βάζοντας φωτιές στη φαντασία να καλπάζει με το μέγα πάθος, που κάνουν την επιθυμία να ουρλιάζει: πεινάμε και θέλομε να φάμε!

Στους φτωχούς λαούς συνήθως οι άνθρωποι αγαπούν και ερωτεύονται, χαίρονται τη ζωή παρά τη φτώχια τους!

Στα πλούσια κράτη η ζωή έχει χάσει το νόημα της ! Είναι αποστεωμένη, παίζει στη ρουτίνα της επανάληψης των ίδιων και των ίδιων. Χάνεται στην αποχαύνωση και στην αυστηρότητα των νόμων του ισχυρού.

Κι αν δεν έχομε πλούτη και λεφτά με ανέσεις εντούτοις εμείς γνωρίζομε τη τέχνη να τρυγούμε ώριμες οπώρες και σταφύλια αλλά και να φτιάχνομε το κρασί της ζωής!
Ας έρθουν οι αποχαυνωμένοι βάρβαροι του χρήματος και του πολιτισμού των ναών του χρηματιστηρίου για να βρουν μαζί μας ανθρωπιά και τρόπους να βάζουν ζωή στα χρόνια τους!

Είμαστε αγνοί και καθαροί και δεν φοβόμαστε τη διαφθορά τους! Έχομε τα τουφέκια που θα απαλλάξουν τη ζωή  από στενοχώρια και άγχος .

Ο καιρός είναι αρκετά καλός για να ρθείτε να μας βρείτε!

Εμείς ανοίγομε το δρόμο σε ένα νέο τρόπο ζωής για ελεύθερους ανθρώπους!
............................................................................................................................
KΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.