Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ένας νέος γύρος επιχειρήσεων προβοκάτσιας;


Απο globinfo freexchange

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται ύποπτες τρομοκρατικές ενέργειες πριν από κρίσιμες αποφάσεις και εκλογικές αναμετρήσεις. Η τελευταία τρομοκρατική επίθεση κατά της Ισραηλινής πρεσβείας ήρθε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση Δήμα ως υποψηφίου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αρκεί να θυμηθούμε την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου, καθώς και την αποστολή πακέτου με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, στο ΑΤ Ιτέας, στις 29 Απριλίου, από την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, πάνω στον οποίο βρέθηκε γενετικό υλικό που ταυτοποιήθηκε με αυτό του Χριστόδουλου Ξηρού. Οι ενέργειες αυτές έγιναν λίγο πριν τις τελευταίες ευρωεκλογές και μετά από την "βολική" απόδραση Ξηρού.

Αξίζει να θυμηθούμε επίσης την επίθεση με καλάσνικοφ έξω από την οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι στις 30 Δεκεμβρίου, 2013 και την ανάληψη ευθύνης, από την ίδια οργάνωση, για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ τον Ιανουάριο του 2013. Η ανάληψη ευθύνης της συγκεκριμένης επίθεσης ήρθε με πέντε μήνες καθυστέρηση!

Όπως αποκαλύπτεται σε ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian “... η δημοσιογράφος Helena Smith αναφέρθηκε στην εκστρατεία τρομοκράτησης της ελληνικής κοινής γνώμης και στις παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση του 'κατάλληλου' κλίματος. Αυτό όμως που ήταν αποκαλυπτικό βρισκόταν στην τελευταία παράγραφο. Σε αυτή παρατίθεται σχόλιο στενού συνεργάτη του Σαμαρά ο οποίος χαρακτήρισε την επιχείρηση τρομοκράτησης ως 'win-win' λέγοντας ότι ακόμα και αν χάσουμε στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πάλι θα βγούμε κερδισμένοι επειδή οι ψηφοφόροι θα κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για το χάος που προκλήθηκε και αυτό θα μας εξασφαλίσει τη νίκη στις εθνικές εκλογές.'” (http://www.thepressproject.gr/article/70319)

Είναι πάγια τακτική του συστημικού κατεστημένου η επένδυση στην τρομοκρατία και στο χάος όταν απειλείται η κυριαρχία του. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση Σαμαρά δεν καταφέρει τελικά να βρει τους 180 βουλευτές για να ψηφίσουν τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναμένεται ένας νέος γύρος συνδυασμένης τακτικής με μπαράζ τρομοκρατικών δηλώσεων και επιχειρήσεων προβοκάτσιας.

Οι μηχανισμοί του συστημικού κατεστημένου σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχουν ήδη εξαπολύσει ένα νέο κύμα προπαγάνδας του φόβου. Τελευταίο παράδειγμα είναι οι δηλώσεις Μοσκοβισί 
(http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231371235) και Στουρνάρα (http://news247.gr/eidiseis/politiki/dramatiko-mhnyma-stoyrnara-megalos-kindynos-anepanorthwths-vlavhs-ths-ellhnikhs-oikonomias.3198893.html). Στόχος θα είναι η μερίδα των αμφιταλαντευόμενων ψηφοφόρων, ώστε να φοβηθούν την τελευταία στιγμή και να ψηφίσουν "σταθερότητα", έτσι ώστε τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορέσει να σχηματίσει αυτόνομη κυβέρνηση.

Η δήλωση Τσίπρα ότι ο Σαμαράς είναι ικανός να σκηνοθετήσει μέχρι και bank-run, υποδηλώνει, ανοιχτά πλέον, ότι η κυβέρνηση ίσως επιχειρήσει να εφαρμόσει την τακτική της "τεχνητής καταστροφής" (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html) στο μέγιστο βαθμό και με ότι μέσο έχει στη διάθεση της.
Μια ολόκληρη πολιτική τάξη που κυβέρνησε την Ελλάδα για δεκαετίες, έμαθε να θεωρεί τον εαυτό της ως τον μοναδικό παράγοντα που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη χώρα, έστω και αν η ίδια αυτή πολιτική τάξη οδήγησε στην καταστροφή εκατομμύρια Έλληνες για να προστατέψει μια άμεσα διαπλεκόμενη οικονομική ελίτ. Τώρα που κινδυνεύει να καταρρεύσει με πάταγο, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Οι πολίτες όμως, δεν έχουν τίποτε πια να φοβηθούν ...

Διαβάστε επίσης:


Πηγή:http://failedevolution.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.