Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Game is over – Ο πόλεμος ξεκινά…


Υποχρέωση όλων των ελληνικών κομμάτων να σταθούν δίπλα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 
Ο πόλεμος ξεκίνησε. Μένει και η τυπική επίθεση του ευρω-ιερατείου κατά της Ελλάδας, κατά του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων και 2,5 εκατομμυρίων φτωχών που δημιούργησε η «βοήθεια» του μνημονίου

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 


Μετά την στάση αναμονής ολίγων ημερών (με ταυτόχρονα χτυπήματα στον τραπεζικό και χρηματιστηριακό τομέα, αλλά και στα spreads μέσω των εργαλείων που ονομάζονται funds) και έπειτα από τις πρώτες «αψιμαχίες» σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής (Κοτζιάς), ήρθαν οι επισκέψεις των ευρωπαίων αξιωματούχων (Σουλτς και Ντάισελμπλουμ) που «καθόρισαν» την απαίτηση του Βερολίνου για πλήρη υποταγή της Ελλάδας στις εντολές της (μη ελέγξιμης από το Ευρωκοινοβούλιο) τρόικας, εισπράττοντας «εκκωφαντικές» απαντήσεις μη διάθεσης για περαιτέρω εξάρτηση της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή «βοήθεια» τόσο από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη (ο οποίος έδειξε την πόρτα στον κ. Ντάινσελμπλουμ) όσο και από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, ο οποίος διεμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αγνοήσει την εντολή του ελληνικού λαού κι έτσι δεν προτίθεται να λάβει περαιτέρω βοήθεια από τους «εταίρους και φίλους διασώστες» της Ελλάδας.



Αυτή η στάση της ελληνικής κυβέρνησης έχει ανατάξει το ηθικό, την ψυχολογία και κυρίως την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα ένιωθαν πως βίωναν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο, εγκαταλειμμένοι από τους πολιτικούς της χώρας. Και αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο είναι πάρα πολύ σημαντικό για τις εξελίξεις και συγκεκριμένα για την επικείμενη σκληρή επίθεση του ευρω-ιερατείου του Βερολίνου.
Στα λόγια (που δεν ακούσθηκαν, αλλά φάνηκαν στα χείλη) του κ. Ντάισελμπλουμ προς τον κ. Βαρουφάκη, την ώρα της συνέντευξης Τύπου, βρίσκονταν όλες οι προθέσεις της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης». «Game is over» φάνηκε να ψιθυρίζει ο ευρωπαίος αξιωματούχος, όταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν δέχεται να συζητήσει με την τρόικα (την ύπαρξη και τον ρόλο της οποίας πρώτο το Ευρωκοινοβούλιο αμφισβήτησε), ενώ στη συνέχεια επέστρεψε για να συμπληρώσει απειλητικά «μόλις σκότωσες την τρόικα».


Ο πόλεμος, λοιπόν, ξεκίνησε. Το τοπίο ξεκαθάρισε. Οι εχθροί πήραν τις θέσεις τους, αφού τις προηγούμενες ημέρες (προβλέποντας την στάση της κυβέρνησης Τσίπρα) κατόρθωσαν να «πείσουν» τα πολιτικά (και απολύτως εξαρτώμενα από το Βερολίνο) ανδρείκελα των χωρών του ευρωπαϊκού νότου. 
Ζούμε μία ιστορική επανάληψη. Η σημερινή ημέρα θυμίζει το ξημέρωμα της 28ης Οκτωβρίου 1940, με το μεγάλο «Όχι» του Μεταξά κατά της Ιταλίας και του «ευρωπαϊκού άξονα». Στις πρώτες αντιδράσεις των πολιτών (που βιάζονται να μεταβάλλουν με ισχυρές δόσεις τρόμου τα ΜΜΕ της Ελλάδας που στήριζαν και συνεχίζουν να στηρίζουν –για τους δικούς τους οικονομικούς λόγους- τις μνημονιακές πολιτικές) διαβλέπουμε την επανάκαμψη της περηφάνειας, την απομάκρυνση του φόβου (αν και γνωρίζουν πως το «χτύπημα» των «εταίρων» επίκειται) και κυρίως την επαναφορά της αξιοπρέπειας. Της αξιοπρέπειας που χτυπήθηκε ανελέητα και συστηματικά από «εργαλεία» των μνημονιακών μηχανισμών και των εντός της Ελλάδας (πολιτικών και οικονομικών) εργαλείων της.

Η αυριανή ημέρα θα είναι μεστότατη μηνυμάτων κινδύνου, φόβου και τρόμου, τα οποία θα πηγάζουν από όλα τα μήκη της γης και θα έχουν ως επίκεντρο – στόχο την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες. Ίσως είναι ζήτημα μερικών ημερών (ή και ωρών) για να εκδηλωθεί το μέγεθος της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» και η εξώθηση της Ελλάδας σε οικονομική καταστροφή. 
Τα λόγια του γερμανού υπουργού οικονομικών Σόιμπλε, ήταν χαρακτηριστικά της γερμανικής οργής, «Η Γερμανία δεν εκβιάζεται», αλλά προφανώς ο ίδιος και η γερμανίδα καγκελάριος θεωρούν ότι η Ελλάδα μπορεί να εκβιάζεται…
Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται δίνοντας την ευκαιρία «επιδιόρθωσής» της, κι επειδή οι γερμανικές ηγεσίες (συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής) δεν δείχνουν να γνωρίζουν επαρκώς ή να έχουν κατανοήσει τα διδάγματα της ιστορίας και της σχέσης της χώρας τους με αυτήν, θεωρούμε δεδομένο πως η επικείμενη (γερμανική) επίθεση θα αποκαλύψει τόσο τους απάνθρωπους σχεδιασμούς του ευρω-ιερατείου, όσο και το σχεδιασμένο έγκλημα που έγινε τόσο εις βάρος της Ελλάδας όσο και εις βάρος όλων των ευρωπαϊκών λαών. Μόνο που, η επανάληψη εγκλημάτων (τρίτη φορά), αποστερεί οποιαδήποτε δικαιολογία από την Γερμανία που έχει αιματοκυλήσει μέχρι τώρα δύο φορές τον πλανήτη.

Αυτή τη χρονική στιγμή που ήδη βιώνουμε θα ξεκαθαρίσουν πολλά και για τις πολιτικές δυνάμεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Πόσοι πολιτικοί θα συνταχθούν στο πλευρό της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και πόσοι θα προτιμήσουν την "σιγουριά" του Βερολίνου; Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα γνωρίζουμε ποιοί ήταν "οικονομικοί και εθνικοί δολοφόνοι" και ποιοί προτάσσουν το συμφέρον και την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της Ελλάδας... 

Ίσως, οι εξελίξεις δίνουν την δυνατότητα σε όλους μας να αναδείξουμε και πάλι την Ελλάδα και να διδάξουμε στους λαούς την σπουδαιότητα του «όχι».
Ας ετοιμαζόμαστε, λοιπόν, για να δεχθούμε την οργή του Βερολίνου, τα χτυπήματα των «εταίρων» και την μήνη των «φίλων». Κι επειδή αυτοί που μας κήρυξαν τον πόλεμο είναι δειλοί (γνωρίζουν ότι είναι εγκληματίες), ας προσέχουμε από τα ανατολικά μας, το μαντρόσκυλο που γαυγίζει και θα προσπαθήσει να «δαγκώσει». Άλλωστε, τελευταία μας δείχνει πολύ έντονα τα «δόντια» και τις «ειδικές» προθέσεις του…

ΥΓ: Τόσο οι προθέσεις όσο και η "βίαιη" προετοιμασία μέσω σκληρής (γερμανικής) προπαγάνδας ήδη αποτυπώνονται στο αυριανό Spiegel, το οποίο "προειδοποιεί" για τα όσα έρχονται.
Για άλλη μια φορά η Ελλάδα αποτελεί το κεντρικό θέμα του γερμανικού οικονομικού περιοδικού Spiegel.
Αυτή τη φορά στο εξώφυλλο του Spiegel βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο τίτλος είναι χαρακτηριστικός των διαθέσεων: «Αλέξης Τσίπρας, ο εφιάλτης της Ευρώπης: Οδηγός που πηγαίνει ανάποδα».
Στην φωτογραφία, ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνει βλοσυρός, με βλέμμα επιθετικό και αγέλαστος, ενώ τα χέρια του είναι σταυρωμένα στο στήθος του. Το περιοδικό κυκλοφορεί αύριο, 31 Ιανουαρίου.
Εν τω μεταξύ, στην ιστοσελίδα του το περιοδικό αναφέρει, μετά την συνάντηση Βαρουφάκη – Ντάισελμπλουμ: «Σκάνδαλο στην Αθήνα: Η νέα ελληνική κυβέρνηση επέλεξε τη σκληρή αντιπαράθεση. Δεν πρόκειται να συνεργαστεί πλέον με τους ελεγκτές των διεθνών πιστωτών, επειδή απορρίπτουν τη λιτότητα». Και συμπληρώνει πως «μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Eurogroup επήλθε αναστάτωση».
Όλως τυχαίως, τα στατιστικά στοιχεία (που βασίζονται σε μετρήσεις της Eurostat) και τα οποία καταδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε η "ευρωπαϊκή αλληλεγγύη" στην Ελλάδα και στους Έλληνες, δεν απασχολούν το γερμανικό περιοδικό, το οποίο ασκείται (μονίμως) σε τακτικές σκληρής γερμανικής προπαγάνδας. 

ΗΠΑ: Θα συνεργαστούμε για την επίλυση των διαφορών Ελλάδας – Ε.Ε.
Στη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες για την επίλυση των διαφορών που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την οικονομία της Ελλάδας προέβη σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τη νέα πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιλυθούν οι διαφορές και να φέρουν την Ελλάδα, την Ε.Ε. και την παγκόσμια οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.



Πηγή:http://kostasxan.blogspot.gr/2015/01/game-is-over.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.